Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Arbeiderpartiet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Arbeiderpartiet

sep 16 2019 - 13:51
Ap mener alle skal ha rett på arbeid. Da virker det bare som en stor selvmotsigelse når så mange må leve på sosialen. Da må de vel mene at de har skylda selv da? Siden de jo gir romslige trygder til de som har fått arbeidet. Da er det jo noe som får det, og andre som straffes. Må si de er veldig skeptiske til de fattige i arbeiderbevegelsen. Nå er det vel ikke lenger "arbeiderene" som er nederst heller, men alle de som ekskluderes fra arbeid, verdighet og sosialt liv. De stues inne på institusjoner og kaller dette sosial politikk.
Avatar

Fjompen

sep 16 2019 - 14:32
Nå driver du og angriper arbeiderparti.arbeiderparti har ikke skylda fordi folk er syke.de som har drevet og ødelagt for mange er nettopp høyre.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 16 2019 - 14:40
Ikke direkte skyld, men det er jo faktisk slik at en del sykdommer påvirkes av samfunnsforhold. Høyre er vel bare samme ulla, ikke store forskjellen der. Det er AP som har hatt makten mest, og det henger også sammen med fagforeningene og hele norske tankegangen.
Avatar

Fjompen

sep 16 2019 - 15:45
Du høres ut som en politiker det må jeg virkelig si at jeg begynner å lure.Dette dreier seg om menneskeskjebner.Du ser statistikk mens dette dreier seg om at bak hvert tall er det mennesker.Politikere pleier å se statistikker.mener du at depresjoner skyldes samfunnet el schizofreni eller ms folk som sitter i rullestol autisme angst.Det er alltid en blanding av flere ting.Ingenting skyldes kun samfunnet.helt klart er du arbeidsledig så kan du bli deprimert men depresjon har også med gener.De fleste som utvikler for eks alvorlige lidelser har med sårbarhet å gjøre.Menneske er sammensatt det er aldri en ting alene.Dette dreier seg om menneskeskjebner bak hvert tall ligger det lidelse.Det blir altfor kjølig å henge seg kun i statistikk og ikke se menneske som lider og dette er sånt politikere er opptatt av.Samfunnet gir ikke ms.Noen har det genetisk i seg og det er alltid en blanding av miljø og gener.Tror du folk får bipolar lidelse på grunn av samfunnet.Menneske er komplisert og det er mange årsaker at folk blir syke.bak hvert tall er det menneskeskjebner og lidelse og det er det man må tenke også på og ikke bare statistikk.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 16 2019 - 15:50
Jeg har ikke sagt at alt skyldes kun samfunnet eller at samfunnet gir folk ms. Skjønner heller ikke hva du egentlig mener når du sier jeg ikke bare må se statistikk men også menneskeskjebner, tror ikke du forstår noe som helst av det jeg skriver. Jeg vet ikke hva du mener.
Avatar

Fjompen

sep 16 2019 - 17:43
Det jeg prøver å si er at du er opptat av statistikk og hvor mange som står utenfor arbeidslivet hva statistikk sier mer enn at det er menneske skjebner bak alle de tallene bak all statistikk er det mennesker som lider med dårlig helse enkeltindividet.det er politikere som ser kun statistikk.ms var kun et eksempel at ting ikke skyldes samfunnsmessige ting nødvendigvis men rett og slett er noen mennesker uheldige med helsa enn andre.slik er livet dessverre.livet er urettferdig.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 16 2019 - 18:16
De fleste har det best ved å være i arbeid og være en del av samfunnet, selv om de er syke. Når så mange står utenfor så er det dårlig samfunnsmedisin. I Norge har arbeiderbevegelsen sørget for at de fleste må være ansatt et sted 100%, eller så er man ubrukelig og i beste fall får tilbud om en tiltaksplass. I mer liberale land er det rom for å ha mer deltidsstillinger og mulighet for å tjene penger via privat grundervirksomhet eller strøjobber. Om man i tillegg hadde vært sikret et minimum med borgerlønn så hadde mange fått bidra mer uten å gå dukken eller leve i fattigdom.
Avatar

