Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bør jeg kontakte politi?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bør jeg kontakte politi?

april 23 2021 - 16:11
Hei!

Jeg er en ung gutt som bor alene i en hybel, i et veldig rolig strøk (et lite tettsted).

I går opplevde jeg noe veldig ubehagelig, jeg hadde mitt vindu åpent som vanlig, rundt klokken 23.30 på natten var det noen som forsiktig banket på vinduet og sa "pssst" dette gjorde vedkommende 2-3 ganger, veldig stille, det var ikke noen hard banking liksom.

Jeg er veldig redd nå, jeg vet ikke hvem dette kan være da jeg nesten ikke kjenner noen her - jeg flyttet på grunn av studie og fordi det er billige leiepriser her.

Jeg har ingen fiender, på hverdagen er jeg kun på skolen, er veldig usosial av meg da jeg lenge har slitt med sosial angst og panikk angst, så jeg fester heller ikke, eller noe sont.

Jeg er så stresset nå og min dårlige psyke gjør ikke ting bedre, er så redd for at noen er ute etter meg.

Tankene mine snurrer og jeg er redd for å gå ut nå, tenk om det sto noen med en pistol bak vinduet som hadde håpet på at jeg tittet frem for å kunne skyte meg.

Og jeg vet ikke hvordan jeg en gang hadde forsvaret meg selv om noe hadde skjedd, jeg har hele mitt liv vært tynn som en flis, uten noen muskler, svak er jeg også.

Nei, huff :(

Det jeg lurer på er: Har noen opplevd noe lignende før?

Bør jeg kontakte politiet?

Vær så snill prøv å ikke dømme meg om jeg overreagerer, jeg er bare en svak gutt som ikke har særlig mange å ta opp denne hendelsen med.
Avatar

Creepy

april 23 2021 - 17:15
Hei
Det hørtes skikkelig ekkelt ut! Skjønner godt at du føler deg litt engstelig. Har ikke opplevd noe lignende før selv, men hadde nok vært litt creeped out om det hadde skjedd meg. Jeg tenker likevel at du kan prøve å senke skuldrene litt. Det kan være flere grunner til at personen banket på og ville ha kontakt. Kanskje personen kjente den som bodde der før deg, og ville få kontakt med den personen? Kanskje personen tok feil av hybelen, og egentlig mente å banke på ved siden av (hvis det er flere hybler i nærheten)? Eller kanskje det var noen som var beruset og bare var ute etter å skremme/kødde med noen?

Husk på at det er et lite tettsted, og sjansen for at noen der er ute etter deg er relativt liten. Jeg tenker at du bør vente med å evt. kontakte politiet, siden dette bare har skjedd én gang foreløpig. Hvis det derimot skjer igjen/gjentatte ganger så er det å kontakte politiet nok ikke så dumt. Kan jo kanskje være andre som har opplevd det samme i nærheten og rapportert dette til politiet.

Men foreløpig, prøv å stress ned. Det er mest sannsynligvis ikke noe farlig, men skjønner at det er kjempeekkelt. Fikk du med deg om dette var en mann eller kvinne, og evt. alder på personen? Hvordan hørtes personen ut når h*n sa "pssst"? Sa personen noe mer? Hvor lenge var vedkommende der før h*n dro sin vei igjen?

Det kommer til å gå bra :) Er nok en logisk forklaring på det. Men som sagt, skjer det igjen, så kanskje kontakt politiet elns.
Avatar

Ring politiet

april 23 2021 - 17:17
Det er helt innenfor å ringe Politiet om slikt. Der er bl.a. derfor de finnes. Dette er adferd som er nok til å bringe politiet på banen - at de kan sjekke og bite seg merke i om det er flere som opplever dette. At lusking/snoking og skremmende adferd gjøres - bør meldes.

Har du en utleier du kan kontakte om forholdet ? Han/hun kan også foreta seg noe i saken. Er det samskipnad som er utleier, så ta kontakt med de. Kameramontering kan jo også være aktuelt, og kanskje finnes det noen bilder allerede et sted.
Avatar

Hmm

april 23 2021 - 17:34
Dette høres ut som en grøsserfilm.Mange kjennetegn fra killers der.Men altså lag deg en kopp kaffe også sier du nå ringer jeg politiet nå ringer jeg politiet så ser du hva som skjer for kan hende det da stopper.Jeg har selv opplevd å bli spionert på men da ringte jeg ikke politiet men jeg følger fortsatt med på neste steg.
Til forsiden