Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bipolar, Mani, innleggelse, please les!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bipolar, Mani, innleggelse, please les!

aug 29 2018 - 17:45
Hei.

Jeg ble forsøkt innlagt for noen dager siden, men ble først med på tanken i går. Psykologen min mener jeg fyller absolutt alle kriteriene for Bipolar type 1, og mistenker mani(type 2). Dette er første gangen.

Jeg har sykt mye overskudd til alt, økt seksualdrift, sover ikke/lite, rastløs, uvirkelighetsfølelse og har psykosenære symptomer (typ ser mennesker som ikke er der, kan snakke m dem osv). Greia er St jeg har følt meg sånn helt på topp! Og absolutt ikke sett behovet for hjelp.

Har fått piller (stilnoct) for søvnen, og den bedrer seg gradvis litt etter litt. Er oppe i 4-5timer pr natt nå. Skal prøve uten drugs I natt.

Begynner nå å innse at jeg har godt av behandling. Noen av symptomene har begynt å avta litt, men synes det r merkelig at jeg ikke medisineres. Er ikke det vanlig? Kjenner fortsatt sterkt på uvirkelighetsfølelsen.

Psykologen min snakket om at stemningsstabiliserende sikkert blir aktuelt. Men hadde ikke d beste vært å bare begynt på det med en gang.

De mener at skjerming er det beste tiltaket, så lite inntrykk som mulig(litt telefon her og der). Men pleier d å være nok? Er redd for at jeg blir "stabil nok" til å skrives ut om et par dager, men at den hypomane/maniske meg avtar så fort jeg kommer meg ut. Har det veldig troa på medisin, men mulig de ikke ønsker d under en akuttinnleggelse?

Det beste hadde vært om jeg kunne vært til over helga for å sikre at ting går riktig vei, men virker som de vil ha folk ut så fort som overhodet mulig.Så derfor; om noen er enige med meg, har dere noen gode tips? Ev argumenter jeg kan bruke for lengre innleggelse
Avatar

Re: Bipolar, Mani, innleggelse, please les!

okt 28 2019 - 18:41
Det beste kan nok være å være klar og tydelig på hva dine ønsker og forventninger er. Argumenter for lengre innleggelse kan være at du forteller hva som kan komme til å skje med deg om du skrives ut for tidlig, slik som at du kan gjøre noe du angrer på eller skade deg selv o.l.

Jeg leser at du sover veldig lite, noe som i mange tilfeller kan være med seg psykotiske symptomer slik som f.eks. syns -og hørselshallusinasjoner.

Jeg har selv bipolar lidelse, og tendensen er gjerne slik at etter en ''opptur'' får du en depressiv episode, og dette er også et argument du kan bruke for å forlenge innleggelsen.

Ønsker deg lykke til.

Hilsen jente, 22
Avatar

Re: Bipolar, Mani, innleggelse, please les!

nov 17 2019 - 11:51
Jeg har alltid vært inne 1-2 mnd ved mani. Mani er type 1, ikke 2 forresten
Til forsiden