Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Dårlig råd og psykisk syk= dårlig kombinasjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Dårlig råd og psykisk syk= dårlig kombinasjon

aug 17 2019 - 21:45
En ting er å ha dårlig råd eller slite psykisk. Legg begge to sammen og det blir ett helvete. Ikke ha råd til noen ting som feks dra ut på kafé og ta en kaffe, dra på kino osv pluss at jeg sliter med sosial angst og depresjon gjør at jeg ikke orker å gå ut døra.
Går til DPS men har avlyst flere timer i det siste for jeg har ikke råd til bussen. Går til DPS i nabobyen. Forrige uke måtte jeg selge det eneste lyspunktet (tv) i hverdagen for å få råd til mat.Det å slite psykisk og ha dårlig råd er en dårlig kombinasjon og en ondel sirkel som det er vanskelig å komme ut av. Jeg har gitt opp og ser ikke noen vei ut av den sirkelen. Nå kommer høsten og mørket og jeg ser bare enda mørkere på fremtiden.....
Avatar

Re: Dårlig råd og psykisk syk= dårlig kombinasjon

aug 17 2019 - 22:56
Hvordan og hvorfor har du så dårlig råd?
Jobber du ikke? Får du ingen støtte?

Høres ut som en kjip situasjon å være i.
Var det en dyr TV? Man får mange 32" TVer på Finn til noen få hundrelapper.
Hvis du sparer deg opp til det, har du hvert fall et lyspunkt i hverdagen?
Avatar

Re: Dårlig råd og psykisk syk= dårlig kombinasjon

aug 18 2019 - 00:46
Etter et kjapt søk på Finn.no, ser jeg faktisk at folk kaster TVer i den størrelsen etter deg gratis ..
Avatar

Re: Dårlig råd og psykisk syk= dårlig kombinasjon

aug 19 2019 - 11:46
Jeg er ufør og syk, men jeg har god råd.

Faktisk har jeg over en halv million på konto som jeg har klart og spare med min uføretrygd.
Eller akkurat nå nærmer jeg vel meg 1 million på konto som uføretrygdet!!! Jeg har rundt 900 000 sist jeg sjekket :-) Penger er alt...

Jeg har ikke vært på kino siden 2010 og trenger ikke gå på kino heller. Ser på film via nettet når jeg har noe jeg vil se. Jeg gjør alt via nettet. :-)

Kafe går jeg aldri uansett på så det plager meg ikke. Jeg har heller ikke behov for det. Hva er det å gjøre på cafe? Cafe kan du lage hjemme.

Man er nødt til å prioritere.

Istedenfor TV kan du bruke sosiale medier, youtube til underholdning. På snapchat og instagram er det mange offentlige personer og influencere som legger ut stories du kan sitte å følge med. Vil du reise, eller gjøre noe som konsert eller andre aktivieter? Fortvil ikke! Sosial medier er tingen. Mange influencere og blogger, vloggere legger ut stories og videoer og blogginnlegg fra det så det er mange å følge med på der ute. Ikke nok med det så har aviser og media direktesendinger med noe du kan følge med på. Og det finnes nett tv. Ta NRK-nett tv som et eksempel. Det er gratis og du trenger ikke en tv-boks til det da det kan sees på via nettet. Når du følger med på andre blir det som at du er i livet deres og opplever det de opplever. Du kan og lære en del av det dem deler. Observasjon og refleksjon. Du lærer deg å bli en god menneskekjenner. Det er alltid noe positivt i alle situasjoner. Reisevlogger på YT som et eksempel, det er gratis og du får deg en reise. Det er som å være med dem på en reise. Det blir som tv. Det er det jeg gjør. Jeg har god kontroll på alle offentlige personer og influencere der ute. Jeg føler nesten at jeg er med dem i livet deres, selv om nesten det eneste jeg gjør er å sitte på en stol inne i mitt hjem.Det er spennende å følge med på dem og dem er et lyspunkt i den tomme hverdagen. Uten nett-TV, influencerne og alle bloggerne ville livet mitt vært veldig ensformig og tomt. Jeg trur helt ærlig at jeg ikke ville hatt et liv da ... og heller ikke ant noen ting. Det er dem som gjør at jeg føler meg litt mindre isolert. Men med influencere og bloggere føles det som mer personlig og dermed blir og relasjonen til dem nærmere. Jeg ser mer på dem enn på tv. PÅ tv er det ikke alltid noe som interesserer meg. Influencerne gjør at jeg henger litt mere med og er oppdatert på samfunnet på en annen måte enn det aviser og nrk nett-tv gir.


Når det gjelder husholdningsbudjsett så er det lurt å gjøre noen justeringer der å. Gå for en enkelt. Og når det gjelder klær gå gjerne i dem i opptill måneder av gangen så sparer du mye. Ikke bry deg om at dem er slitt eller lukter. Når du handler handle gjerne mye av det samme om gangen så du har et lager så slipper du og å gå ut av huset så mye. Da trenger du heller ikke skifte ofte klær og vaske deg. Og hvis du skal vaske deg så gjør det om sommeren. da kan du bade i et vann ute. Hvis du har en elv eller strand eller fjære i nærheten Gå dit istedenfor inni dusjen fordi det er mye å spare på vannutgifter og.

