Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Crohns sykdom

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Crohns sykdom

juni 17 2018 - 11:38
Jeg har vært syk i over 4,5 år nå og det har virkelig tatt på den mentale helsen, og det hjelper ikke at jeg har emosjonell personlighetsforstyrrelse type borderline heller.
I løpet av disse 4,5 årene så har ikke legene vist hva som er galt med meg og har vært innlagt på sykehus et parr ganger også.
Men endelig har de funnet hva som er galt! Jeg har crohns sykdom og skal få behandling i løpet av sommeren. Jeg ble så overlykkelig. ENDELIG kan jeg slippe unna intense smerter i hele kroppen, endelig kan jeg fungere og begynne å jobbe igjen!

Det de ikke sa (som jeg leste i går fra et hefte jeg fikk fra legen) er at det er ingen kur mot crohns sykdom dette er noe jeg må leve med resten av livet... medisiner gjør det bedre men man får alltid tilbakefall, og over halvparten med sykdomen må operere opp til flere ganger. Jeg er ikke glad lengre, jeg er livredd..

Jeg vil ha barn en dag men kan jeg bli mor om jeg aldri blir frisk? Ville jeg vært en god mor da jeg må sette meg og min helse først? Tanken er hjerteknusende.
Og kan jeg virkelig la samboeren min gå igjennom dette sammen med meg? En del av meg vil pushe han vekk for å "redde" han men jeg elsker han og trenger han sårt også.

Er det flere her som har samme/lignende sykdom eller opplevd noe lignende? Føler meg så alene vet så lite fremdeles.
Avatar

Samme

okt 11 2018 - 18:11
Hei. Vokste opp med mye smerter og sykdom selv, ble møtt med mye skepsis og mistro. Fikk diagnosen crohns for nesten to år siden, og kjenner meg igjen i det du skriver. Å få en diagnose kan være en ekstrem lettelse, man har plutselig krav på hjelp og sikkerhet i hva som er galt. Men så setter realiteten inn og for en kronisk syk person, som alle andre når man tenker gjennom det, er framtiden usikker.

Mitt tips er å tenke lite over det, å ruste seg opp men også ha tro på at man vil overkomme de eventuelle vanskelighetene man vil møte. Medisiner funker nå - det er det som betyr noe. (Er ikke like flink til å ta disse rådene selv altså, men jobber hardt med saken)

Hvis du vil ha svar på spørsmål eller snakke så er jeg her! Har en del erfaring, bror har også samme diagnose. Lmf.no er gode på info også
Til forsiden