Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dårlig selvbilde

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dårlig selvbilde

juni 26 2020 - 20:04
Har aldri skrevet noe her, så vet ikke helt hva jeg skal forvente...

Hei, er ei jente på 20 år (bor i nord-trøndelag) med et ganske dårlig selvbilde.
Jeg har også null motivasjon.
For å være helt ærlig, så vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg hater å føle meg sånn, og jeg er ganske sikker på at en del av disse følelsene hadde forsvunnet hvis jeg bare går ned i vekt. Jeg trener så og si aldri og jeg spiser dårlig mat, så det er jo selvfølgelig min egen feil at jeg føler meg sånn som jeg gjør.
Jeg har også mistet en del interesser som jeg drev med før. Jeg elsket å tegne og male når jeg var yngre, men nå klarer jeg ikke å starte på en tegning uten å føle at det ikke er noe vits. Det kommer ingen vei uansett.
Jeg driver også med volleyball på høsten/vinteren, men jeg føler at jeg ikke vil fortsette noe mer på det heller. Jeg er i alt for dårlig fysisk form til å klare noe som helst der uansett... Alle de andre spillerne er bedre enn meg.
Jeg elsket også å lese bøker, men bare gjør ikke det heller noe mer.

Jeg bor med forloveden min som elsker meg for den jeg er, men hver gang han sier at jeg er nydelig, forteller jeg meg selv at det er løgn... Jeg får bare en dårlig følelse i brystet...

Jeg vet liksom ikke hva jeg skal gjøre for å føle at jeg er nydelig og at jeg er flink i noe.

Jeg skulle ønske jeg bare kunne tvinge meg selv til å løpe meg en tur hver dag elns, men det går ikke. Jeg hater kroppen min så inderlig mye.

Jeg vet jeg har skrevet mye, men hvis noen har lest dette, så er jeg takknemlig for noe som faktisk kan hjelpe. Eller svar fra noen med lignende problemer. :)
Avatar

Re: Dårlig selvbilde

juni 27 2020 - 19:49
Har også slitt med å finne glede i ting og dårlig selvbilde. Har fortsatt et relativt dårlig selvbilde, men etter mange år med terapi og behandling så har jeg til en viss grad klart å snu litt om på synet i meg selv. Delvis ved at jeg har tvunget meg selv til å se de positive tingene i dagen som har vært (bla. ved å skrive ned 3 positive ting hver dag, i begynnelsen var det enkle ting om at jeg hadde klart å dusje eller spist tre måltid).

I følge BMI'en min er jeg overvektig og det er noe jeg sliter veldig med, jeg sliter framdeles med å få til å trene men fordi jeg har hatt en kompis som har tvunget meg med på gåtur så klarer jeg i det minste å få inn litt mer bevegelse. Har du mulighet til å gjøre noe lignende?
Avatar

Re: Dårlig selvbilde

juni 28 2020 - 00:22
Hei Else Kant. Tusen takk for svar :)

Vel, jeg må være ærlig å si at jeg ikke har noe særlig til venner...
Forloveden min kan heller ikke gå med meg på grunn av en skade, så det blir litt vanskelig å finne noen å trene med.

Jeg klarte å gå en tur i dag/går i alle fall, noe som føltes ganske bra. Jeg er bare redd for at jeg ikke klarer å holde det gående.
Avatar

I samme båt

juni 28 2020 - 14:09
Hei der :) Sliter med dårlig selvbilde selv og vet hvor vondt det kan gjøre. Er selv i et forhold med en fantastisk fyr som forsøker å overbevise meg om at han synes jeg er så vakker som jeg er, men som deg kjenner jeg at det bare er løgn. Kjenner meg også veldig igjen i det å miste interesser man hadde før - det er som om livsgnisten bare forsvinner.

Jeg bor selv i nord-trøndelag og om du vil kan vi gjerne bli litt bedre kjent og kanskje forsøke å motivere hverandre litt? Dele litt erfaringer, tanker og evt ting vi finner på veien som hjelper og kan være nyttig for den andre? :) Det er selvfølgelig bare et forslag, og uansett ønsker jeg deg all lykke til videre ♡

Vi fortjener alle å ha det godt med oss selv
Til forsiden