Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Antidepresiv, erfaring

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Antidepresiv, erfaring

juli 8 2013 - 18:45
Lang historie kort, har fådd utskrevet antidepresiv frA en lege på akuttmottaket (hun sa hun ikke skjønte hvorfor jeg ikke har fådd dette tidligere) så hun skrev resept på noe som kalles cipralex, på apoteket fikk jeg noe som heter escitalopram, slik jeg forsto det er dette det samme..

Noen med erfaringer med denne medisinen? Jeg er bestandig skeptisk når jeg skal ta noe nytt..-.-
Avatar

Cipralex

juli 8 2013 - 22:15
Ikke start med full dose i starten, heller trappe opp så kroppen klarer å tilvenne seg. Kommer sikkert til å få bivirkninger, men det går over etter 1-2 uker som regel. Det funket ikke på meg, men kjenner noen andre som fikk hverdagen bedre utav det.

All medisin jeg har fått prakket av legen har ikke funket på meg. Så kan hende bare at jeg er rar :p
Avatar

funkar, funkar inte

juli 11 2013 - 20:58
- ja det er tilsvarende medisin - prisen er ikke tilsvarende. Som all annen nesten vitenskap så fungerer dette på noen ikke på andre - omtrent som healing i badekaret - uten autorisasjon selvsagt, jeg fikk først og fremst en voldsom hodepine så en effekt var der, men akkurat den effekten kan oppnås ved å sløve synapsene på andre måter og det kan også gi mer moro i forkant.
Uansett
Det er greit å være skeptisk til "medisiner" spørsmålet er om det finnes alternativ og om alternativet er godt nok.
Avatar

Bruker denne

juli 12 2013 - 16:20
Ecitalopram er virkestoffet i cipralex.
Fikk akkurat samme, resept på Cipralex, og fikk Ecitalopram.
I utgangspunktet skal de, ifølge legen, ta angsten med en gang, og depresjon tar lengre tid.
Jeg har først brukt 10mg en måned, så noen uker med 15mg, og nå bruker jeg 20mg som er anbefalt maksdose. Men du skal følge legens anvisning. .
Begynte med de en kveld, og dagen eter var angsten borte. Jeg brydde meg ikke om NOE, men var alikevel "klar". Utrolig god følelse. Vanskelig å forklare. Etter 1,5 uker forsvant dette. Altså - angsten var borte, men følelsene begynte å komme tilbake igjen.

Og sånn har jeg det i dag, etter 9 uker på de. Tar en hver kveld og tenker ikke mer på det.
Avatar

Brukte og den

okt 23 2013 - 16:39
Jeg brukte og cipralex til å begynne med. For meg så virket den bare avflatende på humøret. Jeg ble likegyldig.
Avatar

sv

okt 28 2013 - 00:00
Jeg har også fått Cipralex etter samtale med psykiater. Fikk da Escitalopram på apoteket.

Det har fungert greit på meg de to ukene jeg har gått på det. For å beskrive hvordan effekten er på meg så er det som å ha følelsene på andre siden av et vindu. Du kan se og annerkjenne at de er der, men ikke la dem komme inn og ødelegge for deg.
Desverre så er det litt nå sånn at detta vinduet står litt på gløtt igjen og deler av følelsene kan komme inn og forstyrre litt. Skal til samtale i mårra så får vi muligens øke litt dosering og se effekten av det.

Bivirkninger har jeg hatt noe av; litt hodepine, tankekaos før jeg skal sove og noe økt suicidtanker. Sistnevnte har så å si gitt seg nå :) Men, alt i alt så fungerer hodet mitt bedre med de små hvite.
Til forsiden