Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bekymra

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 20:30
Trur dei fleste prøver å løyse egne problemer. Trur ikkje du?
Men så prøver dei her og, å få støtte, sjå ting frå ulike synsvinklar osv.

Men forstår at du vil folk skal vere tydelegare på kva dei treng.

Har prøvd å vere tydeleg eg då Frikar..
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 20:31
Og så er det vel ikkje alle problemer som lar seg løyse..
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 20:48
Med forbehold om at jeg ikke kan vite mer enn det folk skriver selv, tror jeg at mange har en _intensjon_ om å løse egne problemer selv, men mangler kunnskap og innsikt til det.

Det handler bl.a. om hvilke verdier man legger til grunn for sine tanker og handlinger. Velger man verdier som ikke samsvarer med de _offisielle_ verdiene vårt samfunnssystem og kultur bygger på, gjør man det vanskelig for seg selv når man skal forholde seg til og samhandle med samfunnsinstitusjonene (f.eks. helsevesenet). Spesielt gjelder det skillet mellom hva ting _er_ og hva ting _oppleves som_.

Det er således et verdispørsmål om man alltid skal løse alle problemer selv, eller om man heller skal overlate det til noen med mer kunnskap. Vårt samfunn er organisert etter prinsippet om arbeidsdeling, som medfører sistnevnte. Alle kan ikke lære seg alt, det er heller ikke mulig i vår industrialiserte og komplekse sivilisasjon idag.
Avatar

Hello

feb 11 2023 - 21:31
Gameover er kjempe hyggelig.håper han kommer tilbake sterkere.
Avatar

Re: Bekymra

feb 12 2023 - 14:47
Frikar. Har du aldri utfordringar du ønsker å lufte her?
Avatar

Re: Bekymra

feb 12 2023 - 14:59
Må også si at jeg synes du er litt vel bestemt i dine tanker og påstander her inne Frikar-1. Når folk lider av en eller annen grunn så kan de være ekstra sårbare for kritikk, sånn at de forsøk på å veilede kanskje sårer mer enn du tror. Når du sier ting som å "gjøre noe med det" eller "forandre verdisett" så er dette ting de aldri har blitt nødt til å gjøre før, og de forstår ikke nødvendigvis hva som er så bra med å gjøre det heller. Du har jo tydeligvis lært en ting eller to underveis, for du har jo litt riktig fremgangsmetode for å løse problemer, men formidlingen din mangler både tålmod og medfølelse sånn at du ender opp med å såre andre.

I en annen tråd her så jeg jo at du ba en annen om å holde kjeft for at det han sa var fullstendig verdiløst for deg. Skjønner du ikke hvorfor folk får en dårlig følelse av deg? Virkelig? Det han skrev var jeg forresten fullstendig enig i også, for det handlet om å forandre verdisett. Når sånne som oss vokser opp med helt skrudde selvbilder, så er det ingenting som er enkelt å forandre, og det var akkurat det han prøvde å formidle til deg også...hva med å respektere at de som sliter har en god grunn til at de sliter, uansett hva det måtte være?

Jeg følte du fortjener at jeg prøver å forklare det til deg, for det virker ikke som om noen har gjort det enda.

Og en siste ting; jeg har vært administrator for et nettsted for psykisk syke for mange år siden. Problemet med å moderere sånne sider er at brukerne ofte sliter veldig, og at en utestenging eller moderering som en konsekvens kan oppleves enormt tøft for den som opplever det. Dette kan faktisk være det siste stedet de noen gang søker støtte, og hvis man da opplever å bli moderert i tillegg - vel det er ikke stort som sårer mer tror jeg.
Avatar

Kort foreløpig tilsvar

feb 12 2023 - 20:50
Når noen synes at jeg er litt vel bestemt i mine påstander, vil jeg anmode om å lese mine påstander i kontekst av påstandene de er tilsvar til. Men når folk sletter innleggene sine slik at bare mine tilsvar blir stående igjen, gir det ikke et riktig bilde av dialogen som har vært.

