Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dignitas

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dignitas

feb 20 2018 - 16:20
Hei. Er det noen her som har erfaring/kunnskap ift Dignitas?
Avatar

Re: Dignitas

feb 20 2018 - 17:43
Nei, da må du vel spørre noen "på den andre siden".

Hvorfor ikke prøve å gjøre livet best mulig i stedet? Søk hjelp. F eks ring og snakk med de i hjelpetelefonen her. Ta kontakt med noen du nesten stoler litt på. Gå til fastlegen din. Fortell hvordan du har det, rett ut.

Jeg var en gang i tiden skikkelig fortvila over mitt eget liv, nå har jeg klart å snu det til noe som jeg er glad for å beholde. Når jeg har de beste stundene så skjønner jeg ikke hovrdan jeg kunne engang tenke på å avslutte det.
Avatar

Re: Dignitas

feb 20 2018 - 17:50
Jeg har også klart å snu livet mitt rundt til det bedre. Og jeg har hatt det fullstendig j**elig.

Derfor syntes jeg det er utrolig synd, trist og bortkastet av folk å ta livet sitt..
Avatar

Re: Dignitas

feb 20 2018 - 18:15
Bjørnen Sover:
Tror søknadsprosessen er lang, samt at det er rimelig høye krav angående hvilke type lidelser som kvalifiserer og ikke.
Vi lever dessverre i et samfunn hvor det ikke er lov å gi folk råd om gode selvmords-metoder/riktig utførelse, som kunne sørget for at de unngår dårlige metoder som lett kan ende opp med å bare gjøre livet deres enda verre isteden (ved at de kan få fysiske/psykiske, permanente skader ved bruk av dårlige metoder/feil utførelse). Så derfor kan jeg dessverre heller ikke hjelpe deg med alternative metoder istedenfor Dignitas...

Dessuten er det beste, som de andre også nevner her, å finne en måte å kunne leve komfortabelt og tilfreds på. Men jeg forstår (meget godt!) hvordan selvmord allikevel kan være den beste løsningen for noen, så jeg føler med deg.
Avatar

Re: Dignitas

feb 20 2018 - 18:26
Hvorfor sier du "dessverre", Gummibear? Ville du virkelig drevet sånn rådgivning?
Avatar

Re: Dignitas

feb 20 2018 - 18:35
Hvis det var lov slik at jeg ikke hadde blitt straffet for det, så er svaret DEFINITIVT JA. Selvmord er en menneskerett. Det er ens eget liv.

Jeg ville selvfølgelig først og fremst forsøkt å hjelpe personen til å finne en annen løsning på livet først; men hvis vedkommende virkelig mener at han/hun har fått nok av dette livet, så ville jeg hjulpet han/hun med å avslutte det på den beste/mest harmløse måten. Jeg hadde til og med gjort det for vedkommende (sympati-drap) hvis han/hun trengte hjelp til det - samt hvis det hadde vært lov og jeg ikke hadde blitt straffet for det. (Igjen - så sant vedkommende virkelig er innstilt på den utveien, og vedkommende er tilregnelig og har rasjonelle grunner til det, som man kan forstå at medfører svært seriøse fysiske eller psykiske utfordringer i livet. Så jeg snakker ikke om småtterier som "en fjortis som bare har kjærlighetssorg" eller lignende.)

Å nekte mennesker retten til selvmord, er for noen mennesker det samme som å tvinge de til et liv i evig psykisk eller fysisk tortur.

Det er som når kirken sier "Du har ikke lov til å være homoseksuell (da kommer du til Helvetet)" og "Du har ikke lov til å ta selvmord (da kommer du til Helvetet)". Så, ikke kan man leve sånn som man er, og ikke kan man dø. Man forblir fanget mellom de fordomsfulle, ignorante sosiale normene/juridiske lovene, og det ulevelige livet sitt. DET er slik livet på jorden er.
Avatar

Re: Dignitas

feb 20 2018 - 18:50
Hvor i menneskerettighetene står det, gummibear?
Avatar

Dignitas

feb 20 2018 - 19:00
Til akershusøst og gummybear. Henstiller dere til å avslutte denne diskusjonen her på Forumet. Hvis dere fortsatt ønsker å diskutere dette tema vennligst benytt private kanaler.

mvh
Administrator
Avatar

Re: Dignitas

feb 20 2018 - 19:54
Omg...
Avatar

Re: Dignitas

feb 22 2018 - 10:20
Her er svaret jeg mottok fra Dignitas.

