Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Antidepressiva

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Antidepressiva

jan 9 2012 - 08:39
Jeg går til psykolog og har fått diagnosene sosial fobi og alvorlig depresjon med selvmordsfare. Jeg brukte først Cipralex i et halvt år, økte og økte dosen helt til den var på max.nivå. Hjalp ikke. Så begynte jeg på Effexor/Venlafaxin, økte og økte, bruker nå 300gr daglig (Max er 375gr). Jeg syns ikke det hjelper! Det er ikke placebo, jeg tror at de vil hjelpe, men de gjør det ikke. Betyr det at jeg ikke er deprimert? At jeg ikke har angst? At jeg bare er lat og pysete? Noen som vet eller har erfaringer omkring dette?
Avatar

Re: Antidepressiva

jan 9 2012 - 09:06
Jeg har brukt disse medisinene flere ganger og enten har effekten uteblitt eller så har jeg blitt dårligere psykisk. Det er vel legen eller psykiateren du bør snakke med om dette men vet hvertfall at disse medisinene har veldig forskjellig effekt fra person til person.
Avatar

Re: Antidepressiva

jan 9 2012 - 10:01
Min erfarenhet er presis som Adventure skriver at disse medisinerne har forskjellige effekt fra person til person. Hvilken sort som passer hvem, og i hvilken dose, må prøves ut. Det kan også ta litt forskjellig lang tid for effekten kommer, så det er viktig å ha dialog med sin lege/psykiater hele veien.

Jeg håper selvsagt også at du får annen hjelp i tilegg til medisinerne: Får du for eksempel noen form for samtaleterapi også? Medisinerne skal ju kun være et av flere tiltak så at du kan få til den forandring som trengs, og føle deg bedre!

Mitt råd er å ta opp funderingene dine med din forskriver: Kanskje du kan få en telefontid hos ham/henne ganske snart?
Til forsiden