Det finnes alltid muligheter til å spare seg til god økonomi og rikdom bare du tør å se det !

Ønsker du noe utenfor skjermen noe lesestoff da er reklameaviser i posten et alternativ. Jeg leser ofte reklameaviser og har god oversikt over det å. Det er gratis lesestoff og så lærer du noe av det å fordi du lærer deg tilbud og hvilke varer som er i sortimantet til en her tid.

Nå går jeg ikke til noe psykolog så den utgiften har ikke jeg et problem med, men hva er greia med det når man ikke har noe fremtid eller muligheter til å bli bedre? Noen er så ødelagt at de ikke har noen fremtid.
Isåfall å gå til psykolog eller noe ville bare vært for meg å ta opp plassen for andre som trenger det mer enn meg. :-)
Jeg venter bare på døden, jeg... og til da får de nav -pengene bare strømme inn på kontoen min.
Avatar

Monstermeg

aug 19 2019 - 13:16
Det er enkelte som ikke har mulighet til å stramme inn og spare så mye mer, pga høye bokostnader bl.a., så det virker kanskje mot sin hensikt å høre om hvor mye du har greid å spare, og siden folk har ulike behov, så er det ikke nok for alle å leve hele sitt liv innenfor husets fire vegger, selv med de alternativene du foreslår. Den smertefulle lengselen vokser seg gjerne bare større av se andres levde liv gjennom en skjerm, enten det er fiksjon eller realitet, når man selv ønsker den samme friheten.

Det er fullt mulig å bruke klær noen dager ekstra, men å ofre grunnleggende hygiene for å spare noen kroner høres ikke sunt ut for psyken. Angående gratis lesning, så er biblioteket er langt bedre alternativ (sett at det ligger i fremkommelig avstand).
Avatar

Re: Dårlig råd og psykisk syk= dårlig kombinasjon

aug 19 2019 - 13:55
Nei ! Da må du ut av huset hvor det er sjans å møte på andre. Og hva må man gjøre før gå ut av huset ? Være ren og vaske seg. Det er alt for mye penger som flyr ut av vinduet på det sløseriet. Best og la være. Og det går og mye energi av å dra ut av huset. Da blir man å være helt utbrent etter den bevegeligheten og vil ikke orke så mye annet etter på fordi man var i for mye bevegelse

Å leie er ikke dyrt. Mange som har leiepriser til 3000-5000 kr i mnd bare en leter litt effektivt så finner en.

Til telefon ville jeg anbefalt kontaktkort istedet for abbonement. Når du kan ta alle meldinger og ringing over messenger for det er og en mulighet til å spare :-) Men det er jo ikke sikkert det er behov for å sende meldinger eller ringe mye. Jeg sender aldri meldinger eller ringer så den utgiften slipper jeg. Et kontaktkort for meg blir bare brukt til data ved sjeldne behov og de gangene på TV når det er sms-stemme som eurovision song contest som jeg unner meg å bruke litt da.
Avatar

Monstermeg...

aug 19 2019 - 17:16
Hei monstermeg.
Det er sjeldent jeg blir irritert over folk her inne, men du gjør det enkelt for meg å bli det.
Avatar

Re: Dårlig råd og psykisk syk= dårlig kombinasjon

aug 19 2019 - 22:49
Hva er det å være irritert for ?

Jeg skjønner ikke hvorfor noen klager på økonomi.

Det handler om å være flink å spare. Jeg er flink å spare.
Om det er å kutte på nødvendigheter ja så må man jo bare gjøre det.

Livet er 10 % hva som skjer og 90% hvordan du reagerer.
Avatar

Hei

aug 20 2019 - 01:32
Monstermeg du overdriver her litt.mennesker er forskjellig og spørs hvor man bor også.noen steder er dyrere enn andre.det er bra du er flink til å spare andre har ikke mulighet el flinke nok til det.når det så er sagt Ersol så betaler de fleste for å gå på dps til man fyller frikort hvorfor skulle ikke det gjelde deg også.Vi lever ikke i Afrika slik du fremstiller deg selv.Du har sikkert inntekt og da må du prioritere.Man har for lett til å klage i dag både på det ene og andre mens det fins mennesker som lever i den elendigheten og krigen.Er det for dyrt hvor du leier så bør du prøve å finne billigere.men å komme å si du ikke har råd til en kaffe på 30 kroner da prioriterer du feil og kanskje trenger hjelp fra nav til å disponere penger.
Avatar

Hmm

aug 20 2019 - 01:44
Noen ganger klager folk på økonomi at man skulle trodd vi lever i Syria.Fins mennesker ute i verden som ikke har råd å kjøpe seg brød faktisk og folk som sulter.Du trenger å prioritere bedre.

