Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bør psykisk helsevern bli mindre verdinøytralt?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bør psykisk helsevern bli mindre verdinøytralt?

aug 12 2022 - 14:24
I ikke-demokratiske land skal samfunnsinstitusjonene, inkludert helsevesenet, fremme landets offisielle verdisett. I et liberalt demokrati skal samfunnsinstitusjonene være verdinøytrale, men liberalt demokrati er i seg selv ikke et nøytralt verdisett. En utfordring blir da at behandlere ikke kan problematisere pasientenes verdier og normer. I en tid der "alle" er misfornøyde med det psykiske helsevernet må det stilles spørsmål om det psykiske helsevernet bør gå bort fra sin verdinøytralitet og begynne å spesifikt fremme verdisettet vårt samfunn er bygget på. Dette betyr bl.a. at helsepersonell må ta en mer aktiv rolle som folkeopplysere, og ikke overlate til pasientene å "finne ut av ting selv". Noen flere som har tanker om dette?
Avatar

livetførdøden

aug 13 2022 - 21:04
Jeg tror vi snakker om det samme. Men helsevesenet som institusjon fremmer faktisk ikke vårt offisielle verdisett, da de er lovpålagt å være nøytrale. (Hva enkeltindivider gjør uoffisiellt er ikke tema her)
Til forsiden