Når det gjelder min stil og fremgangsmåte så er jeg ikke ukjent med kritikken som fremmes her. Men det er jo litt påfallende at ingen av mine behandlere i ca. 15 år har sagt noe om dette.

Uten å gå i detaljer på mulige grunner til dét, vil jeg si at man noen ganger kan lure på om enkelte konspirasjonsteorier er sanne. Jeg har grunn til å tro at det er folk i helsevesenet som driver skjult politisk påvirkning, bl.a. i rusdebatten. Visste dere f.eks. at rusrelaterte diagnoser som senere viser seg å være feildiagnostiseringer, ikke slettes fra årsstatistikkene? (Kilde: SSB) Dette betyr _både_ at årsstatistikkene viser en mye høyere andel rusrelatere lidelser i befolkningen enn det som er reéllt, _og_ at et ukjent antall pasienter ikke får den hjelpen de har behov for før det har gått unødig lang tid - med alt det medfører.

Jeg kan nevne mye mer som bør gås nærmere etter i sømmene, men det får holde for nå.
Avatar

altså

feb 14 2023 - 11:58
ja la oss håpe
gameover
kommer styrket tilbake
han trengte nok
bare en pause
når det gjelder frikar
har vi hatt våre uenigheter
vi har hatt våre kamper
jeg merket kjapt
hans sosiale intelligens
ikke er meget stor
men han er løsningsorientert
og det er en god ting
vi kan ikke alle være moder teresa
Avatar

aliengang72

feb 14 2023 - 18:59
Siden jeg ikke anerkjenner _konseptet_ "sosial intelligens", kan jeg heller ikke hevde meg _kvalifisert krenket_ av dine påstander her. Er du _helt_ sikker på at du ikke egentlig er et veldig sofistikert troll?
Avatar

Frikar

feb 14 2023 - 20:01
Nå får du gi deg med å angripe Alien.Du har nesten aldri noe positivt til å si til andre mennesker på forumet.
Avatar

mrsfreak

feb 14 2023 - 20:13
Du er i alle fall et særdeles lite sofistikert troll...
Avatar

Frikar

feb 14 2023 - 20:25
Haha det går bra.jeg kan godt være ett lite troll.De små er så søte.
Avatar

tji hi

feb 14 2023 - 22:07
frikar
moro å se
du har humoristisk sans
he he ja da
jeg kan være
et ganske så stort troll jeg da
hmmmmm
hvorfor anerkjenner du ikke
sosial intelligens?
i så fall
anerkjenner du iq da vennen?
Avatar

pssssst

feb 14 2023 - 22:11
sindre
håper du ikke
er så bekymret
for gameover lenger
jeg er ganske sikker
på at det går bra
men du er god du
du virker å ha
et godt hjerte
virkelig ;)
Avatar

Re: Bekymra

feb 14 2023 - 22:13
Nei er ikkje bekymra.
Avatar

aliengang72

feb 14 2023 - 22:42
Slik de fleste bruker begrepet ,er det så subjektivt og kulturelt betinget at det ikke gir noen mening i vårt flerkulturelle samfunn.

I den forstand skiller det seg fra konseptet IQ som (med riktige testmetoder vel å merke) måler en objektiv og universell ferdighet.

Men finner du en måte å måle sosial intelligens som ikke er avhengig av kulturelle faktorer, kan jeg anerkjenne det. Ett eksempel er forskjellen på humor og komikk. Man må ha en tillært kulturell ramme for å forstå humor, men komikk kan forstås helt uavhengig av kulturell bakgrunn.

Jeg mener at en av samfunnsutfordringene idag, er at vi ikke lengre har én folkeskikk, men flere parallelle folkeskikker. Derfor forholder jeg meg i utgangspunktet bare til mine grunnlovsfestede rettigheter og plikter. Som jeg har nevnt tidligere kan jeg ha _empati_ med folk som har det vanskelig, men jeg er ikke pliktig til å ha _sympati_ med dem. (For eksempel idag da en dør på jobben sto ulåst i 2 minutter og en rusmisbruker tok seg inn for å "låne toalettet".)
Til forsiden