Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Avslag uføretrygd pga for høy inntekt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Avslag uføretrygd pga for høy inntekt

nov 13 2019 - 19:43
Er det flere her som har fått avslag på Uføretrygd pga for høy inntekt ? Jeg har søkt om 40 % uføretrygd , men fikk avslag i Nav Forvaltning da de regnet ut at min inntektsevne bare var nedsatt til 38,5 %. Klagen min er nå til behandling hos Nav Klageinstans. Jeg er ikke enig i måten de har regnet inntekten min på. Noen andre som har hatt samme probemstilling? Hvordan gikk det evt med dere i Klageinstansen?
Avatar

Minimum 50% sa NAV til meg

nov 15 2019 - 22:38
De gir ikke ut uføre/AAP til folk med mindre Uføregrad enn dette .

Fikk nettopp innvilget 50% AAP pga min diagnose ( MS) , vinne jeg jobbe mer enn dette måtte jeg søkt KLP brutto uførepensjon
Avatar

Samme situasjon

mars 28 2020 - 09:28
Jeg fikk akkurat samme, søkte 40% uføre, men de regnet seg frem til at jeg hadde nedsatt inntektsevne på 38,75%. Det er feil. Jeg har en deltidsjobb hvor jeg har mulighet til å jobbe mer i perioder, men formen er veldig opp og ned så inntekten blir deretter. Jeg har aldri jobbet mye. Beregningsgrunnlaget er basert på inntekt i perioden januar-september 2019. Så har de tatt gjennomsnitt av den inntekten og ganget med 12. De kommer frem til en sum jeg aldri har hatt eller kommer til å ha. Har sendt inn klage å venter på svar. Hvordan har det gått med saken din?
Avatar

Uføregrad

okt 17 2022 - 21:11
Hei! Kan jeg spørre hvordan det gikk med klagen og situasjonen din? Er i samme båt..
Avatar

Lignende sak

okt 23 2022 - 23:09
Jeg lurer også på hvordan det har gått med sakene til Tussituss og Samsaaagb.
Jeg opplever lignende i min sak, gikk fra avslag med uføregrad i førsteinstans på 39,39 %, mens klageinstansen fikk den helt ned i 36,43 %.

Jeg har gått fra ordinært dagarbeid over til turnus med kun natt i 50 % stilling. Jeg klaget i utgangspunktet på utregningen på det første vedtaket, men i anken til klageinstansen klager jeg på feil anvendelse av lovverket, da der er en unntaksregel som førsteinstansen benyttet, men klageinstansen mener den ikke kommer til anvendelse i min sak.

Så jeg er veldig spent på å høre om andre sine erfaringer, da jeg tror det ikke er så mange som får avslag på grunn av for høy inntektsevne etter uførhet, og gode tips og råd er godt å få i en slik situasjon.


Til forsiden