Thank you for your e-mail in which you ask about the possibilities for mentally ill people to apply for an accompanied suicide.

It is basically possible for mentally ill too, to submit a formal request of an accompanied suicide to Dignitas. However, this is a lengthy and complex proceeding which demands your pro-active cooperation. And there is no guarantee to receive the “provisional green light” for an accompanied suicide.

Whether your situation will meet the prerequisites for an accompanied suicide with Dignitas depends very much on the quality of the medical file, the reports you can provide.

We need medical certificates with clear diagnosis of your illness, a description of its cause and development, proof of all therapies you have tried (with or without success) as well as an in-depth psychiatric appraisal concerning your capacity of judgement and discernment in regard of your wish for a self-determined end of life.

For more details please refer to the attachment.

Without such a detailed medical dossier, we won’t find a Swiss physician who will risk writing the prescription for the lethal medication in your case, unfortunately.

Yours sincerely
----------------------------------------------
DIGNITAS
Avatar

Re: Dignitas

feb 22 2018 - 11:23
"(...) lethal medication (...)"

Hvis de benytter seg av kjemisk innsprøytning, slik som de bruker ved dødsstraff i amerikanske fengsler, så er det visstnok stor risiko for at man egentlig lider mye smerte, selv om det på utsiden ser tilsynelatende ut som en fredelig død. Så hvis du velger Dignitas så bør du forhøre deg ekstra godt med dem om det egentlige smerte-nivået ved innsprøytning...
Avatar

Re: Dignitas

feb 22 2018 - 21:53
På Wikipedia står det at man får "resept" på en gift av en lege, som man selv velger å drikke...

"Medication" ja... nei det blir feil å kalle det for medisin. Det er romantisering...
Avatar

Re: Dignitas

feb 22 2018 - 21:59
Okey, det høres i utgangspunktet bedre ut... Men ville forhørt meg med dem om smerte-nivået ved slik "drikke-medisin" også, for å forsikre deg om at man ikke egentlig opplever et fysisk helvete på innsiden av kroppen mens man ligger der i "fredelig koma-modus".
Avatar

Re: Dignitas

feb 22 2018 - 22:27
Vil tro Dignitas ikke kan holde på om det er tilfelle. Blir andre regler for fanger i USA, med den retorikken de har omkring de som kvalifiserer for det (det skal være for villdyr og udyr som ikke fortjener livets rett, sies det feks). Når systemet klassifiserer dem som udyr som fortjener å dø, så tror jeg ikke de legger så mye arbeid i å granske metodene.
Avatar

Re: Dignitas

feb 22 2018 - 22:49
"Når systemet klassifiserer dem som udyr som fortjener å dø, så tror jeg ikke de legger så mye arbeid i å granske metodene."

Sant, og ikke nok med det; jeg så i en dokumentar hvor de testet ut 100% smertefrie/humane måter å avlive mennesker på, og de fleste statene i usa var uansett ikke interessert i slike humane metoder - til og med når de ble opplyst om at slike metoder finnes. For de VIL at de dødsdømte skal lide (sterk hevngjerrighet). Det er ikke nok for dem at vedkommende er sperret inne i mange år, og deretter til og med blir avlivet; vedkommende "SKAL" lide i tillegg. Det er helt vanvittig...
Avatar

Re: Dignitas

feb 22 2018 - 23:00
Ja, det er det. Smerten skal vel virke ekstra avskrekkende. Som tortur som straff. Men dette ble utenfor tema...
Avatar

Re: Dignitas

mars 1 2018 - 00:59
Her var det mye tullprat, synsing og antagelser.
Avatar

Re: Dignitas

mars 1 2018 - 03:11
"Her var det mye tullprat, synsing og antagelser."

Haha, som hva da liksom? Det er ingenting av det ovenstående som er feil.
Til forsiden