Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Blir kastet ut (?)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Blir kastet ut (?)

april 21 2021 - 21:34
Hei

Jeg har gått til BUP/DPS siden jeg var 15 år (er 23 år nå).
Jeg har lang historie med innleggelser på psykiatrisk akutt mottak og på psykose avdeling.
Det har vært snakk om alt fra borderline, bipolar type 2 og schizoaffektiv.
Men nå plutselig fikk jeg beskjed om at jeg har brukt opp tiden jeg får på DPS ?!
Så nå sender de meg videre til ett annet sted som ikke er DPS.
Jeg syns det er veldig dumt at det skjer nå når jeg nettopp har fått en ny psykiater som jeg har fått god kjemi med og jeg har en psykolog jeg har brukt flere år på å stole på til å fortelle det jeg har opplevd og fortsatt opplever.
Og nå har jeg fått en oppstart samtale med ny behandler som skal spørre meg om hva jeg trenger og hva jeg føler jeg trenger hjelp til på det nye stedet jeg blir sendt til.
Og nå tenker jeg at jeg faktisk ikke orker mer, jeg vurderer sterkt å bare gi opp med alt av psykologer og psykiatere.

Jeg skjønner ikke hvorfor de gir meg en ny behandler på DPS bare 2-3 måneder før jeg skal ut derfra. Hva er vitsen?
Jeg gir opp, jeg blir aldri bedre og jeg orker rett og slett ikke å begynne på nytt igjen.
Jeg bruker så lang tid på å stole på folk at det vil igjen ta flere år før jeg stoler nok på den nye behandleren til å fortelle ting.

Jeg vurderer så sterkt å avlyse samtalen på det nye behandlingsstedet.
Avatar

Re: Blir kastet ut (?)

april 21 2021 - 21:42
Det beste er å spørre dem direkte om det du lurer på. Og til den/de nye så henviser du bare til pasientjournalen fra tidligere, du skal ikke måtte fortelle hele historien på nytt.

Gir du opp nå, lar du dem vinne.
Avatar

Hei

april 21 2021 - 21:55
Det nye stede dem sender deg til er det kommune helse tjeneste for det høres jo sånn ut når du ikke skal være på Dps.Dessverre er det slik at det lønner seg alltid for dem med kortvarige pasienter.Da mener jeg dem det er vanskelig kanskje for deg å være rett på men du bør si det rett ut hvorfor dem gjør dette det er ingen grunn å si for du har brukt opp tiden.Dette dreier seg om din helse og det er det egentlig skal dreie seg om.Det tar tid å skape god relasjon og det å få tillit til en behandler.Syns det er trist det skal være slik du beskriver.Men dette nye dem sender deg til hvem skal følge deg opp er det sykepleier el psykolog.Det høres jo ut at det er komunen.
Avatar

Re: Blir kastet ut (?)

april 21 2021 - 22:36
Jeg har veldig god erfaring med den kommunale helsetjenesten, bare så det er sagt.
Avatar

Re: Blir kastet ut (?)

april 21 2021 - 23:05
Jeg var i en lignende situasjon. Psykologen min var ærlig nok til å si at det var slik systemet fungerte, det handlet om ressurser og lang ventekø. Han innrømmet at pasienter som meg ville ha godt av et ubegrenset tilbud hos dps gjennom livets faser. Det forundrer meg ofte hvorfor de behandler psykisk syke på denne måten og hvorfor vi lar oss behandle på denne måten. Vi burde hatt en slags fagforening til å fremme vår sak.
Jeg syns også du skal spørre behandlerne dine direkte og si det du føler. Vi pasienter står i et sånn maktesløs posisjon i forhold til systemet, takknemlig for det vi har og redd for å miste plassen. Vi er avhengig av at noen innenfor systemet kjemper for oss og dette mener jeg er helt feil.
Til forsiden