Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bytte karriere i 30-årene?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bytte karriere i 30-årene?

aug 28 2022 - 22:57
Noen som har noe innsikt om det å bytte karrierer i relativ voksen alder?

Jeg er ei kvinne på 33 år. Er ganske introvert og innser at jeg burde valgt noe annet som passet det aspektet bedre (høy grad av selvstendig arbeid, egen plass osv). Interessert i mer tekniske ting og vurderer noe i renting informatikk, data science, elektronikk eller lignende.

Hva er deres erfaring med tanke på alder og muligheter etter enda en utdanning? Og mulighet for jobb i utlandet?

Avatar

Re: Bytte karriere i 30-årene?

aug 28 2022 - 23:19
Om du har kapasitet til det er det lurt å ta fag du er interessert i ved siden av jobben, og søke nye jobber like etter eksamen. Det er lettest å få jobb når du har jobb, enten du søker innland eller utland. Utland krever mer kunnskap om trygder, pensjoner, kontrakter og arbeidsrett enn det gjør å arbeide i Norge, både i, men spesielt utenfor Schengen. Arbeidskontrakter er mye annerledes enn her, selv innenfor Schengen. Avhengig av din livssituasjon og yrkesvalg vil du fortsatt være attraktiv i ca 10 år til, lengre i noen yrker. Kortere om du har en voksende familie. Vet det ikke er politisk korrekt å si slikt, men realistisk like fullt.
Til forsiden