Hei

sep 16 2019 - 18:49
Jeg er enig at det beste et at folk står i arbeid at det er viktig men det er ikke mulig for mange.og man må slite alvorlig selv for å forstå dette.alle mennesket ønsker å være i arbeid og det kan være sårt for noen mennesker som leser dette og som ikke fungerer at du skriver slikt.for mange er det en sorg å være syke og ikke fungere i jobb.du skriver ikke på ett politisk sted du skriver på forumet hvor det er mennesker som sliter psykisk.alle mennesker skulle ønske at de er friske og kan jobbe men det er ikke mulig for alle selv om de så sårt ønsker det.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 16 2019 - 18:57
Alle er enige om at arbeidsevnen til envher ligger i et kontinum fra 0% og oppover. Da er det bare idiotisk om man enten må stå i en 100% stilling (som blir bare hardere og hardere med tiden, fordi arbeidsgivere krever større og større effektivitet per arbeidstager), eller være liksom "heldig" å kasseres.

Dette angår de med psykiske problemer i stor grad. Det er den gruppen sykdommer som rammes hardest av denne tankegangen og stigma som følger med.
Avatar

Fjompen

sep 16 2019 - 19:26
Her er greia grunnen til at jeg tar opp dette med sykdom er at de som er uføre er syke og mange har såpass mye med seg selv at de klarer ikke komme seg ut hjemmefra for eks.noen er hardt rammet og det er viktig at folk er i arbeidslivet men mange uføre klarer ikke det.ja det er mye stigma blant psykiske men veldig ofte så har man flere diagnoser og kan få fysiske ting og.det ene følger det andre.en som er psykisk syk kan ha store smerter i kroppen.du prater om en annen gruppe her.det er forskjell mellóm å være arbeidsledig og folk som er uføre.alle mennesker ønsker å være friske og jobbe.hva skal det bety liksom heldig.beklager ordet er alvorlig.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 16 2019 - 19:39
Noen klarer ikke jobbe noe som helst, sant nok, men det gjør de fleste uføretrygdede til og med - det er ikke noe bare jeg hevder, det er eksperter som hevder det, psykiatere feks, de fleste kan gjøre litt.

En må også trekke inn det store stigma som er omkring psykiske lidelser feks, hvordan det nok kan virke sykdomsforsterkende. I gamle dager trodde man at de psyke var besatt av onde ånder, i dag går det mer på velferdsytelsene. Hvis man får det samme som alle andre så forsvinner det, og hvis man får muligheten til arbeid og å være en del av et fellesskap så blir det også mindre stigma.

Syns det er kunstig å differensiere så mellom "de syke" og "de arbeidsledige". Alle har en psykisk helse og varierende egenskaper ift arbeidslivet. Man må ikke bare basere seg på stempelet man har fått av systemet, men se enkeltindividet.
Avatar

Ok

sep 16 2019 - 21:28
Ta ett eksempel da me.de er utslitte har smerter hele tiden er bare inne må ha det mørkt rundt seg fins lite behandling for dem.de får angst i tillegg på grunn av alt.de er så utmattet at de orker ingenting får de er i så store smerter.ville du ment at de ksn klare å komme seg opp og fungere i jobb når de er konstant utmattet.ja det dreier seg å se hele menneske.det du sier hva psykiatere sier er rart for den ene psykiateren vil si en ting en annen vil si det motsatte.ingen prater om noe stempel her men om virkeligheten og virkeligheten er at mange som har alvorlige problemer er så oppi sin egen verden at man har ikke krefter til noe som helst annet.du hadde visst hva det er snakk om hvis du hadde hatt angst hver dag så mye at du mister alle krefter og sovner av utslittenhet.det dreier seg ikke om å stemple noen men alle har ikke like mye muligheter som andre.noen er heldig med helsa mens andre er ikke dessverre.det virker som du ikke skjønner hvir mye krefter en sykdom tar fra mennesker og stjeler så mye av livet og bringer så mye sorg.på toppen sv sykdom og sorgen så skal folk føle de ikke strekker.mennesker som er arbeidsledige har mistet jobben av en eller annen grunn.når det så er sagt så har alle psykisk helse men noen har alvorlige andre ikke.
Avatar

