Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Borderline personlighetsforstyrrelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Borderline personlighetsforstyrrelse

sep 26 2016 - 21:57
Jeg er en jente på 21 som nylig fikk diagnosen ustabil personlighetsforstyrrelse. Jeg sliter ekstremt med selvbilde mitt, jeg har veldig lite respekt til meg selv og min egen kropp. Jeg søker sex fra andre menn bare å føle meg akseptert. Jeg søker ofte feil menn som kan virke aggressive, på grunn av et tidligere forhold med en som mishandlet meg i 4 år. Jeg søker ofte aksept godkjennelse for at jeg er god nokk. Livet mitt er basert på hva som skjer rundt meg, jeg trenger positivitet for å kunne fungere.

Ved negative hendelser i livet mitt kan jeg utagere med selvmordsforsøk. Jeg har gode og vonde perioder. Når jeg har gode perioder tenker jeg ingenting over de vonde periodene, alt glemmes og fortrenges. Det skal veldig lite til for å påvirke humøret mitt. Det kan gå fra at jeg gråter og har selvmorstanker det ene sekundet og deretter tenke positivt.

Jeg har et veldig dårlig forhold til alkohol. Har en mor som har slitt med alkoholproblemer og har diagnose Bipolar lidelse 2.

Sliter ekstremt med avvisning og skam, vil si det er mine største triggere.

Det er første gang jeg skriver noe her inne, setter pris på tilbakemeldinger, eller eventuelt om noen kjenner seg igjen.
Avatar

.

sep 26 2016 - 22:23
Jeg har også den diagnosen, selv om jeg ikke kjenner meg igjen i alle de tingene som du nevner. Jeg må innrømme at jeg sliter veldig med å ha den der, siden jeg føler den er så stigmatiserende og at den hindrer meg i å få den hjelpen jeg trenger når jeg har det forferdelig, for eksempel innleggelse ("folk med borderline er bare oppmerksomhetssyke og har ikke godt av innleggelse"). Hva syns du om å ha fått den diagnosen?
Avatar

Hei

sep 26 2016 - 22:25
Jeg kjenner meg veldig igjen i beskrivelsen din. Jeg var veldig lik deg for bare noen år siden. Jeg fikk også diagnosen borderline, og har slitt veldig med å føle meg verdt noe. God nok, som du skriver. Selvskading og selvmordsforsøk var en helt naturlig del av livet mitt. Heldigvis fikk jeg god hjelp samtidig som jeg fikk diagnosen, noe som ga veldig mye ro i seg selv. Jeg har jobbet hardt for å komme dit jeg er nå, og jeg kan for første gang i livet si at jeg har det stabilt og godt og fungerer bra. Selv i negative og uønskede situasjoner. Ønsker deg alt vel og håper at du får god hjelp du også! Stor klem fra en tidligere likesinnet :)
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse

sep 27 2016 - 11:24
Hei Hvemhvem! :)

Jeg har nettopp fått denne diagnosen, er ganske nytt for meg. Jeg er med i MBT (Mentaliseringsbasert terapi), etter jeg begynte der føler jeg at jeg er mer akseptert for den jeg er og det jeg går igjennom. Jeg ser selvsagt fremgang, men jeg føler jeg ser mer tydelig svingningene mine. Jeg er blitt mer klar over hva som forårsaker nedturene, men jeg sliter selvsagt utrolig med å takle dem.

Føler ikke jeg har akseptert helt at jeg har denne diagnosen, men jeg tenker det er veldig bra jeg har fått en diagnose slik at jeg kan få den rette behandlingen og eventuelt medisiner for det. Jeg går på medisiner nå, har gått på dem en stund egentlig, men jeg har ikke lyst å vær avhengig av medisiner. Jeg vil lære meg å leve uten dem.

Tusen takk for svar!
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse

sep 27 2016 - 11:48
Hei Katrine90!

