Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

B12 og mental helse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

B12 og mental helse

aug 30 2014 - 12:06
For meg er vitamin B12 veldig viktig for at jeg skal føle meg bedre. Jeg får en skikkelig nedtur når nivået blir for lavt, og er helt avhengig av å ta tilskudd hele tiden.

Jeg er overvektsoperert og tar B12-sprøyte annenhver måned, og det var en gang jeg glemte denne sprøyta at jeg oppdaget hvor ille det kunne bli. Leste meg da opp på forskning og fant ut sammenhengen.

Finner ikke igjen akkurat den artikkelen som omhandlet noen som ga B12 tilskudd sammen med antidepressiva, og fant ut at det forsterket virkningen av behandlingen. Men jeg fant ei side på norsk:
http://forskning.no/helse-mat-og-helse-vitaminer-psykiske-lidelser-depresjon-naeringsliv/2008/02/vitaminer-mot-depresjon

Dette er ikke vitenskaplig bevist, men noe en kan tenke over og eventuelt prøve ut. Det skader ikke å prøve. :)
Avatar

Interessant

aug 30 2014 - 13:15
Det var interessant lesning. Det du skriver viser jo godt hva mangel på et vitamin har å si for velvære og helse. Sjekka kjapt opp en annen artikkel som antyder forholdet mellom B-vitaminer og psykiske plager. Og også at sukker, alkohol, nikotin, og koffein alle ødelegger B-vitaminer. ......hmmmm......Tror jeg tar en tur på apoteket etterpå:) http://depression.about.com/cs/diet/a/vitamin.htm
Avatar

Jeg maa ta B12 injeksjon annen hver mnd.

aug 31 2014 - 12:45
En av sykdommene jeg har er kronisk irritert colon.Og dette gjør bla annet at magen min ikke tar opp B12.Selve lidelsen er ett helv....og leve med men haaper paa helbredelse selv om skolemedisinere sier det ikke finnes noen kur/medisin mot dette.Men maa være ærlig aa si at jeg ikke helt merker den store forskjellen.Men tro kan flytte fjell sies det;-)
Men naar det er sagt saa har jeg en alvorlig psykisk lidelse som har ødelagt livet mitt, saa kan hende injeksjonen har effekt men at jeg ikke merker det.B vitaminer maa man ha uannsett det tror jeg vi kan fastslaa.....
Avatar

B12

aug 31 2014 - 13:50
Han eg bur saman med får B12 sprøyte annan kvar månad pga manglande opptak frå tarmen. Eg merker veldig godt når han har teke sprøyta. Dei første dagane vert han heilt hyper. Når det er lenge sidan sist sprøyte er han meir sur og gretten enn elles. Han har riktignok ingen psykisk lidelse som kan spele inn.
Til forsiden