Fjompen

sep 16 2019 - 21:34
Du må huske en ting oppi dette mange kjemper store kriger inni deg selv som du kanskje ikke ser og når du sier de fleste kan eksperter sier det.hva prøver du å si med det.at folk ikke prøver godt nok hardt nok tro meg de fleste gjør då godt de kan.alle vil vel ha ett normalt liv.mange drømmer om normalt liv.noen eksperter sier en ting slik du har hørt andre sier det motsatte slik er det alltid,
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 16 2019 - 21:37
Du misforstår hva jeg skriver.
Avatar

Fjompen

sep 16 2019 - 21:40
Det er ingen som prater om noe dom helst stempel her og kanskje har du forskjellige meninger om diagnoser men diagnose kan hjelpe msnge å få svar på hvorfor man har det slik man har det.det kan redde liv.så det fins positive og negative ting ved diagnoser og husk en ting som oftest sliter folk med flere diagnoser samtidig det ene påvirker det andre.og ja viktig å se enkeltindividet absolutt.men det er viktig også å være realistisk og se ting som de er.
Avatar

Fjompen

sep 16 2019 - 21:41
Hva er det jeg misforstår?
Avatar

Fjompen

sep 16 2019 - 21:45
En ting er hva eksperter mener og sier og annen ting er virkelighet.tror du en advokat el lege ønsker å ha borgerlønn.de fleste høytutdannede ønsker ikke borgerlønn.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 16 2019 - 21:46
Det er helt håpløst å diskutere. Jeg vet ikke hva det går på, men i dag er 20% nordmenn i arbeidsfør alder utenfor ordinært arbeidsliv og det sier seg selv at ikke alle disse bare må ligge i et mørkt rom hele tiden.
Avatar

Fjompen

sep 16 2019 - 21:52
Det fins mange forskjellige sykdommer forstår du ikke det.både fysiske og psykiske og begge deler.fra hjerte problemer til rullestol til autisme til me og alt mulig.folk havner ikke på trygd for moroskyld.mange drømmer om ett normalt liv og bare fungere i samfunnet mens du undrer deg.ja mange med me må ligge for de har utmattelse.mennesker får slag også.det er mye forskjellig.dette er menneskeskjebner som er så triste selv om folk er i arbeidsfør alder.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 16 2019 - 22:01
Du bare misforstår.
Avatar

