Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Avlastningsplasser DPS – Noen med erfaring?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Avlastningsplasser DPS – Noen med erfaring?

april 13 2014 - 18:56
Hei, psykiateren min foreslår å søke meg inn på avlastningsenheten de har på DPS? Jeg kjenner jeg er redd, men er også enig i at jeg trenger pauser fra en kaotisk hverdag med selvskading og depressive tanker.

Er det noen som har erfaring med å være på disse avlastningsenhetene som kan fortelle litt om hvordan det er? Er det lukka og låst? Hva gjør man osv.?

Takk for alle svar!
Avatar

hva

april 13 2014 - 23:05
va mene du med avstningsenhetene? er det dps psykiatrisk avdeling?
Avatar

hei

april 14 2014 - 17:58
DPS er åpen post. Du kan altså gå ut når du vil. Der kan du få samtaler, og ellers gjør dere helt vanlige ting. Går turer,spiller spill, ser tv,spiser sammen

Anbefaler deg det. Det kan hjelpe deg på god vei til et bedre liv. Lykke til :)
Avatar

dps

april 15 2014 - 12:39
jeg vet at dps. står for psykiatrsk poliklinikk. og daglig tilbud..
Avatar

Prøv!

april 28 2014 - 16:03
Jeg har ikke prøvd avlastning der, bare vært innlagt sånn på "fulltid". Det skader jo ikke å prøve? :) Hvis du ikke trives så trenger du jo ikke gå dit lenger? Kanskje du møter noen hyggelige mennesker du kan snakke med?

DPS står for distrikt psykiastrisk senter ;)
Avatar

Erfaring

april 28 2014 - 16:27
Hei :-)
Jeg har nylig vært i praksis forbindelse med studier på en dps døgnenhet, og kan fortelle deg litt hvordan opplegget der jeg var fungerte. Slik vi hadde det, så var alt åpent, ingen låste dører og ingen tvang.
På dagtid var det slik at man står opp til frokost (og medisiner for de som har det), så var det ofte en samtale etterhvert utover dagen, samt aktiviteter (hobby ting, trening, musikk osv, gå turer osv) Der jeg var, var det også en del gruppe terapier (selvsagt valgfritt), og grupper hvor man lærte seg å ta i bruk kognitiv terapi. Det var også biledterapi der.

Det er virkelig ikke sånn at man må ta del i alt, er det dager man bare vil være på rommet, slappe av og skjerme seg litt fra de andre på avdelingen var det også helt greit.

På kvelden er det lagt opp til at man kan gjøre litt som man vil. Dersom man ønsker å ta seg en tur ut for å være med noen man kjenner gikk det helt fint, personalet stod også i disposisjon til å bli med på aktiviterer.

Jeg oppøevde hvertfall bemanningen som positiv. Det var som regel nok personalet på jobb, til at de fleste kunne føle seg ivaretatt og trygge.

Anbefaler deg å prøve det. Det er verdt et forsøk, og passer det ikke for deg, så er det bare å skrive seg ut igjen.
Til forsiden