Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Depresjon - nyoppdaget

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Depresjon - nyoppdaget

mai 29 2015 - 21:00
Hei.

Som tittelen sier. Jeg sitter her i sjokk. Nettopp fått vite at jeg har en depresjon. Er inne i en depresjon, eller hva man nå sier... En moderat en.. Men ille nok. Er det noen her som vil fortelle litt om hvordan takle en depresjon? Hvordan få kontroll over tankene? Hvordan samle overskudd?? Tar gjerne imot både svar på denne tråden, og meldinger..:O
Avatar

Hei

mai 30 2015 - 14:56
Jeg skjønner godt at det kan være et sjokk å få en diagnose, men jeg håper du etter hvert vil være glad for å vite hva du har med å gjøre.

Det er veldig individuelt hvordan en takler sin depresjon, da årsakene og alvorlighetsgraden varierer så mye. Men jeg kan komme med noen råd.

For det første må du godta at du har fått en sykdom, og at den er like reell som om du hadde fått kreft/brukket noe/lungebetennelse. Det kan være svært vanskelig å skille mellom seg selv og depresjonen, så tren på det.
Godta at du for eksempel må ta en hvil midt på dagen, og blås det bort som et nødvendig onde. Det er jo ikke farlig at en må ta en hvil, og hadde du brukket en fot så hadde du jo også måttet ta det med ro. Dårlig matlyst? Skjem deg bort med noe som frister. En dårlig dag? Skit i det og finn ei god bok å fokusere på.

Neste punkt vil være å prøve å kartlegge en eventuell årsak, om det er noen. Hva utløser nedturene? Hva gjør det verre?
Da finner en ofte noe konkret en kan jobbe med. Ta gjerne i mot hjelp med det der da det er både slitsomt og vanskelig.

Prøv så å finne ting som gir en positiv virkning. Hva gir deg energi? Hva får deg til å glemme tankene?

Jeg bruker en app, Mindfit, for å registrere positive ting og hverdagens seiere, og for meg hjelper den faktisk.
Den får meg til å holde fokus på det positive.

Det som gir meg energi er alt fra en kaffekopp, tur med hundene, stelle i hagen. Det trenger ikke å være noe stort så lenge en greier å se de små hverdagsgledene.
Jeg prøver å bruke energien jeg har til det som virkelig teller. På formiddagene kan det hende jeg bare sitter og gjør minst mulig, slik at jeg orker å være sammen med ungene når de kommer fra skolen. Jeg må fint finne meg i at huset ikke ser helt topp ut, og at jeg må spørre både mann og unger om hjelp til husstell. Det har de bare godt av å bidra med.

Det er mange som sverger til trening. For min del så gir ikke det så mye effekt på depresjonen. Jeg må gjøre noe konkret og "nyttig" for at det skal hjelpe. Å sitte på rumpa midt i jordbæråkeren og rive opp ugress er for meg bedre enn å jogge en tur, noe jeg allikevel ikke ville ha greid pga energinivået. For meg er det viktig at jeg faktisk får gjort noe, selv om det ikke bestandig er så mye. Det kommer også dager som flyter over av energi slik at en får gjort det en vil.

Ble en lang tekst dette, men jeg håper du finner noe som vil være nyttig for deg. :)Til forsiden