Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Arbeiderpartiet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 09:12
Du blir jo bare krenket når jeg sier det eksperter hevder, og begynner å stille meg mange personlige spørsmål i stedet for å debattere saken. Jeg orker ikke det.
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 12:23
Jeg blir ikke krenket.du lurte og jeg prøvde å forklare deg.jeg syns personlig den type for debattere hvorfor ha den på denne type forum hvor folk sliter.jeg tenker at du kan ha krenket andre som leser dette.dette er ikke sted for å prate og diskutere samfunnsutvikling du ser jo at de fleste er opptat av psykiske helsa si fordi folk sliter og du driver med skremselspropaganda om hva som kan skje el ikke og du hevder hele tida det er ikke jeg ekspertene sier det og det er vanskelig å stole på det du sier du kommer med påstander.jeg sier ikke det for det er eksperter som sier det.uansett hva en ekspert sier så sier en annen det motsatte.det er slik det er.dette du skriver om burde vært på noe politisk sted og ikke ett sted som dette.tror du på alt du leser og hører seriøst?jeg personlig har ikke noe formening om til el fra om borgerlønn men det jeg prøver å si at jeg tviler på at høyt utdannede mennesker ønsker borgerlønn.hvorfor i all verden skulle en advokat ønske borgerlønn.han har det bra han som nå.og det er ikke sikkert den type for modell hadde gjort ting bedre.jeg ser det bare ikke for meg at det skjer i framtida.du tar deg nær når jeg spør deg private spørsmål og hva tenker du mange der ute tenker om at du gjør det samme du blander deg inn i hvorfor mange er syke i dag i arbeidsfør alder og hva tenker du andre i den situasjonen der ute tenker om det?du startet med borgerlønn å skremme folk også gikk du over til hvor mange som er på trygd og henviser hele tida til eksperter og sak samtidig så sier en ekspert det ene en annen noe annet selv de er aldri enige.så hvor er bevisene dine på noe egentlig.du frykter for noe ingen av oss vet noe om.vi vet jo ikke hva som skjer.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 18:27
Det er jo bare en strøm av beskyldninger om hva jeg liksom har ment eller mener... om at jeg er "imot" de som er syke og ute etter å skremme dem.
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 19:42
Jeg driver ikke å beskylder deg for noe men svarer deg for ting du undrer deg om.du skjønner vel selv at dette er forum for mennesker som sliter med helsa si og du ser jo at folk stort sett skriver om problemene sine.du er jo opptat av folk som står utenfor arbeidslivet her på dette forumet er det garantert folk som også gjør det.det er ikke akkurat beste stedet å drive med å vekke opp mennesker og at vi skal forstå hvilken vei ting går for ingen i verden vet det det er det jeg prøver å fortelle deg i dette her.du sier du prater sak og at du forteller om eksperter som sa slik og slik.det jeg forteller deg til det er at sier en ekspert en ting kommer en annen og sier det motsatte.det er alltid slik med eksperter.du prater om at borgerlønn er det beste og det riktige for alle og jeg har absolutt ingen meninger om det men jeg forteller deg samtidig at mennesker med høyere utdannelse kommer aldri til å ønske noe borgerlønn.prøver vel ikke å være slem el ond mot deg el beskylde deg for noe men syns det er rart at du debatterer slike politiske ting på et forum for mennesker som sliter.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 19:49
Syns det er relevant fordi det er mange utenfor arbeidslivet, og jeg mener dette er bra politikk for de som sliter.

Eksperter er ofte uenige, men ikke om hvordan teknologien kommer til å påvirke mange former for yrker. Det er ikke dette man er uenig om, man er uenig om hva man skal gjøre. Jeg ønsker å delta i den debatten.
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 20:28
Spørsmålet mitt er hvorfor ønsker du å debattere på dette stede hvor folk har mer enn nok med seg selv enn andre politiske steder hvor slike ting diskuteres.for meg høres du ut som politiker.for mange som er i arbeid kan livet fort snu seg plutselig fra å være i arbeid kan man bli rammet av en alvorlig sykdom hvor alt dreier som om sykehus undersøkelser undersøkelser hvor folk kjemper for livet sitt.ting kan snu seg så fort faktisk.flere og flere må gjennom dette og de føler nederlag nok som det er at de blir rammet plutselig.hvorfor har du diskusjoner på et sted hvor folk nettop sliter med seg selv fins vel politiske steder for disse diskusjonene.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 20:45
Det er ikke gitt at det er noe bedre å diskutere på feks Facebook (eller andre fora). Det er mye personangrep og stigma mot de utenfor arbeidslivet.

Hvis man ikke orker å svare så er det vel bare å ikke svare?

