Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Antidepressiva i behandling av mageplager (f.eks. IBS)

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Antidepressiva i behandling av mageplager (f.eks. IBS)

nov 5 2020 - 14:27
Jeg ønsker å høre om noen har erfaringer rundt bruk av antidepressiva som behandling for mageplager (IBS eller lignende).

Slik jeg har skjønt det kan antidepressiva skrives ut til pasienter med mageplager hvor plagene mistenkes å henge sammen med psykologiske faktorer som stress, bekymringer etc.

Noen som har tanker eller erfaringer rundt dette?
Avatar

re

nov 13 2020 - 15:53
Jeg har mageproblemer relatert til angst hvor jeg får akutt diare.

Jeg skulle på en ferietur til vestlandet i sommer, dette var en rimelig lang kjøretur. Jeg får angst hver gang vi kjører inn mot en by eller strøk der det befinner seg «mye». Jeg hadde store problemer på vei bort og for å slippe å ha samme problemstilling på hjemturen så tok jeg en sovepille. (Jeg går på Seroquel som sovemedisin/angst/tankedempende)
dette hjalp meg mye og jeg hadde ingen mage problemer på tilbake veien. (skal sies at jeg duppet av mye)

vil nevne at side effektene er at man ikke kan kjøre selv, du blir litt lammet av slik medisin. Jeg går også fast på bupropion antidepressiv, dette har ikke hjulpet noe mot mage problemene jeg har opplevd.

Det er også noe jeg bare hadde brukt i slike situasjoner hvor det ikke er toalett i nærheten.

Håper det var litt til hjelp.
Avatar

Re: Antidepressiva i behandling av mageplager (f.eks. IBS)

nov 27 2020 - 15:19
Jeg har god erfaring med antidep og IBS. Symptomene har gått kraftig ned siden jeg startet på antidep. Går ikke like ofte på do og har ikke like ofte diare. Får antidep først og fremst mot ptsd og depresjon så dette var en fin bivirkning. Får fortsatt symptomer dersom jeg er ekstra stressa, men går fort over.
Til forsiden