Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Deprimert og ødelagt liv pga antipsykotika..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Deprimert og ødelagt liv pga antipsykotika..

okt 2 2015 - 22:35
Har noen noe kjennskap til eller erfaring med hvordan antipsykotiske midler virker på sinnsstemningen? Jeg opplever gang på gang at de ødelegger mitt liv helt fullstendig. Når jeg ikke er medisinert er jeg en glad, tilfreds og morsom person som tar vare på seg selv, har følelser, empati og mange gode egenskaper.. Mens med en gang jeg blir medisinert forvandles jeg sakte men sikkert til en zombie, sløv og slapp, stygg, ubrukelig, dum.. Jeg sliter med personlig hygiene og bare røyker og spiser, har ikke interesse for noe, klarer ikke å ta unitiativ... Listen med bivirkninger er uendelig, jeg blir rett og slett til en minus utgave av meg selv når jeg får antipsyk. i blodet.

Siden det foreligger et tvangsmedisineringsvedtak kan jeg ikke slippe unna medisinen og dens bivirkninger på meg. Og det nytter ikke å forklare dette for legen, hun bare står fast på sitt( at det uten medsen er stor sjanse for at jeg kan havne i psykose igjen og det blir ugunstig for meg og bla bla bla) Jeg tør aldri å innrømme det for legen, men egentlig så elsker jeg å være litt i den tilstanden som mange omtaler som psykotisk. jeg er uenig i at det er sykdom og prøver å forklare at det bare er min personlighet som er slik, at jeg alltid har vært litt annerledes osv., men ingen ser ut til å forstå meg..

Jeg lider rett og slett hver eneste dag fordi jeg savner mitt vanlige liv uten alle disse medisinene. virker som om helsevesenet først gjør alt for å Få meg deprimert og syk for Så å strekke ut sine hender for å hjelpe. Hva er poenget, hvorfor kan de ikke bare la meg være i fred og la meg leve mitt liv slik som jeg vil? Er 29 år og vil selv ta ansvar for mine handlinger i stedet for å få "hjelpen" som psykiatrien tvinger på meg hele tiden

De forstår ikke meg og vet ikke hvor jævlig det føles å bare eksistere, miste alle sine kreative evner og bare flyte rundt i en komalignende tilstand uten følelser.. Er kjempe fortvilet hele tiden fordi jeg føler at jeg sitter i fengsel, at jeg er psykiatriens slave fordi jeg er underlagt tvungent..

Noen innspill eller tanker rundt dette? Hvordan kan jeg få tida til tvangsvedtaket er opphevet til å gå fortere? Noen som har opplevd det samme?? Ha en fin kveld .

Avatar

Re: Deprimert og ødelagt liv pga antipsykotika..

okt 5 2015 - 19:49
Jeg går på en antipsykotika medisin, men jeg opplever ikke at siinnsstemningen min blir påvirket av medisinen. Hvilken er det du går på, hvis jeg får lov å spørre? Jeg går på Risperidon, men skal over på abilify nå.
Avatar

Re: Deprimert og ødelagt liv pga antipsykotika..

okt 6 2015 - 21:33
For et par dager siden var medisiner i psykiatrien tema i radioprogrammet Ekko. Jeg bet meg merke i noe en lege sa. Nemlig at hvis man IKKE hadde den lidelsen medisinen var ment for, for eks depresjon eller psykose, så ville den ikke ha noen virkning. Eventuelt bare bivirkninger. Har dessverre ikke navnet på den som sa det, men dette er jo et godt argument ovenfor legen din.
Avatar

Xeplion

okt 6 2015 - 22:52
Men skal også over på abilify.. Er i gang med prosessen så håper veldig sterkt på at det kommer til å hjelpe, siden jeg har hørt at den er en mye mildere medisin... Vil også ha livet tilbake, som deg :-)

Til spøkefullt: Ja, det er mange forskjellige debatter i psykiatrien. Men legen som jeg har er en streng og lite empatisk...eh dame(les: batch) som er helt overbevist om at hennes mening er det riktige for meg.. Hun vil ikke ta bort tvangen fordi hun mener at jeg kommer til å bli psykotisk igjen da. Jeg må vente mange lange måneder før det eventuelt blir aktuelt at jeg bestemmer sjøl..:/
Avatar

Re: Deprimert og ødelagt liv pga antipsykotika..

nov 17 2019 - 12:26
Jeg tar abilify og cisordinol sprøyte frivillig fordi jeg ikke orker leve i psykose demoner og stemmer
Til forsiden