Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Den frykta skuleferien

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Den frykta skuleferien

juni 19 2020 - 11:07
I dag startar sommerferien. Når skoleklokka ringer ut er det slutt på freden i heimen. Freden som gjer meg frisk. Freden som er min medisin. Freden som koronapandemien frårøva meg i så stor grad at utmattelse igjen tok over kropp og sinn. Freden som er så livsviktig for meg.
Dagane vert no fylt av krav, mas og forventningar. Mine forventningar og ungane sine forventningar. Mine krav og ungane sine krav. Og ei endelaus rekke med kompromiss. Kompromiss som ingen er nøgde med og som også tømmer meg for krefter. Krefter eg sårt treng. Krefter eg må ha for å ikkje misslukkast som mamma. Frykten for å misslukkast er den verste. Tenk om eg øydelegg mine eigne ungar? Tenk om dei har ein skadeleg heim, men at eg ikkje innser det. Frykta tek krefter, så frykta må jagast på dør og erstattar av glede. Men korleis? Korleis skape glede utan energi?
Avatar

Du er ikke alene!

juni 19 2020 - 21:46
Jeg kjenner meg igjen i tankene dine.
Enn så lenge har jeg kun en sommerstengt barnehage å forholde meg til. 

Jeg har noen konkrete forslag. Kanskje noe kan være aktuelt, kanskje ingenting. Jeg er absolutt ingen supermamma, men gjør så godt jeg kan. Ingen som har sagt at det ikke er godt nok.

1) Ha lave forventninger.
2) Snakk med barna om helsen din.
3) Lag en liten plan for dagen.
4) Få til avlastning. Familie eller venner som barna er trygge på. 
5) Hvilestund/ avspenning.
6) Bruk lang tid på do. Pust.
7) Bruk lang tid på kjøkkenet. Pust.
8) Tegne for deg selv/ lese enkle bøker ol. Se opptatt ut og si at det er tegne/lese-tid.
9) Få til noen øyeblikk ila dagen der dere har det veldig fint sammen. 

Min erfaring er at det ikke er mulig å slåss mot frykten eller erstatte den med andre følelser. I det siste har jeg begynt å prøve å akseptere det som er av følelser. Da stilner på mange måter kampen innad. Noen ganger klarer jeg å akseptere, andre ganger ikke. 
Til forsiden