Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst for å kjøre bil

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst for å kjøre bil

jan 1 2017 - 15:21
Jeg fikk nylig tilbake mitt førerkort etter noen år uten grunnet psykose. Problemet er bare at jeg er fryktelig nervøs når jeg kjører! Noen sier jeg bare må kjøre mye og komme meg ovenpå, men har mest lyst å kutte ut bil og bare ta buss. Er livredd når jeg kjører på kvelden, da jeg er redd jeg kan komme ut i andre kjørebane. Noen som har noen tips til meg som kan hjelpe meg? Erfaringer? Ingen svar er dumme, så ikke vær redd for å si din mening
Avatar

Re: Angst for å kjøre bil

jan 3 2017 - 10:14
Har lignende vanskeligheter. Det er mer stressende jo smalere vegen er. Også nå på denne tiden av året siden det kan være glatt. Jeg kan også bli stressa av å ha biler bak meg, spesielt når det har vært dårlig vær og jeg ikke tør å kjøre så fort. Så det jeg gjør er for det første å kjøre forsiktig, og sakke farta hvis jeg begynner å bli stressa. Stoppe og slippe andre biler forbi noen ganger. Jeg tenker også at det blir bedre med øvelse og man blir fortrolig med bilen. Tror jeg merker det på meg selv at jeg stresser litt mindre etterhvert. Det viktigste tror jeg er å ta det med ro, kjøre forsiktig, sakke farta. Det kan kanskje være greit å ikke begynne med de vanskeligste tingene, og heller prøve å trappe opp til de mer utfordrende situasjonene hvis man kan. Jeg f.eks prøver å holde meg litt til områder der fartsgrensa er ok, og hvis jeg skal kjøre lengre at jeg velger tider der det er mindre trafikk.
Til forsiden