Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Bekymra

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Bekymra

feb 11 2023 - 13:53
Litt rart innlegg kanskje, men gameover har sletta alt han har skreve innpå her.
Bekymra for korleis det er med han.
Virkar som han har hatt store problemer og sjølmordstankar.
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 14:07
Han er nok snart tilbake med et nytt brukernavn...
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 14:12
Det der syns jeg var skikkelig ufint Frikar
Avatar

Musicman

feb 11 2023 - 14:17
Ja jeg vet du synser mye om mangt. Men forklar meg gjerne hvorfor folk som faktisk _har_ behandlingstilbud å gå til, likevel skal bruke dette forumet som ventilerings- og projiseringskanal.
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 14:34
Så min personlige erfaring med dette livet og med det samfunnet jeg har vokst opp i og levd hele mitt liv i, er bare synsing???

Du er ufin Frikar i måten du skriver på, den første setningen der er ufin, og det første svaret du skrev i denne tråden var også ufin.
Avatar

Frikar

feb 11 2023 - 14:44
Sidetmedord er til for å ventilere Frikar. Det er det alle gjer. Inkludert deg sjøl.
Det er ikkje greit at du klandrer andre heile tida.

Musicman. Bra du bryr deg!
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 14:45
Håpar gameover kjem seg.
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 14:55
Håper jeg óg, at det går bra med Gameover, jeg snakket med han under ett annet nick for en stund tilbake, hvis det var han da, jeg tror det, vi hadde en fin samtale. Jeg syns alle skal få lov til å ventilere seg på ett forum om de har behov for det! Om de er i behandling eller ikke.
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 14:58
Bra du bryr deg Sindre00! Bra du skrev dette innlegget! Jeg håper Gameover leser det! Kanskje man kan kontakte admin? Jeg vet ikke.
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 16:22
Trur ikkje administrasjonen vil og kan gjere noke med personlege ting. Dei har jobben sin, men det er vanleg og kanskje og viktig å ha grenser i jobb. Det er på ein måte slik det er. Folk må få sette grenser der og.

Det er muleg eg har snakka med han med eit anna nick og, men er usikker. Har merka ein anna som kan ligne tidlegare.

Veit du strever Musicman, og mange andre strevar og med lignande, og ensomhet. Likevel er det stor forskjell på korleis folk strevar.

Det er nokon få menn som både kan ha problemer, men og problemer som kan gå utover andre, og ofte jenter, og eg har møtt ein sånn type før gjennom sidetmedord. Då har andre jenter måtte ta pause og skifte nick seinare for å halde ut på sidetmedord. Derfor kan det vere ein veldig vanskelig problemstilling og det går grenser for kor langt jenter kan gå med å ta ansvar for ensomme menn, viss du skjønnar.

Det er ikkje alltid ein kan gjere noko for "ensomme menn" liksom..
Avatar

Det er nok lurt å ta pause.

feb 11 2023 - 16:43
Flere som har skifta nick og kommet tilbake igjen senere.

Gamover hadde tidligere nicket ennydagtruer
og før der igjen het han tardetsommanhardet.

Ønsker en profesjonell hjelp er det bedre å.oppsøke helsepersonell IRL - istedenfor å bruke siden her.

Sidetmedord har en luftekanal/ dagbok funksjon for noen og andre vil ha tips og råd.

Enig med Sindre over at det er menn på forum her har psykiske vansker ang seksuelle lyster ....Men ironisk nok legger til unge kvinner her inne som.nettopp vil komme seg unna " slike menn".

Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 16:57
Skjønner Sindre00, baklager at jeg ikke svarer så bra/mer vettugt enn dette her, men jeg er så sliten. Jeg håper ikke jeg er en av dem, hvis mine problemer skulle belaste andre, så ville jeg blitt lei meg.
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 17:01
Som vanlig blir jeg feilsitert og/eller tillagt meninger og holdninger jeg ikke har. Er jeg ikke tydelig nok i mine uttalelser, siden enkelte misforstår meg konstant?
Avatar

Frikar

feb 11 2023 - 17:18
Eg forsto ka du meinte ;)

Han har skiftet nick 3 ganger minst og kommer nok tilbake.

Leser ikke noe negativt eller positivt fra det du skrev. Det er jo bare nøytral fakta / en observasjon.
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 17:28
Rogajente: Tusen takk for oppklaringa! Er dette samme mann så er dette ein mann som både har store psykiske problem, men og ein som virkelig gjer det ubehagelig for kvinner.

Dette kan godt vere ein mann som ønsker å kontrollere og å trakke på kvinner. Eg har møtt liknande menn IRL som er farlige.
Så jenter: Stay away!

Musicman: Du er ein heilt anna type og slik eg ser det har du brukt sidetmedord for å få ut det du slit med, og du ville aldri ha gjort nokon noko vondt, så det treng du ikkje tenke på.