Hva føler du hjalp best for å få det mest mulig stabilt igjen? Gikk du i noe behandling eller fikk du medisiner som stabiliserte det?
Har du noen råd du kan gi meg i forhold til å takle vonde situasjoner bedre? Og takle triggerne som forårsaker vonde situasjoner? Du trenger ikke svare om dette blir litt mye. Jeg føler bare jeg jobber og jobber for å bli bedre, men så snur det seg når jeg handler på impulser.
Du sa du kjente deg igjen med å føle deg verdt noe, god nokk. Hvordan er det nå?

Tusen takk for svar! :)
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse

okt 28 2016 - 19:29
Jeg er under utredning og er 90% sikker på at jeg får borderline diagnosen neste behandling. - som 33 åring.
Tragisk. Jeg som har skreket om hjelp siden jeg var 16.
Whatever....
Kjenner meg mye igjen av det over her....
Er det noen som har tips til rene borderline forum?
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse

okt 28 2016 - 23:52
Så kjett å ikke bli hørt, Rampejenta. Og jeg som syns jeg har krangla lenge, men kan bare skilte med 10 år. Men innlagt ble jeg ikke når jeg rett ut sa jeg var suicidal og "truet" å ta med meg barna.
Fikk diagnosen i våres, i en alder av 37.
Det som er skrevet over her er veldig kjent. Er også med i MBT i tillegg til samtaleterapi. Sliter veldig med å svare terapeuten til tider for jeg ser virkelig ikke noe annet svar enn det jeg selv har.
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse

okt 29 2016 - 01:02
Jeg er også diagnostisert med borderline personlighetsforstyrrelse. Kjenner meg igjen i det som blir beskrevet.
Og jeg er så vanvittig lei av denne rollercoasteren som kalles livet.
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse

okt 30 2016 - 00:24
Nei, jaggu er det vanskelig å få hjelp. Jeg møtte opp på legevakten en gang i 20 årene og truet med å legge meg påtogskinna. Da fikk jeg til svar "du får gjøre det da."
I 2006 tok jeg masse tabletter - sa ble jeg lagt inn.
Har det forferdelig i skrivende stund og har vært i kontakt m akutt team flere ganger i dag. Spurte også om jeg kunne bli lagt inn, men jeg fikk ihvertfall time i morgen kl 11. Thank god!!!!!! Tragisk å måtte si det, men jeg skal virkelig prøve å selge meg inn for å bli lagt inn. Jeg fixer ikke dette.

Starsabove: mdb? Hva er det? Og hva mener du med at du ikke ser andre svar enn de du har selv?

Ser dere det selv? Ser dere sykdommen?
Jeg er blitt psycho analyserende av meg selv og legger stadig frem nye "beviser" på sykdommen...jeg føler også at jeg har god selvinnsikt og har en tendens - etter at det har smelt- å se hendelsen utenfra. Blir jo da fryktelig lei meg, verden raser og jeg bebreider meg selv.
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse

okt 30 2016 - 01:41
En deilig diagnose å få. Blir nesten ikke satt i bås heller.
Du er ikke aleine om å ha det dritt. Men du skal ha ros for at du tar kontakt med noen.
Jeg gidder ikke. Håper du står på.

Jeg gir opp alt!
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse

okt 30 2016 - 08:32
Euridice: er du ironisk år du skriver at det er deilig å ha diagnosen? At du ikke blir satt i bås? Veldig synd å høre at du gir opp alt og ikke orker ta kontakt m folk. Jeg får inntrykk av at du er på ett dårlig sted....❤️


Hvordan fungerer dere i hverdagen? Har dere jobb? Evt hvor mye jobber dere? Familie? Hvordan går det med dem/dere?

Selv tror jeg at jeg fikk mannen min til å bikke i går og at han hater meg. Jeg har dratt hjem til foreldrene mine og sover her noen dager. Jeg vil ikke ødlegge mer av familien min hjemme - hvis det er mulig.
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse

okt 30 2016 - 08:36
Noen som vet om det finnes noe møter/ samling/ kurs o,l for borderline/ ustabile pf ?
Forum?
Avatar

Diagnoser.

okt 30 2016 - 10:27
Ikke heng dere opp i diagnoser.Og prøv heller aa finne ut hva og hvorfor dere opplever livet og verden som vanskelig.
Det er lett aa bruke en diagnose som en krykke og dermed kommer man seg ikke videre.Livet tar mange vendinger og noen takler ting bedre enn andre av diverse grunner.