Såklart sykdom kan ramme slik, men da er jo et liberalt arbeidsmarked mye enklere å få innpass i igjen om man blir frisk nok, og med borgerlønn så slipper man søknader om trygd.
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 20:56
Vær litt realistisk tror du virkelig at det kommer til å komme borgerlønn.tror du virkelig at det skjer en dag.høytutdannede mennesker ønsker jo selvfølgelig ikke det.hvorfor skulle de det.og de som havner i uføretrygd har mer enn nok med seg selv.tror nok de færreste er opptat av dette fordi det er så urealistisk.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 21:06
Er vel "mange" med høy utdannelse som syns det er en god ide. Nobelprisvinner i økonomi feks. Og rike mennesker som sjefen for Facebook.

Tror nok borgerlønn blir vurdert annerledes når masseledigheten kommer sterkere. Det er ikke noe jeg prøver å skremme med altså, dette mener ekspertene er sannsynlig...

Jeg for min del er ikke fornøyd med systemet vi har i dag. Men det er selvsagt mulig jeg ikke vet hva jeg prater om? Men hvorfor vet professorer, forretningsfolk og nobelprisvinnere det når det er samme ideen... kan vel ikke bare holde kjeft fordi man liksom er "for dum"? Er det demokrati?
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 21:24
Du bekymrer deg for mye.vi vet jo ikke hva som skjer i framtida og dette med arbeidsledighet.vi vet jo ikke hva som skjer i morgen for ikke å prate framtida.denne arbeidsledigheten går opp og ned hele tida.du tar noen eksempler av de som er for borgerlønn.tenk selv det er ingen logikk at mennesker som tjener godt vil ønske det.de har trygg økonomi og jobb hvorfor i all verden skulle de ønske borgerlønn.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 21:38
De kunne jo ønske det av samme grunn som at de ønsker å ha en velferdsstat?

Veldig få langsiktig sett tjener på at andre lever i fattigdom. Det er konger og eneherskere det. Økonomisk teori tilsier at det er best at flest mulig har råd til å bruke penger, dette har vært kjent lenge og det er det enighet om innen økonomi.

Mange tjener rått på dette feks at "alle" har råd til mobiltelefon... tenk hvis bare 10% nordmenn hadde råd, da ville vel apple og google tjent mye mindre.

Syns det er veldig sannsynlig at feks de som jobber innen transport mister jobbene når det kommer selvkjørende kjøretøy. Fordi det vil bli billigere enn å ansette folk, og firmaene vil konkurrere om de beste prisene og da må de ha den billigste driften... teknologien blir bare billigere og billigere. Sånn er det bare i et samfunn som ikke er helt kommunistisk...
Avatar

Hmmm

sep 17 2019 - 21:52
Hvor ofte hører du om borgerlønn på nyheter.disse ekspertene og dette pratet hører du om ved å gå på nettet og ikke nyheter.du får katastrofetanker av dette.alle bekymrer seg for framtida selv im vi ikke får gjort noe med det men jeg lurer på bekymrer du deg for framtida di?
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 22:02
Ja det er mest om hendelser og ting som skjer akkurat nå på nyhetene...

Ja vil si jeg bekymrer meg mye.
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 22:51
Du får ikke gjort så mye med dette uansett.vi vet ikke hva som skjer med arbeidsledighet om det blir flere el mindre uføretrygdede om det blir flere el mindre jobber om verdens undergang kommer.hvor mye roboter tar over el ikke tar over.eksperter kan spå og tenke og regne ut men fakta er at ingen i verden vet hva som skjer.alle vi er redde for framtida for hva som kommer til å skje og får katastrofetanker og alt blir så stort da.tro meg helsa er viktigst for uten helse har man ingenting ingenting.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 23:27
Stemmer vel det. Lite man får gjort med noe som helst...

Men mye av det som kan gi flere arbeidsplasser er mer håndverk og nisjeprodukter. Ting som maskiner ikke klarer. Men for at det skal gå så må folk få frihet og lov til å ha eiendom. Da er type behovsprøvd sosialhjelp utelukket... og uføretrygd, det er for dyrt for feks 50% av befolkningen...

Ja, ja. Nei vi skal ikke klage her til lands...
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 23:44
Måten du prater på høres dramatisk ut men forteller deg derfor at jeg tror ikke det er så dramatisk som du tenker er nok mest katastrofetanker hos deg nå.det trenger ikke bety at arbeidsledighet blir større for det går opp og ned og man får ikke gjort så mye at folk blir uføretrygdet.jeg har skjønt det at du er bekymret for framtida di og jeg tror det ligger mye i din frykt for hva som skjer da men jeg tror ikke det er så dramatisk som du tror.
Til forsiden