Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Borgerlønn er det eneste rette

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Borgerlønn er det eneste rette

okt 6 2019 - 18:18
Borgerlønn er det eneste rette.

I nettaviser leser det om at antallet på ung ufør har økt de siste året og enda øker.

Hvorfor er det sånn? det lurer jeg på.

Noen får ikke en gang noe og må leve på andres midler eller sosialen
samfunnet er ganske urettferdig, men diskusjonen om penger burde ikke eksistert.

Jeg hørte en gang:
penger er roten til alt vondt.

har alle glemt det?

Del mer på jobbene og få til kortere arbeidsdager
så ikke mange trenger å jobbe 8 timer i en jobb dem på sikt vil få helseplager av som deretter vil føre de ut i sykemeldinger
og masse styr

det er og noe i det
at jo høyere lønn noen får
jo lavere lønn får andre.
og forskjellene mellom fattige og rike øker

mer livsglede gir mer lyst til å jobbe

norge trenger å fokusere litt mindre på jobb
kun da vil alt løses seg
Avatar

Enig

okt 28 2019 - 05:16
Jeg er helt enig i det du skriver.

En annen faktor med borgerlønn, er at det da blir mindre risikofylt å jobbe! Hvor enn absurd det kan høres ut. Det er ikke risikofritt å jobbe i dag. Man forventes å stå i full jobb hele livet. Dét er langt fra realistisk. Hvis man blir sykemeldt, eller hvis man ikke klarer å utføre jobben så bra som forventet, så risikerer man å miste jobben. Og da må man begynne på nytt et annet sted, som krever psykologisk omstilling, og dét er ikke så lett for mange. Det sosiale aspektet spiller også en stor rolle.

Med borgerlønn, ville mange av disse faktorene nøytraliseres. Det ville blitt mindre risikofylt å skifte jobb, prøve seg i forskjellige arenaer, og dette ville igjen motvirket depresjon og som du skriver, mange grunner til uføretrygd.

Det er mange som mener at det er kun late folk som tenker sånn. Men folk som mener dét, er folk som aldri har møtt en vegg i livet, og bare hatt det lett hele livet. Aldri mistet jobben, aldri hatt en slem sjef. Så de har ingen forutsetning for å forstå. Da kan man bare si til dem at "du har dessverre ikke opplevd motgang nok til å forstå, så det er poengløst for oss å diskutere videre".

Ja, jeg er helt enig i at borgerlønn, en grunnleggende inntekt til alle over en viss alder, ville løst veldig mange problemer i samfunnet.
Avatar

Borgerlønn igjen.....

okt 29 2019 - 01:10
Hvordan vil dere finansiere en borgerlønn?
Hvor mye skal/burde den være på?

Kortere arbeidsdager......?
Med samme lønn da?
Utgiftene på å leve går jo ikke med selv om arbeidsdagen din blir 2 timer kortere.
Det koster like forbanna 105 kroner for en Big Mac meny, du må betale medieavgiften, toget fra Oslo S til Lillestrøm koster 59,- etc, etc, etc.

Så bare å slenge ut at borgerlønn løser alt blir litt feil. Kom med noen gode argumenter på hvordan det kan gjennomføres så er jeg med på idéen.
Avatar

Re: Borgerlønn er det eneste rette

okt 29 2019 - 18:56
Devilfish: Det blir først og fremst en investering staten gjør. Men du må huske at mesteparten av disse pengene, går til å betale for hus, strøm, mat og vann, som er hovedformålet for borgerlønn. I dette er det jo skatt, så pengene går tilbake til staten i form av skatt. Sånn går jo samfunnet rundt.

En annen del av borgerlønn er at alt man tjener over borgerlønn, etter skatt, beholder man. Dette ville fått enorm fart på økonomien og arbeidslysten hos folk.

Enda en faktor er at man ville fjernet det økonomiske presset som dreper folk innvendig i dag. Det må vel være bedre om alle kan jobbe 4-6 timer om dagen, enn at noen skal jobbe seg ihjel og andre må bli stemplet som uføretrygdet fordi presset er for høyt?

En faktor til er at mange føler seg mobbet ut av arbeidslivet, fordi de føler seg låst fast til en arbeidsplass på grunn av økonomi. Med borgerlønn, ville mange følt seg friere til å bytte arbeidsplass, fordi det er ingen økonomisk risiko ved å si opp jobben.

I tillegg til dette, ville man hatt bedre tid til å sette seg inn i lover og regler, og kanskje -selv- startet en arbeidsplass. Jeg mener også at gratis utdanning burde vært en selvfølge.


Ved å innføre borgerlønn, ville man frigjort veldig mye innestengt energi hos mennesker, for da er det ikke lenger risikofylt å gå på jobb. Mister man jobben i dag, møter man laaang ventetid hos NAV, masse usikkerhet, kanskje man ikke får sosiale ytelser, kanskje man blir tvunget til å ta en jobb man kanskje overhodet ikke har lyst eller forutsetning for å jobbe med? Dette ville man unngått med borgerlønn.
Avatar

Lønn til borgere.

okt 30 2019 - 23:31
Skal jeg som er i jobb også få borgerlønn da?
Kommer det oppå lønnen min?
Da vil jo jeg få mye mer enn de som ikke er i jobb og bare får borgerlønn.

Skal vi få det samme?
Hvorfor skal jeg da gidde å gå på jobb når jeg kan sitte hjemme å slappe av å få samme lønn?

Det er jo da ikke forskjell på borgerlønn og det å gå på Nav.
Alle som mottar trygd kan jo jobbe i tillegg. Er jo ingen som hindrer folk i det.
Kall det borgerlønn, kall det trygd, kall det for rumpeldunk!
Det er jo akkurat det samme.

Dersom trådstarter får borgerlønn så blir det så lett å jobbe?
Hvorfor ikke få en jobb i dag?
Muligheten er der jo!
Avatar

Monstermeg

okt 31 2019 - 00:32
Jeg skjønner ikke helt dette med hvor opptat du er av borgerlønn og hvor mange unge og uføre det er hvorfor det er slik når du selv går på ung og ufør.hvorfor den undringen angående andre når du selv et det.
Avatar

Re: Borgerlønn er det eneste rette

nov 2 2019 - 19:35
I tenker og
bryre meg om andre ke e gale med det?
Avatar

Hei

nov 3 2019 - 02:45
Syns det er bra du bryr deg om andre jeg.det er veldig fint for jeg opplevde det ikke slik når du skrev men helt klart bra hvis du bryr deg om andre så er det bare fint.
Til forsiden