Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Avvist av dps

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Avvist av dps

nov 26 2018 - 23:18
Fikk akkurat brev om at dps ikke ville hjelpe meg...
Er så sliten av alt og orker snart ikke mer...
Ganske desperat etter hjelp, så noen som vet hva man bør gjøre?
Blir bare verre og verre... Er så redd!
Avatar

Re: Avvist av dps

nov 27 2018 - 00:47
Finn en god privat psykolog som du kommer godt overens med. Det kan være bedre. Eller snakk med noen rundt deg du kommer overens med.
Avatar

Re: Avvist av dps

nov 27 2018 - 08:55
Av erfaring har jeg skjønt at det skal en del til for å få behandling hos DPS, fordi behovet er så stort og de har begrenset med ressurser. Jeg har vært inne til vurdering 1 gang tidligere uten å få et behandlingstilbud, og fikk nylig avslag etter å ha søkt igjen, til tross for forverring.

Jeg regner med at det står i brevet at du har rett til å klage, så du kan jo evt gjøre det. Nå vet ikke jeg hvor utbredt tilbudet er der du bor, men en bekjent av meg sa en gang at man kunne be legen om å sende søknad til andre DPS-avdelinger i området.

Ta uansett en prat med legen om det for å få hjelp til å vurdere situasjonen. Det kan hende du må søke etter psykolog på egenhånd i stedet, men det skal være et nr man kan ringe til for å høre hvilke behandlere som har kortest ventetid. Det fikk i alle fall jeg av min lege, pluss en liste over aktuelle behandlere i området.
Avatar

Re: Avvist av dps

nov 27 2018 - 09:26
Takk for svar!

Det å høre at vi er flere er egentlig litt trøstende, jeg tok det så personlig,men skjønner jo at det ikke er tilfelle!
Prøvde du å klage?
Vurderer å gjøre det, men orker ikke hvis det er for mye styr!

Har hørt det er så lang ventetid hos private psykologer, stemmer det?
Med de tankene jeg har for tida tør jeg ikke vente for lenge! Utvikler seg så negativt... Legen som skrev henvisningen vet jo ikke om dette da...
Tror han skrev veldig lite, men det kan hende alle gjør?
Avatar

Re: Avvist av dps

nov 27 2018 - 11:48
Du må være tydelig med legen om hvordan du har det, hva du tenker og føler, så det kommer frem i en evt ny søknad. Og hvis du skal klage til DPS må du være like tydelig. Det er nok ikke noe mer styr enn alt annet som hører med til å skaffe behandling som psykisk syk. Jeg opplever alt like krevende på hver sin måte. Det er bare ulike måter å gjøre det på.

Det er lenger ventetid hos private, men det går an å ringe dette nr som jeg nevnte, for å finne ut av kortest ventetid. Spør legen din om det. Jeg vet ikke hvor du bor, så det er kanskje noe annet som gjelder.

Jeg har ikke klagd, nei. Jeg skal ta det opp med legen snart, siden det ikke er så lenge siden, men antagelig søker jeg etter psykolog på egenhånd.
Avatar

Re: Avvist av dps

nov 28 2018 - 05:22
Det gummihjerte sier er utrolig viktig, og jeg kunne ikke vært mer enig!

"Legen som skrev henvisningen vet jo ikke om dette da...Tror han skrev veldig lite"

Jeg antar at du ble avvist av DPS uten å ha vært inne til samtale med dem, og i så fall er jo brevet fra legen det eneste de kan vurdere ditt behov for hjelp ut fra?

Jeg har samme inntrykk som gummihjerte, at DPS-ene har begrensede midler, og at de må prioritere å hjelpe de som har størst behov for hjelp. For meg høres det ut som at du burde bli prioritert, men ikke ble det fordi de antok at du ikke hadde akutt behov/stort behov for hjelp?

Jeg håper du vil klare å være åpen med legen om hvordan du har det, evt hvis/når du klager!
Avatar

Re: Avvist av dps

des 1 2018 - 20:21
Skal få hjelp til å klage på mandag!
Så jeg har skrevet ned akkurat hvordan jeg har det, så får jeg se hvordan det går.
Avatar

Re: Avvist av dps

des 1 2018 - 21:04
Det finnes også ulike selvhjelps-veiledninger hos webpsykologen på nett. Her svarer man på spørsmål og kartlegger problemene og levereglene. Men kan kanskje være vanskelig hvis man er helt nede. Lykke til hvertfall :)
Til forsiden