Frikar: Eg veit du held deg sakleg, men å halde seg sakleg er og å ventilere.
Det eg trur folk flest (eller for å først og fremst snakke om meg sjøl) opplever er at du ser ut til å skulle ha svaret på alt i staden for å stille spørsmål ved ting. Slik kan du virke ovenifrå og ned.
Avatar

Sindre00

feb 11 2023 - 18:03
Enten leser du ikke hva jeg faktisk skriver, eller så vrir du på mine ord med overlegg for å få det til å se ut som jeg mener noe annet. Prøv igjen, så kanskje jeg gidder å svare.

Problemstillingen med at det er en interessekonflikt mellom _de som primært bruker forumet som ventilerings- og projiseringskanal_ og _de som ønsker å løse eller bidra til å løse problemer_ har jeg forøvrig forsøkt å bringe opp til saklig diskusjon mange ganger.
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 18:07
Det er også mange som har prøvd å hjelpe Musicman her inne, men han er nødt til å innse at han må gjøre noen grep selv. Jeg har f.eks. tilbudt ham gratis plateinnspilling, men reise og opphold kan jeg ikke betale for.
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 19:02
Mange har behov for støtte utover løsningar og då Frikar. Har ein store problemer så er det ikkje alltid at alle quick fix løsningar er tilgjengelige, av mange grunnar.
Avatar

Sindre00

feb 11 2023 - 19:07
Det er du som snakker om quick fix løsninger her, ikke jeg...
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 19:47
Uansett så treng mange først og fremst støtte og bekreftelse. Skal ein komme med løsningar, så er det ikkje alltid det passar eller går inn fordi det er jo mange faktorar som spelar inn. Mange ønsker også å løyse problema sine sjøl.

Skjønnar du sikkert har prøvd hardt med å komme med konstruktive forslag Frikar.
Avatar

Sindre00

feb 11 2023 - 20:01
Ja her er du inne på noe. Men da må folk også være tydeligere både på hva de egentlig søker, og hvorfor de foreslåtte løsningene ikke fungerer. Det løser ihvertfall ingen problemer å bekrefte folks illusjoner og feillæringer. Tvert imot kan det føre til at folk bare blir enda mer tilsidesatt og isolert.

Og de som vil løse problemene sine selv, kan jo bare sette i gang, og la være å skrive noe her i det hele tatt...
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 20:30
Trur dei fleste prøver å løyse egne problemer. Trur ikkje du?
Men så prøver dei her og, å få støtte, sjå ting frå ulike synsvinklar osv.

Men forstår at du vil folk skal vere tydelegare på kva dei treng.

Har prøvd å vere tydeleg eg då Frikar..
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 20:31
Og så er det vel ikkje alle problemer som lar seg løyse..
Avatar

Re: Bekymra

feb 11 2023 - 20:48
Med forbehold om at jeg ikke kan vite mer enn det folk skriver selv, tror jeg at mange har en _intensjon_ om å løse egne problemer selv, men mangler kunnskap og innsikt til det.

Det handler bl.a. om hvilke verdier man legger til grunn for sine tanker og handlinger. Velger man verdier som ikke samsvarer med de _offisielle_ verdiene vårt samfunnssystem og kultur bygger på, gjør man det vanskelig for seg selv når man skal forholde seg til og samhandle med samfunnsinstitusjonene (f.eks. helsevesenet). Spesielt gjelder det skillet mellom hva ting _er_ og hva ting _oppleves som_.

Det er således et verdispørsmål om man alltid skal løse alle problemer selv, eller om man heller skal overlate det til noen med mer kunnskap. Vårt samfunn er organisert etter prinsippet om arbeidsdeling, som medfører sistnevnte. Alle kan ikke lære seg alt, det er heller ikke mulig i vår industrialiserte og komplekse sivilisasjon idag.
Avatar

Hello

feb 11 2023 - 21:31
Gameover er kjempe hyggelig.håper han kommer tilbake sterkere.
Avatar

Re: Bekymra

feb 12 2023 - 14:47
Frikar. Har du aldri utfordringar du ønsker å lufte her?
Avatar

Re: Bekymra

feb 12 2023 - 14:59
Må også si at jeg synes du er litt vel bestemt i dine tanker og påstander her inne Frikar-1. Når folk lider av en eller annen grunn så kan de være ekstra sårbare for kritikk, sånn at de forsøk på å veilede kanskje sårer mer enn du tror. Når du sier ting som å "gjøre noe med det" eller "forandre verdisett" så er dette ting de aldri har blitt nødt til å gjøre før, og de forstår ikke nødvendigvis hva som er så bra med å gjøre det heller. Du har jo tydeligvis lært en ting eller to underveis, for du har jo litt riktig fremgangsmetode for å løse problemer, men formidlingen din mangler både tålmod og medfølelse sånn at du ender opp med å såre andre.

I en annen tråd her så jeg jo at du ba en annen om å holde kjeft for at det han sa var fullstendig verdiløst for deg. Skjønner du ikke hvorfor folk får en dårlig følelse av deg? Virkelig? Det han skrev var jeg forresten fullstendig enig i også, for det handlet om å forandre verdisett. Når sånne som oss vokser opp med helt skrudde selvbilder, så er det ingenting som er enkelt å forandre, og det var akkurat det han prøvde å formidle til deg også...hva med å respektere at de som sliter har en god grunn til at de sliter, uansett hva det måtte være?

