Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

DPS og medisiner

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

DPS og medisiner

april 9 2017 - 21:52
Hei, har hørt litt om at DPS omtrent alltid setter deg på medisiner, og er lite villige til å hjelpe deg uten. Stemmer dette? hvordan føler dere at DPS forholder seg til dere med tanke på medisiner?
Avatar

Re: DPS og medisiner

april 9 2017 - 22:12
Dette er min oppfatning også.. Dette er vel ganske typisk generelt for hele psykiatrien.
Men på Voksenpsykiatrisk (gamle DPS) der jeg går nå så har jeg kontakt med noen som er mer snill med tanke på dose.
Så man kan være heldig også, å få noen som ikke er så fokusert på høye doser..

Når det er sagt leste jeg noe om at det var kommet en psykiatrisk klinikk som behandlet pasientene sine helt uten medisiner mens de er innlagt.. Tror det var i Nord-Norge et sted.
Avatar

Velg privat.

april 10 2017 - 13:38
Hvis du har muligheten til det ville jeg anbefalt privat praktiserende.

Du burde gå etter hva som er greit for deg, ikke finne deg i at noen andre tar kontrollen mot hva som føles riktig for deg. Det blir jo også mot sin hensikt på hva en vil oppnå?
Avatar

Re: DPS og medisiner

april 10 2017 - 20:44
takk for svar. har ikke muligheten til privat, og trives godt med behandleren jeg har blitt tildelt. Har vært der rundt 7 ganger, og hun har ikke nevnt noe om medisinering enda. Muligens fordi min tidligere behandler mente at grunnen til min depresjon var en personlighetsforstyrrelse. Muligens også fordi en annen psykolog mistenkte at jeg var bipolar. Men jeg er personlig litt skeptisk til medisinering, er redd for hvordan det vil påvirke meg. Er redd for å bli helt avflatet, og forandret.
Avatar

Dps og medisiner

april 10 2017 - 21:20
Tror det har mye å gjøre med åssen du møter dem, og ikke minst hvilken diagnoser du har. Jeg har panikkangst, gad, dystymi og utredes for underliggende tilstander, de nevna meds tidlig men jeg sto på mitt og sa jeg var ikke interessert i slikt, da jeg hadde brannslukkere mot den verste angsten. Aldri hørt et ord om medisiner sia det, men snarere tvert imot blitt møtt med respekt og har i bunn og grunn positiv erfaring med min tid på dps.

Viktig for deg å fremstå som nyansert og bestemt på ditt syn vedrørende medisiner. Så tror jeg nok de skal gå fint:) og går det ikke fint, så er det verste som kan skje at de skriver deg ut. Da kan du enten klage eller søke behandling innen privat sektor. Uansett ikke verdens undergang.

Det er ingen som kan tvinge deg til meds m.m. Du er fare for deg selv eller andre.
Avatar

Re: DPS og medisiner

april 12 2017 - 00:43
Med mindre du høyst sannsynlig kommer til å skade deg selv eller andre alvorlig kan ingen tvinge deg til medisiner. De vil sikkert foreslå noe som kan gjøre hverdagen din lettere, men da sier du bare nei og at du vil jobbe med problemene dine istedet for å medisinere det bort. Verre er det ikke. Been there done that. Jeg valgte medisiner til slutt, noe milde som gjorde at jeg ikke mistet alt av tid og kunne ha et liv i tillegg til å være et mental case :)
Avatar

Re: DPS og medisiner

april 12 2017 - 02:04
Ofte tilpasser kroppen seg medisinene og man trenger litt tid til å bli vant med den påvirkningen medisinene har.
Hvis man får en dose som passer, så vil man etterhvert oppleve mer at man faktisk har et normalt liv for det..
Men det å finne riktig dosering er en kunst. Og mange behandlere er dessverre alt for glade i å gi for mye og feil medisiner.
Husk at du kan bestemme selv hva du tar og hvor mye. Men bare så lenge du er saklig og relevant med dine begrunnelser for hva du ønsker.
Avatar

Nei...

april 13 2017 - 22:58
Har vært til utredning på DPS, det tok ca. et halvt år. I løpet av den tiden ble det aldri foreslått noe medisiner. Det avhenger nok av hvilke utfordringer du har og om det er hensiktsmessig. :)
Til forsiden