Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bipolar eller borderline. Kan man få feil diagnose?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bipolar eller borderline. Kan man få feil diagnose?

jan 6 2016 - 01:18
For et par år siden ble jeg diagnosert med lidelsen bipolar 2, men det var litt usikkerhet rundt dette da jeg avsluttet behandling tidlig, så de bare satt det på meg som en merkelapp. Det har de sagt i ettertid. Det var snakk om både bipolar og bpd. Og jeg lurer på om noen vet om det er mulig å bli feildiagnosert? Jeg hadde ekstremt mange sinneutbrudd hvor det klikket for meg hver gang noen jeg var glad i sa noe jeg oppfattet som slemt. Jeg sto foran foreldrene mine og bokset meg selvi øyet, har løpt ut i trafikken, slått hodet i veggen og nesten hoppet i elven. Det har vært masse av dette, men jeg fikk medisiner og det roet seg etter det. Går på Lamictal, men har lest at dette også funker for bpd... Stoppet på de en stund, og da kjentes det ut som verdens undergang da mamma ba meg om å ikke mase... Begynte å gråte enormt og skade meg selv. Litt flaut siden jeg er 21 år. Noen som vet om det er mulig å bli feildiagnosert? finner flere symptomer hos meg på emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse enn på bipolar 2.
Avatar

Re: Bipolar eller borderline. Kan man få feil diagnose?

jan 16 2016 - 14:05
Det er umulig for meg eller noen andre her å vurdere ditt tilfelle. Men på generelt grunnlag: det er fullt mulig å feildiagnostisere psykiske lidelser. Mange sykdomstilfeller kan være sammensatt, og bipolar trenger ikke utelukke borderline osv.

Dessverre finnes det ikke blodprøver som kan brukes til å fastslå noe i psykiatrien. En hver diagnose er basert på behandlerens beste vurdering og teoretiske tester. Det vil alltid være tvilstilfeller. Mitt råd er at du tar opp usikkerheten med behandleren eller fastlegen din. Kanskje kan de jobbe mer for å sikre at de har funnet rett diagnose. Husk også at psykologer og psykiatere har mye kompetanse på feltet og at de kanskje ser ting du ikke alltid ser selv.
Avatar

Diagnoser

april 21 2021 - 19:38
Det er mange som blir feildiagnostisert. Et alvorlig problem at behandlere noen ganger ikke ser mennesket, men bare en diagnose. prøv å finn en psykolog som ser DEG
Avatar

Re: Bipolar eller borderline. Kan man få feil diagnose?

april 22 2021 - 14:38
Av det jeg har lest på nettet, er det visst ikke uvanlig at folk med bipolar 2 blir feildiagnostisert med bpd og omvendt, ettersom flere av symtomene kan være like. Noen er både bipolar og har borderline samtidig, det kalles "borderpolar". Kan jo være en mulighet at du har begge to, og at den ene kanskje er noe mer fremtredende enn den andre? Har gjort litt research på dette ettersom jeg har lurt på om jeg selv kanskje lider av en eller begge diagnosene.

Men ja, det er altså fullt mulig å bli feildiagnostisert. Av og til kan det være vanskelig selv for en psykolog å avgjøre hvovidt du lider av det ene eller det andre, og det kan ta tid, så hvis du avsluttet behandlingen tidlig så er jo det en mulig forklaring på hvorfor du evt. er blitt feildiagnostisert eller har fått en diagnose du ikke føler deg helt sikker på.

Jeg er på ingen måte profesjonell, men det du skriver høres kanskje ikke så bipolar 2 ut, med unntak av selvskadingen og humørsvigninger? Vet ikke om du har slitt med depresjoner og hypomanier? Sinneutbruddene og selvskadingen kan høres ut som bpd. Kanskje du bør ta kontakt med en ny psykolog og få en second opinion eller en ordentlig utredelse? :)
Til forsiden