Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bytte fastlege?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bytte fastlege?

des 2 2021 - 11:54
Har en fastlege som jeg synes ikke har forståelse for min psykiske helse, og som kommer med «råd» som sikkert er velmenende, men som er lite konkret.

Har spurt om han kan henvise meg til DPS, men han mente at jeg ville få avslag, da det på DPS om dagen kun er pasienter med en alvorlig sinnslidelse som får plass (?)

Det å bli søkt til en psykolog med avtale, har også vist seg å være «vanskelig»… Har en følelse av at han ikke er engasjert eller gidder…

For ca. tre år siden ba jeg som mann om han kunne foreta en undersøkelse for prostata. En indikasjon kan ses på en blodprøve, men da jeg spurte om han ikke skulle foreta en fysisk undersøkelse sa han « jeg pleier å spare pasientene min for det» Jeg har tenkt; Er det mulig? Han kontrollerer f.eks aldri blodtrykket med unntak, da jeg har selv har spurt om dette.

Har vært pasient hos denne legen over flere år, og kanskje han er lei meg som pasient. Har ikke løpt ned dørene, og i perioder har han sykmeldt meg, men kjenner at nå har jeg tanker å å bytte lege.

På tide å bytte lege?
Avatar

Re: Bytte fastlege?

des 3 2021 - 22:41
Hei, det virker ikke som om den legen er særlig god på kommunikasjpn så jeg synes absolutt du skal bytte til en annen. Jeg har byttet fastlege to ganger, Den første hadde jeg i over 20 år, og jeg tror vi var like lei av hverandre. Den neste fastlegen kalte mine sykdommer (både psykiske og fysiske) for "skavanker", og hun begrunnet det med at det var vanlig å få skavanker når man passerer 50 år. Hun nektet også å henvise meg til rehabilitering før det hadde gått 6 mnd. "sånn at du skal være sikker på at du virkelig vil det". Da hun omsider henviste meg, fikk jeg et dårligere tilbud enn om hun hadde hørt på meg 6 mndr tidligere. Så skjedde det noe annet som fikk begeret til å renne over for min del, og jeg byttet til en mannlig lege. Han har hjulpet meg veldig mye, og jeg har det idag mye bedre psykisk. Han sier at jeg bare må ta kontakt når jeg trenger det, og at jeg ikke må la det gå for lang tid mellom hver gang jeg er der. For meg som har depresjon, panikkangst,, spiseforstyrrelse og flere andre sykdommer, er det veldig fint å ha en lege som ikke ser noe problem å henvise meg til spesialist m.m. når jeg ber om det. Så jeg anbefaler deg absolutt å bytte lege. Lykke til!
Avatar

Bytte fastlege?

des 4 2021 - 14:16
Hei,

Takk for kommentar til mitt innlegg Sildre63!

Det hørtes ikke bra ut det du har opplevd heller (!)

Leger er også mennesker, og det å bli utsatt for dårlig behandling, kan jo være et tegn på stress? Men uansett så er det vel grenser hva man skal finne seg i som pasient.

Man har jo en forventning om hjelp/behandling/forståelse, og kanskje spesielt når det handler om den psykiske helsen.

Når man er deprimert, har man ofte ikke så mye å gå, så viktig å ha en lege som «ser» utfordringene til pasienten.

I eks. jeg nevnte om undersøkelse av prostata, så hadde jeg «mannet meg opp» på forhånd for å foreta denne undersøkelsen, og så sier legen dette… (Han gjorde det på min anmodning). Det var vel heller at han ville spare seg selv tenker jeg…

Jeg skal nå se på hvilken lege som er ledig, og se på et bytte.

Lykke til videre du også:-)
Avatar

Mer_Ennok

des 4 2021 - 14:31
Nå anvender du "mistankens hermeneutikk", ved å gjøre (negative) antakelser om din fastleges motiver, som du uansett ikke kan vite noe sikkert om. En annen tilnærming kan f.eks. være å ta opp situasjonen med Pasientombudet.
Avatar

Hei!

des 4 2021 - 14:45
Jeg har hørt at det er mange som sliter ekstra psykisk under pandemien, så kan hende har han rett i at du ikke er dårlig nok til å bli prioritert, at det er mer akutte tilfeller enn ditt? .

Men jeg tenker at siden du føler deg ganske misfornøyd med fastlegen din, så er det jo enkelt å bytte fastlege, hvorfor ikke prøve å se om det blir bedre for deg? Vanskelig for andre å uttale seg om siden det er en subjektiv følelse.

Veldig rart at han ikke ville undersøke prostataen din da, når du selv ba om det, høres mer ut som at han "sparer" seg selv og ikke pasienten for det.

Til forsiden