Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Den evige lave selvtillit!!!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Den evige lave selvtillit!!!

mars 11 2013 - 17:45
I lange perioder legger jeg kanskje ikke merke til hvor lite jeg tror på meg selv, men så møter jeg utfordringer som sender meg til bunns. Da er det så utrolig vondt å ikke ha noen som helst tro på seg selv og egne evner. Ikke er jeg no god på studiene mine, ikke klarer jeg få kontakt med jenter, og jeg er ikke en interessant person. Jeg er ikke dyktig til noe som helst.

Jeg kan i perioder klare å lure meg selv til å tro at jeg er no, men ender opp med å innse at jeg har lurt meg selv.
Avatar

Heisann

mars 11 2013 - 18:03
Jeg sliter til tider selv med lav selvtillit, men spør meg selv; hvem kan styre min selvtillit? Hvorfor har jeg dårlig selvtillit? Hvem prøver jeg å tilfredsstille?

Er det viktig i dag at man er spesielt god på et spesifikt område? Eller er det mer viktig at vi gjør ting som gjør at vi føler oss bra, som skaper en glede?

Nå vet jeg svært lite om din situasjon annet enn det du har skrevet her, men det er alt for lett å bare se det negative i ting. Du har garantert (!) ting du er god på, mennesker som bryr seg om deg. Det er ikke alltid like lett å se tingene rundt seg på en fornuftig måte når man er langt nede, men ta tiden til hjelp, og hvis det ikke blir bedre, snakk med fastlegen din...? =)
Avatar

et viktig poeng...

mars 11 2013 - 19:18
Frankster har et viktig poeng der han sier: hvem skal vi tilfredsstille? Er det så viktig at vi er flinke til noe spesielt? Eller er det viktig at vi gjør noe som gir oss en glede..?
Avatar

lav selvtilit

mars 12 2013 - 18:37
vel, hvem skal man virkelig være noe for noen? er det ikke greit å være bare den man er? sånn var det før, trodde at det var viktig å ha sånn og sånn må det være..men etter med årene innser man at det ikke er det som er viktig å være lege, prest, advokat osv..
høye krav..
jeg er sjeleglad for at jeg ble lagt inn. nå ser jeg på verden og livet med annet syn!, det er fantastisk!
har fått bedre selvtillit også. og føler meg sterk.
hvorfor skal man gå etter saueflokken? være som andre, gjøre alt for å passe inn...man blir aldri bra nok.. hvorfor ikke velge være seg selv, altså ikke gå etter flokken... de er ikke noe bedre dem!
tar livet med ro, ikke pusher på noe. har noe med vilken innstiling man har..og velger å ha! og hvorfor stresse med å få kontakt med jenter?
Avatar

den evige lave selvtillit

mai 9 2013 - 23:14
du har rett og slett høye krav til deg selv! opp med ryggen, smil til verden,stay positive
Avatar

Noen tanker

juni 19 2013 - 21:34
Hei

Det er dette jeg har slitt med i mange år. Derfor klarte jeg ikke å ha sterk nok tro på meg selv til at jeg skulle klare å fullføre et høgskolestudiet. Jeg har utsatt dette på ubestemt tid. Jeg har nå i ettertid forstått at det handler ikke om å gjøre ting for å ha noe å vise andre, men for at det er noe godt man gjør for sin egen del. Noen trives med å stresse i store folkemengder, andre tar ting i roligere tempo, vi liker alle å ha leve på forskjellige måter. Jeg tror det beste er å vurdere hva som virkelig kan gi oss velvære og lykke, om det er kjærlighet man søker, forståelse, noen å snakke med når ting er vanskelig. Jeg har de siste ukene stått hardt på med å starte med trening, det er ganske tungt ennå når jeg våkner om morgenen, men jeg merker at når jeg klarer å komme meg ut og på trening så er jeg igang.

Jeg ser på det som en ny begynnelse for meg, men også at jeg skal klare å gjøre andre ting som jeg tenker kan gjøre at jeg får det bra med meg selv. Den store utfordringen nå er om jeg skal ta mer utdanning eller bare finne en jobb et sted som jeg ahr litt mer interesse for. Men denne søknadsprosessen og det å gå rundt å snakke med arbeidsgivere er ennå litt tungt steg, men jeg håper å klare det også snart, for jeg ønsker å ha en helt grei jobb.

Men å føle seg bra er en lang vei og faktisk en del av livet at det er motbakker også, vi finner alle vår vei for å prøve å dempe tankene, men jeg synes det er viktig å få ut og snakke om følelser.

Det var bare noen tanker fra meg, som vet at det ikke er lett, men jeg tror at det finnes en løsning på alt, livet er ikke så langt, og det kan oppstå ting helt uventet så det gjelder jo å være glad i seg selv som den man er, og slik bli mer glad for det vi har rundt oss også, uansett hva det er vi har, så må det være noe, bare en liten omgivelse rundt oss som gjør at vi holder ut..

Jeg synes uansett at vi mennesker burde bare si hva vi føler og mener, gjøre det som kan gjøre oss fornøyd, og kjempe litt for seg selv, hvis man er alene så vet jeg at det ikke er lett ,for jeg har vært mye alene selv, men det er veldig godt å kjenne at man klarer noe for seg selv uansett hva det er. Ingen skal dømme deg uansett bare vurder det som er godt for deg og de du er glad i eller ønsker å bli glad i. Det er ditt liv og du må fra ditt hjerte leve det slik du ønsker.

Klem fra meg

Til forsiden