Avatar

...

aug 20 2019 - 02:13
Det finnes mange i Norge som er under fattigdoms grensen og dessverre er det også slik at er du alene så er det verre. Utbetalingen fra nav varierer fra person til person, og hva personen har rett på, og hvis Ersol1981 bor på en plass hvor mnd leie er skyhøyt, som feks her hvor jeg bor der 8-10 tusen er det laveste leiepris på leilighet og i tillegg får det laveste fra nav, ja da blir det ett problem. Da handler det ikke lengre om hva man har og ikke har, eller hva man sløser og ikke sløser.
Nå kjenner ikke jeg Ersol1981, men når personen skriver at hen har solgt sitt lyspunkt som er TV for å få penger til mat, vel, da kan man jo begynne å lure på hvilket land man bor i.

Ersol1981, kan du sende meg en mld? :)
Avatar

Hei

aug 20 2019 - 03:37
Det er det jeg prøvde å si det spørs hvor han bor men er husleia for dyr hvor han bor da må han flytte andre steder i nærheten.Andre land i verden hadde aldri sett på uansett hvor mye man har i Norge at man er fattig her for det er jo ikke menneskerett å ha hobbyer.Ja da kan man begynne å lure når han må selge TV for å ha mat på bordet men faktisk så hadde sosialen hjulpet han hvis han ikke har mat på bordet.folk drar dit i nød om man er fullstendig desperat.det jeg prøvde å si i 2019 så er ingen så fattige at de ikke har mat på bordet men det spørs også hva msn bruker penger på.Husleia er dyr og det er vanskelig når man er alene er man i krise så drar folk til sosialen.har man ikke råd må man leie hvor det er billigere.tv kan man få gratis gjennom Finn mange får det slik noen nevnte overfor.
Avatar

Re: Dårlig råd og psykisk syk= dårlig kombinasjon

aug 20 2019 - 14:19
Det hjelper dessverre ikke bare med gratis tv på finn.no. Nå for tiden må man også ha en dekoder som riks tv boks og et abbonement.

Riks tv har 1 abbonement som du får til 4 tv. Hvis du er heldig og har noen du kjenner og familie som er villig til å dele med deg da kan du dele et TV-abbonement med dem. Hvis du ikke kjenner noen å dele et riks tv abbonement med, da kan du spørre i facebook grupper om det er noen som kunne tenke seg å dele.

Eller du trenger ikke TV. Du kan overleve fint med Internett. Nå om dagen har vi nett-TV. Trenger man noe mer enn det? Mye av det på tv er egentlig bare dritt. Er det så mye å se på? Hvorfor ikke bare se på nett-tv og se det når du vil?

Det finnes mange muligheter til å spare.
Det er bare om å gjøre å være kreativ.

Selv om jeg har noe med 900 000 kr på min konto nå som jeg har spart med uføretrygd så sparer jeg fremdeles. Jeg er millionær men jeg bryr meg ikke om penger. Nav de trur dem kan få til å ødelegge meg med penger de gir, men dem tar feil. Jeg overdrev ingenting med det jeg skrev, mrsfreak1983. Jeg skrev bare mine sparetips på hva jeg gjør og hvordan jeg har klart å fått en økonomisk overflod.

Mat er ikke det viktigste og har man ikke jobb eller skole så trenger man ikke heller spise så fullverdig og mange ellers om i verden sliter med sult så det er lurt å tenke på barna i afrika.

Om en 10 år fra nå av vil jeg vel ha 5 millioner jaja livet vet dere :-) Masse overflod.

Penger betyr ingenting.
Avatar

Hei

aug 20 2019 - 14:47
Monster meg du skriver hele tiden om summen du har spart.Det er bra å spare men alt med måte.det er en liten linje mellom det å spare og å være gjerrig.Det er bra å være sparsom men som sagt alt med måte men å være gjerrig er stygt.så man må passe balansegangen.personlig syns jeg de5 e4 stygg egenskap å være gjerrig men gjerrige mennesker sparer mye penger også.
Avatar

Re: Dårlig råd og psykisk syk= dårlig kombinasjon

aug 20 2019 - 17:49
Det jeg ikke skrev er at jeg å donerer masse penger til veldedige organisasjoner , men det er vel ikke nok så må sende større donasjoner som 100 000 eller 300 000 kr istedet for bare en 100 lapp som jeg har brukt til nå.

Takk for å ha kalt meg gjerrig skal ta det til meg :-) Og lære av den synden jeg har begått.

Du kan gjerne få de pengene fra meg hvis det var det, for jeg har ikke behov for dem.


Avatar

Hei

aug 21 2019 - 22:23
Jeg har ikke sagt du er gjerrig men høres ut som du skryter av å ha spart så mye penger.Det er fint du er flink til å spare penger men trenger ikke å fremheve hvor stor sum du har spart.Jeg trenger ikke dine penger men rart hvor mye du skryter samtidig som du sier at penger ikke betyr noe for deg.
Til forsiden