Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bipolar 2 - dårlig samvittighet for tilrettelegging

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bipolar 2 - dårlig samvittighet for tilrettelegging

mai 26 2022 - 14:01
Hei

Jeg har bipolar 2 og er i vanlig full jobb. Den jobben jeg har nå har jeg vært i i omtrent et år. Det er en kontorjobb med omfattende produktivitetskrav. Nylig informerte jeg ledelsen om sykdommen min fordi jeg har behov for en jobbsituasjon med mindre stress. Får lette hypomane eller depressive perioder av presset (går på medisiner, så er forholdsvis stabil). Jeg ble møtt på en veldig god måte og tror at ting blir bedre fremover.

Men jeg har dårlig samvittighet for dette. Alle på jobben er stresset så hvorfor skal jeg ha det noe lettere? Jeg føler meg ikke fortjent til mer fritid og lavere produktivitetskrav. Jeg lider også av en sterk virketrang og har mye kreativitet, så jeg vet at jeg kommer til å være aktiv med andre prosjekter når jeg ikke jobber. Jeg har masse energi når jeg ikke har press på meg. Hvorfor skal jeg ha tid til hobbyer når kollegaene mine ikke har det?
Avatar

Re: Bipolar 2 - dårlig samvittighet for tilrettelegging

mai 26 2022 - 14:50
Hvis du har funnet en løsning der du kan redusere stressnivået på jobb, og få mer energi/tid til hobbyer på fritiden har du gjort alt riktig!

Hvis dine kollegaer ikke klarer finne den balansen er ikke det din skyld.
Avatar

Dårlig samvittighet

mai 26 2022 - 23:57
synes jeg ikke du bør ha. Når du har fått denne tilretteleggingen, så synes jeg du skal ta imot og ikke tenke mer på det. Du får den for at du skal holde deg stabil og fungere fint. At du er en person med mye energi når du er i balanse, skal du jo ikke straffes for. Nå stiller du mer likt med de andre, tilretteleggingen kompanserer bare for den psykiske lidelsen din.
Til forsiden