Fjompen

sep 16 2019 - 22:40
Jeg misforstår ingenting.du sier du ikke forstår at 20 prosent i arbeidsfør alder kan vel ikke alle være i mørkt rom og jeg prøver å fortelle deg at det fins mange grunner til at folk er utenfor arbeidslivet.msnge sykdommer forhindrer mennesker i det.de fleste ønsker å være i arbeidslivet men de blir forhindret og du prater om borgerlønn og jeg prøver å fortelle deg at de fleste høytutdannede ønsker selvfølgelig ikke det så det blir derfor skille.og man vet ikke om den modellen hadde fungert.når du tar opp dette med uføre da så er det naturlig at sykdom kommer opp da det er som oftest grunnen til at folk blir uføre.jeg må spørre deg har du psykiske lidelser eller er pårørende til noen som sliter alvorlig.for det er ikke bare personen selv som er påvirket av det men hele familien Når noen blir syke.du undret deg hvorfor folk faller utenfor og jeg prøver å fortelle deg at det fins mange grunner.siden du har så mye formeninger om uføre hva med deg selv har du god jobb.i så fall bør du være glad for det.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 09:12
Du blir jo bare krenket når jeg sier det eksperter hevder, og begynner å stille meg mange personlige spørsmål i stedet for å debattere saken. Jeg orker ikke det.
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 12:23
Jeg blir ikke krenket.du lurte og jeg prøvde å forklare deg.jeg syns personlig den type for debattere hvorfor ha den på denne type forum hvor folk sliter.jeg tenker at du kan ha krenket andre som leser dette.dette er ikke sted for å prate og diskutere samfunnsutvikling du ser jo at de fleste er opptat av psykiske helsa si fordi folk sliter og du driver med skremselspropaganda om hva som kan skje el ikke og du hevder hele tida det er ikke jeg ekspertene sier det og det er vanskelig å stole på det du sier du kommer med påstander.jeg sier ikke det for det er eksperter som sier det.uansett hva en ekspert sier så sier en annen det motsatte.det er slik det er.dette du skriver om burde vært på noe politisk sted og ikke ett sted som dette.tror du på alt du leser og hører seriøst?jeg personlig har ikke noe formening om til el fra om borgerlønn men det jeg prøver å si at jeg tviler på at høyt utdannede mennesker ønsker borgerlønn.hvorfor i all verden skulle en advokat ønske borgerlønn.han har det bra han som nå.og det er ikke sikkert den type for modell hadde gjort ting bedre.jeg ser det bare ikke for meg at det skjer i framtida.du tar deg nær når jeg spør deg private spørsmål og hva tenker du mange der ute tenker om at du gjør det samme du blander deg inn i hvorfor mange er syke i dag i arbeidsfør alder og hva tenker du andre i den situasjonen der ute tenker om det?du startet med borgerlønn å skremme folk også gikk du over til hvor mange som er på trygd og henviser hele tida til eksperter og sak samtidig så sier en ekspert det ene en annen noe annet selv de er aldri enige.så hvor er bevisene dine på noe egentlig.du frykter for noe ingen av oss vet noe om.vi vet jo ikke hva som skjer.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 18:27
Det er jo bare en strøm av beskyldninger om hva jeg liksom har ment eller mener... om at jeg er "imot" de som er syke og ute etter å skremme dem.
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 19:42
Jeg driver ikke å beskylder deg for noe men svarer deg for ting du undrer deg om.du skjønner vel selv at dette er forum for mennesker som sliter med helsa si og du ser jo at folk stort sett skriver om problemene sine.du er jo opptat av folk som står utenfor arbeidslivet her på dette forumet er det garantert folk som også gjør det.det er ikke akkurat beste stedet å drive med å vekke opp mennesker og at vi skal forstå hvilken vei ting går for ingen i verden vet det det er det jeg prøver å fortelle deg i dette her.du sier du prater sak og at du forteller om eksperter som sa slik og slik.det jeg forteller deg til det er at sier en ekspert en ting kommer en annen og sier det motsatte.det er alltid slik med eksperter.du prater om at borgerlønn er det beste og det riktige for alle og jeg har absolutt ingen meninger om det men jeg forteller deg samtidig at mennesker med høyere utdannelse kommer aldri til å ønske noe borgerlønn.prøver vel ikke å være slem el ond mot deg el beskylde deg for noe men syns det er rart at du debatterer slike politiske ting på et forum for mennesker som sliter.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 19:49
Syns det er relevant fordi det er mange utenfor arbeidslivet, og jeg mener dette er bra politikk for de som sliter.

Eksperter er ofte uenige, men ikke om hvordan teknologien kommer til å påvirke mange former for yrker. Det er ikke dette man er uenig om, man er uenig om hva man skal gjøre. Jeg ønsker å delta i den debatten.
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 20:28
Spørsmålet mitt er hvorfor ønsker du å debattere på dette stede hvor folk har mer enn nok med seg selv enn andre politiske steder hvor slike ting diskuteres.for meg høres du ut som politiker.for mange som er i arbeid kan livet fort snu seg plutselig fra å være i arbeid kan man bli rammet av en alvorlig sykdom hvor alt dreier som om sykehus undersøkelser undersøkelser hvor folk kjemper for livet sitt.ting kan snu seg så fort faktisk.flere og flere må gjennom dette og de føler nederlag nok som det er at de blir rammet plutselig.hvorfor har du diskusjoner på et sted hvor folk nettop sliter med seg selv fins vel politiske steder for disse diskusjonene.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 20:45
Det er ikke gitt at det er noe bedre å diskutere på feks Facebook (eller andre fora). Det er mye personangrep og stigma mot de utenfor arbeidslivet.

Hvis man ikke orker å svare så er det vel bare å ikke svare?

Såklart sykdom kan ramme slik, men da er jo et liberalt arbeidsmarked mye enklere å få innpass i igjen om man blir frisk nok, og med borgerlønn så slipper man søknader om trygd.
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 20:56
Vær litt realistisk tror du virkelig at det kommer til å komme borgerlønn.tror du virkelig at det skjer en dag.høytutdannede mennesker ønsker jo selvfølgelig ikke det.hvorfor skulle de det.og de som havner i uføretrygd har mer enn nok med seg selv.tror nok de færreste er opptat av dette fordi det er så urealistisk.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 21:06
Er vel "mange" med høy utdannelse som syns det er en god ide. Nobelprisvinner i økonomi feks. Og rike mennesker som sjefen for Facebook.

