Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bo for meg selv?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bo for meg selv?

juli 21 2022 - 04:13
Hei
Jeg har veldig problemer med å i det hele tatt forestille meg å bo for meg selv, men jeg fyller snart 25 år og føler at jeg har lyst å klare det siden jeg blitt voksen og jeg vil klare meg selv uten å bo hjemme hos mamma og pappa.
Jeg har slitt lenge med psykisk sykdom som har satt livet mitt på pause og som hindrer meg i å få til det jeg vil, dette har også gjort meg uføretrygdet. Noe som jeg tror vil gjøre det vanskelig for meg, kan hende jeg tar feil men det er det jeg tror.
Jeg har hørt mange som ikke vil leie ut til «navere»

Men jeg syns det er litt skummelt å gå inn i en leie kontrakt hvis jeg så ikke kommer til å greie det og at jeg da må være den irriterende personen som flytter ut kort tid etter å ha skrevet under på leiekontrakten.
Og at jeg må betale selvom jeg har flyttet ut pga kontrakten når det gjelder oppsigelsestid.

Jeg har prøve å se om det finnes et slags botilbud der man kan øve seg på å bo alene men har ikke funnet noe.
Er det noen som vet om det finnes?
Avatar

Hei

juli 21 2022 - 11:42
Bør du ikke kontakte NAV for å høre om det finnes noe slikt?

Kan du ikke øve deg hos foreldrene dine? Late som du leier av dem og gjøre alt selv og betale husleie og alle utgifter selv. Husarbeid, vaske klær, handle, lage mat, få pengene til å vare hele måneden? Da kan du også bli mer selvsikker når du konkurrerer om å en leilighet, og kan fortelle at du har god kontroll på økonomien.

Ønsker deg lykke til!
Avatar

Hei

juli 21 2022 - 19:28
Jeg bor allerede hos foreldrene mine og betaler leie, hjelper til å kjøpe inn mat osv.
Men jeg er mer redd for å greie meg alene som å bo alene og jeg føler en slags sterk tilknytning til barndomshjemmet som gjør at jeg sliter veldig med å tenke på å flytte.
Jeg får nesten en slags panikk bare av tanken, jeg har prøvd en gang før men psyken gjorde at jeg måtte flytte hjem igjen for å være trygg. Jeg har ofte selvmordstanker og planer som jeg har prøvd på, fikk da beskjed om at det beste var å ha noen rundt meg som jeg var trygg på.
Men jeg kan jo ikke bo hjemme for alltid.
Det er det problemet er mest.
Økonomien har jeg egentlig kontroll på, men har bare hørt at mange ikke vil leie ut til oss som går på nav for det er vel mange som tenker at det er ustabil økonomi.
Avatar

Re: Bo for meg selv?

juli 23 2022 - 21:38
Hei.

I mange land i Europa er det helt vanlig å bo hjemme hos foreldre/familie til man er langt over 30. Der flytter man gjerne ut fordi man gifter seg, eller møter noen man blir glad i. At man skal bo alene er først å fremst en kulturell ting her i Norge. Jeg syns det er ingen skam å bo hjemme når man er 25 - tvert i mot. Tror jeg det for din del kan ha mange fordeler. Selv om du kanskje føler deg litt mindre selvstendig til tider.

Som ufør kvalifiserer du kanskje til rimelig husbank-lån. Jeg vet ikke hvor du bor. Men dersom du har kontroll på økonomien og ikke bor i en dyr norsk by. Kanskje kan du kjøpe deg en liten leilighet som en investering fremfor alt. Da slipper du å forholde deg til utleiere - samtidig gjør det heller ikke noe om du ikke bor hjemme i perioder; da du uansett ikke taper penger på det.

Det er jo heller ikke slik at du må være i den nye leiligheten hele tiden. Kanskje er det nok med noen timer i uka til å begynne med. Så kan du forsøke med en overnatting alene når du føler deg sterk nok til det. Bruk det nye hjemmet ditt som en "hytte" - som du kan sette ditt personlige preg på.

Å leie er dyrt. Det er også penger ut av vinduet når du uansett har et hjem. Det å "kaste bort" halve trygda på boutgifter, strøm, tv/nett, forsikring og mer til. Bare for å få en følelse av selvstendighet. Er det egentlig verd det?

Det høres ut som du har en god relasjon med familien din. Jeg hadde forsøkt å snakke med dem om dette.

Lykke til.
Til forsiden