Hvis du ikke klarer aa faa det bra med deg selv og føler du har prøvd alt for aa kunne fungere saa finn noen aa snakke.Det har sjelden med vilje og evner aa gjøre saa ikke hat deg selv, men heller prøv aa tenke at absolutt alle kan gaa seg vill i livets jungel.
Men psyken har stor kraft og kan tvinge deg paa kne mens du har det ekstremt vondt.Men du er faktisk god nok og du er faktisk bare ett menneske.Aksepter deg selv som du er og ikke sammenlign deg med andre.Du er du saa bare du vet hva som er bra for deg og bare du kjenner din egen smerte.Ingen mennesker fortjener aa ha det vondt og husk at for hver dag du mister til sorgen over deg selv er en dag du ikke faar igjen.

La meg si det saann at jeg er selv en skadet fugl som aldri vil bli en del av a4 samfunnet og a4 livs erfaringen faar jeg heller aldri erfare.Men jeg tenker jeg kan bli ett bedre meg for hver dag som gaar paa tross av at jeg føler jeg fremdeles befinner meg i en meget fortvilt situasjon.Det startet daarlig for meg som barn, ungdom og ung voksen, men det skal ende bra.Saa haaper jeg dere kan dra noe lærdom av andres erfaringer og sist men ikke minst du er ett menneske, du er god nok og du er elsket!Lykke til!
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse

okt 30 2016 - 13:49
Jeg tullet da jeg sa det var en fantastisk diagnose å få.
Jeg blåser egentlig i hva min diagnose er, om det er sånn eller sånn. Det er jo verdenen utenom som putter "oss" i bås.

Jeg er innehaver av et enormt selvhat, og det er det som tar knekken på meg.
Ikke så lett å ikke sammenligne seg med andre, om det kommer til utseende eller status i livet.

Jeg har gått regelmessig til samtale hos psykiatrisk sykepleier i mange år.
Hun har nok hjulpet meg til å holde ut, være her.
Men nå har jeg sluttet. Og jeg har ikke planer om å leve stort lenger.
Men det er ikke mer å snakke om her.
Avatar

Re: Borderline personlighetsforstyrrelse

okt 31 2016 - 23:22
Rampejenta:
MBT = mentaliseringsbasert terapi.(gruppe)
Altså jeg ser ikke andre svar enn jeg har selv. Ser alt veldig svart/hvitt. Men jeg kommer jo ikke på et eneste eksempel akkurat nå.

Har god innsikt om meg selv. Men det er uhyre vanskelig å gjøre noe med det.
Jeg føler jeg er feil. Alt jeg gjør er feil. Jeg kan alltids vri og vende på ting slik at det blir min feil.
Avatar

kompleks PTSD//borderline omtrent likt

nov 29 2016 - 22:43
Jeg var innom denne diagnosen, men når de forsto hvilken oppvekst jeg kom fra fikk jeg PTSD og borderline var glemt for alltid... Kompleks PTSD og borderline er omtrent det samme i symptomer, men med PTSD er det grunnet langvarig traumatisering, men det ved borderline ikke trengs noen slik forklaring. Jeg kan bli så sint på noen for at de spør meg om hvordan det går at jeg aldri vil se dem igjen. Holdt på å si opp pga. av det. Jeg kan virke hårsår og barnslig, og ja det er jeg.. men fordi at begeret er fullt, og når begeret er fullt er den ingen ting som skal til for at det renner over. Truxal har hjulpet meg slik at jeg har færre episoder med å ligge på gulvet og skrike og skjære meg fordi noen sa noe jeg ikke likte. (gjør det ikke med andre mennesker tilstede vel å merke :) )
Til forsiden