Tror nok borgerlønn blir vurdert annerledes når masseledigheten kommer sterkere. Det er ikke noe jeg prøver å skremme med altså, dette mener ekspertene er sannsynlig...

Jeg for min del er ikke fornøyd med systemet vi har i dag. Men det er selvsagt mulig jeg ikke vet hva jeg prater om? Men hvorfor vet professorer, forretningsfolk og nobelprisvinnere det når det er samme ideen... kan vel ikke bare holde kjeft fordi man liksom er "for dum"? Er det demokrati?
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 21:24
Du bekymrer deg for mye.vi vet jo ikke hva som skjer i framtida og dette med arbeidsledighet.vi vet jo ikke hva som skjer i morgen for ikke å prate framtida.denne arbeidsledigheten går opp og ned hele tida.du tar noen eksempler av de som er for borgerlønn.tenk selv det er ingen logikk at mennesker som tjener godt vil ønske det.de har trygg økonomi og jobb hvorfor i all verden skulle de ønske borgerlønn.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 21:38
De kunne jo ønske det av samme grunn som at de ønsker å ha en velferdsstat?

Veldig få langsiktig sett tjener på at andre lever i fattigdom. Det er konger og eneherskere det. Økonomisk teori tilsier at det er best at flest mulig har råd til å bruke penger, dette har vært kjent lenge og det er det enighet om innen økonomi.

Mange tjener rått på dette feks at "alle" har råd til mobiltelefon... tenk hvis bare 10% nordmenn hadde råd, da ville vel apple og google tjent mye mindre.

Syns det er veldig sannsynlig at feks de som jobber innen transport mister jobbene når det kommer selvkjørende kjøretøy. Fordi det vil bli billigere enn å ansette folk, og firmaene vil konkurrere om de beste prisene og da må de ha den billigste driften... teknologien blir bare billigere og billigere. Sånn er det bare i et samfunn som ikke er helt kommunistisk...
Avatar

Hmmm

sep 17 2019 - 21:52
Hvor ofte hører du om borgerlønn på nyheter.disse ekspertene og dette pratet hører du om ved å gå på nettet og ikke nyheter.du får katastrofetanker av dette.alle bekymrer seg for framtida selv im vi ikke får gjort noe med det men jeg lurer på bekymrer du deg for framtida di?
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 22:02
Ja det er mest om hendelser og ting som skjer akkurat nå på nyhetene...

Ja vil si jeg bekymrer meg mye.
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 22:51
Du får ikke gjort så mye med dette uansett.vi vet ikke hva som skjer med arbeidsledighet om det blir flere el mindre uføretrygdede om det blir flere el mindre jobber om verdens undergang kommer.hvor mye roboter tar over el ikke tar over.eksperter kan spå og tenke og regne ut men fakta er at ingen i verden vet hva som skjer.alle vi er redde for framtida for hva som kommer til å skje og får katastrofetanker og alt blir så stort da.tro meg helsa er viktigst for uten helse har man ingenting ingenting.
Avatar

Re: Arbeiderpartiet

sep 17 2019 - 23:27
Stemmer vel det. Lite man får gjort med noe som helst...

Men mye av det som kan gi flere arbeidsplasser er mer håndverk og nisjeprodukter. Ting som maskiner ikke klarer. Men for at det skal gå så må folk få frihet og lov til å ha eiendom. Da er type behovsprøvd sosialhjelp utelukket... og uføretrygd, det er for dyrt for feks 50% av befolkningen...

Ja, ja. Nei vi skal ikke klage her til lands...
Avatar

Fjompen

sep 17 2019 - 23:44
Måten du prater på høres dramatisk ut men forteller deg derfor at jeg tror ikke det er så dramatisk som du tenker er nok mest katastrofetanker hos deg nå.det trenger ikke bety at arbeidsledighet blir større for det går opp og ned og man får ikke gjort så mye at folk blir uføretrygdet.jeg har skjønt det at du er bekymret for framtida di og jeg tror det ligger mye i din frykt for hva som skjer da men jeg tror ikke det er så dramatisk som du tror.
Til forsiden