Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Deprimert

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Deprimert

sep 21 2010 - 13:08
Jeg fant ingen egen tråd for depresjoner så jeg skrev en her..
Alle dere som har samme diagnose som meg, hva hjelper dere gjennom hverdagen? Jeg er så lei meg og gråter mange ganger daglig, det har jeg gjort i mange måneder nå! Jeg fungerer ikke i sosiale sammenhenger og blir knekt av den minste ting.
Selvmordstankene kommer oftere og oftere, men jeg vet jo at jeg egentlig ikke vil dø. Jeg prøver å se fremover, men jeg klarer ikke engang å tenke på morgendagen.
Hjelp meg, kom med råd, tips, del historier.. Hva som helst. Jeg trenger å vite at det finnes håp og at jeg ikke er alene med så dystre tanker og et så tragisk liv. Det er ikke noe liv det jeg lever nå. Jeg er en skygge av meg selv.
Avatar

Re: Deprimert

sep 23 2010 - 10:06
Hei isabelle1!

Vet faktisk ikke helt hva jeg skal si til deg.
Det eneste jeg vet er at du må beholde håpet!

Jeg klarer meg igjennom dagene med tv og internett. Føler meg skikkelig patetisk, har ingen glede av å stirre på "dumboksen" hele dagen, men det er godt å ha stemmer rundt meg. Da raser tankene litt mindre.

Også strikker jeg. Uten det hadde jeg blitt helt sprø. Og det er ikke noe bare for gamle damer. Jeg er 29.

Her inne er det i det minste mange som forstår hvordan du har det.
Stor klem
Avatar

Re: Deprimert

sep 23 2010 - 20:40
Hei!
Jeg vet hvordan du har det - det er det mange som gjør.
Ofte kan det hjelpe å huske at depresjoner ikke varer evig. Du vil ikke alltid være en skygge av deg selv. Alt vil se annerledes ut når du går ut av depresjonen. Jeg går inn og ut av dem selv, så jeg vet hva jeg snakker om.
Ellers: ulike ting hjelper for ulike folk, og til ulike tider. Det er jo mange ting som anses for å være bra: trening, kjæledyr, komme seg ut en tur osv. Men det er ikke alltid så lett å trene eller komme seg ut. Jeg har stor glede av å lytte til musikk. Tenne stearinlys er også bra.
Hvis du klarer, kan selvhjelpsgrupper for deprimerte ha mye for seg - der er det lettere å forholde seg til andre, fordi alle er deprimerte og fortsår at du sliter med det sosiale.
Jeg vet hvordan du har det med å tenke på selvmord, men ikke ønske å dø. Hold fast ved det, gled deg over det at du gjerne vil leve. For det er ikke lite. Klarer du å liste opp noen grunner for hva du liker ved deg selv og livet, er det alltyid bra.
Synes for øvrig du virker som en sterk person: du er innstilt på å takle dette fremfor å legge deg ned. Det vil redde deg. Vi er flere som har det sånn som deg, og de aller fleste av oss overlever det.
Masse lykke til!
Beste hilsen fra Jente 20

Til forsiden