Jeg følte du fortjener at jeg prøver å forklare det til deg, for det virker ikke som om noen har gjort det enda.

Og en siste ting; jeg har vært administrator for et nettsted for psykisk syke for mange år siden. Problemet med å moderere sånne sider er at brukerne ofte sliter veldig, og at en utestenging eller moderering som en konsekvens kan oppleves enormt tøft for den som opplever det. Dette kan faktisk være det siste stedet de noen gang søker støtte, og hvis man da opplever å bli moderert i tillegg - vel det er ikke stort som sårer mer tror jeg.
Avatar

Kort foreløpig tilsvar

feb 12 2023 - 20:50
Når noen synes at jeg er litt vel bestemt i mine påstander, vil jeg anmode om å lese mine påstander i kontekst av påstandene de er tilsvar til. Men når folk sletter innleggene sine slik at bare mine tilsvar blir stående igjen, gir det ikke et riktig bilde av dialogen som har vært.

Når det gjelder min stil og fremgangsmåte så er jeg ikke ukjent med kritikken som fremmes her. Men det er jo litt påfallende at ingen av mine behandlere i ca. 15 år har sagt noe om dette.

Uten å gå i detaljer på mulige grunner til dét, vil jeg si at man noen ganger kan lure på om enkelte konspirasjonsteorier er sanne. Jeg har grunn til å tro at det er folk i helsevesenet som driver skjult politisk påvirkning, bl.a. i rusdebatten. Visste dere f.eks. at rusrelaterte diagnoser som senere viser seg å være feildiagnostiseringer, ikke slettes fra årsstatistikkene? (Kilde: SSB) Dette betyr _både_ at årsstatistikkene viser en mye høyere andel rusrelatere lidelser i befolkningen enn det som er reéllt, _og_ at et ukjent antall pasienter ikke får den hjelpen de har behov for før det har gått unødig lang tid - med alt det medfører.

Jeg kan nevne mye mer som bør gås nærmere etter i sømmene, men det får holde for nå.
Avatar

altså

feb 14 2023 - 11:58
ja la oss håpe
gameover
kommer styrket tilbake
han trengte nok
bare en pause
når det gjelder frikar
har vi hatt våre uenigheter
vi har hatt våre kamper
jeg merket kjapt
hans sosiale intelligens
ikke er meget stor
men han er løsningsorientert
og det er en god ting
vi kan ikke alle være moder teresa
Avatar

aliengang72

feb 14 2023 - 18:59
Siden jeg ikke anerkjenner _konseptet_ "sosial intelligens", kan jeg heller ikke hevde meg _kvalifisert krenket_ av dine påstander her. Er du _helt_ sikker på at du ikke egentlig er et veldig sofistikert troll?
Avatar

Frikar

feb 14 2023 - 20:01
Nå får du gi deg med å angripe Alien.Du har nesten aldri noe positivt til å si til andre mennesker på forumet.
Avatar

mrsfreak

feb 14 2023 - 20:13
Du er i alle fall et særdeles lite sofistikert troll...
Avatar

Frikar

feb 14 2023 - 20:25
Haha det går bra.jeg kan godt være ett lite troll.De små er så søte.
Avatar

tji hi

feb 14 2023 - 22:07
frikar
moro å se
du har humoristisk sans
he he ja da
jeg kan være
et ganske så stort troll jeg da
hmmmmm
hvorfor anerkjenner du ikke
sosial intelligens?
i så fall
anerkjenner du iq da vennen?
Avatar

pssssst

feb 14 2023 - 22:11
sindre
håper du ikke
er så bekymret
for gameover lenger
jeg er ganske sikker
på at det går bra
men du er god du
du virker å ha
et godt hjerte
virkelig ;)
Avatar

Re: Bekymra

feb 14 2023 - 22:13
Nei er ikkje bekymra.
Avatar

aliengang72

feb 14 2023 - 22:42
Slik de fleste bruker begrepet ,er det så subjektivt og kulturelt betinget at det ikke gir noen mening i vårt flerkulturelle samfunn.

I den forstand skiller det seg fra konseptet IQ som (med riktige testmetoder vel å merke) måler en objektiv og universell ferdighet.

Men finner du en måte å måle sosial intelligens som ikke er avhengig av kulturelle faktorer, kan jeg anerkjenne det. Ett eksempel er forskjellen på humor og komikk. Man må ha en tillært kulturell ramme for å forstå humor, men komikk kan forstås helt uavhengig av kulturell bakgrunn.

Jeg mener at en av samfunnsutfordringene idag, er at vi ikke lengre har én folkeskikk, men flere parallelle folkeskikker. Derfor forholder jeg meg i utgangspunktet bare til mine grunnlovsfestede rettigheter og plikter. Som jeg har nevnt tidligere kan jeg ha _empati_ med folk som har det vanskelig, men jeg er ikke pliktig til å ha _sympati_ med dem. (For eksempel idag da en dør på jobben sto ulåst i 2 minutter og en rusmisbruker tok seg inn for å "låne toalettet".)
Til forsiden