Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bipolar og avvist av systemet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bipolar og avvist av systemet

mai 20 2021 - 14:31
Jeg har en mor med bipolar og er ganske sikker på jeg er bipolar selv. Jeg har ikke blitt møtt av systemet i flere år. Jeg har ønske om og prøve kognitiv terapi fordi jeg har hørt mye positivt om det. Jeg ba om en henvisning til et behandlingsopplegg som var basert på kognitiv terapi. Det var nettbasert. Jeg fikk en avvisning der begrunnet at tilstanden min var for alvorlig. Noe jeg synes var veldig trist, og det at de ikke tok meg inn til evaluering var noe jeg også reagerte på. Jeg har gått lenge på dps, der jeg har fått beskjed om at de ikke kan gjøre noe for meg.
Jeg føler meg forvirret og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Alt jeg ønsker er og få det bedre. Jeg er sliten av og kjempe mot systemet. Jeg føler jeg gir mer og mer opp når jeg ikke blir møtt.
Jeg vet ikke helt hva jeg vil med dette innlegget. Det er vel for og lufte tankene og eventuelt høre om dere har noe råd. Eventuelt noen å snakke med som har bipolar lidelse.
Takker på forhånd for svar.
Avatar

Re: Bipolar og avvist av systemet

mai 20 2021 - 19:27
Først av alt: slutt å påstå at du er avvist av systemet.

Du er avvist av _enkeltindivider_, som ikke gjør den jobben de skal.

Henvend deg til Pasientombudet, de vil bistå deg i å påklage avgjørelsen.
Avatar

Re: Bipolar og avvist av systemet

mai 24 2021 - 20:58
Hvis de har rask psykisk helsehjelp i komunen din vil jeg anbefale å undersøke om de kan tilby deg noen form for hjelp.

Da jeg opplevde at alt bare ble med snakk på DPS gikk jeg over til rask psykisk helsehjelp og innen tre uker fikk jeg plass på kurs som bunner i kognitiv behandling.

Jeg får ikke samtaler hos dem så lenge kurset er aktivt men fikk beskjed om at ved nødvendighet kunne jeg ta kontakt,, kurslederne har også stilt seg til disposisjon.

(Tok kontakt før jul men siden jeg ikke var klar for å jobbe med ting da ventet vi, fikk begynne med det samme jeg var klar.)

Vet ikke om det kan være noe for deg?
Det er andre kurs òg.

J24 generell angst, sosial fobi, tilbakevendende depressiv lidelse.
Avatar

Re: Bipolar og avvist av systemet

mai 31 2021 - 14:16
Hei :) Jeg er 50 år, med bipolar lidelse og har opplevd lignende i psykiatrien. Jeg har også vært aktiv i Bipolarforeningen Norge og hvis du ønsker å snakke litt mer, kan du sende meg melding :)
Avatar

KLAG

juni 13 2021 - 02:16
Hei. Du har full rettighet på helsetjenester og få riktig hjelp i din situasjon. Selvom det er en instans som avviser deg, så kan du enten klage, rett til å få råd og veiledning fra tjenestekontoret i kommunen din, du har rett til en annen vurdering hvis det kommer fra fastlege, du kan klage til fylkesnemda. pasientombudet. Og jeg kan godt komme med flere råd til deg om du trenger spesifikke tips, råd. Ønsker deg lykke til


OGSÅ, det er jo utrolig motstridende at de mener du har en alvorlig situasjon, men allikevel ikke ønsker å høre deg på dine ønsker om behandling. Kognetiv behandling er nok en stor hjelp på siden for mange diagnoser, men i blandt så trengs det også kanskje noe mer, slik som en spesialist innen fagfeltet, kanskje medisinering. Men det er sånn jeg mener du og din eventuelle behandler/lege skal finne ut i samarbeid. Det er tross alt ditt liv. Og du skal ikke godta en avvisning. DU skal ikke trenge ha det slik. Og det må du ikke heller.
Til forsiden