Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Alvorlig D-Vitamin mangel

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Alvorlig D-Vitamin mangel

mai 6 2015 - 14:20
Er det noe her inne som har hatt alvorlig D-vitamin mangel og har fått resept på D-vitaminer?

Eller noen som kanskje har noe peiling om dette? Hvor lang tid tar det før du er "frisk" igjen. Og hva har dette å si at jeg mangler D-vitaminer?
Avatar

Re: Alvorlig D-Vitamin mangel

mai 29 2015 - 00:13
Jeg har hatt D-vitamin mangel, og det var perioden hvor jeg var veldig deprimert. Og faktisk så ble depresjonen ganske mye bedre når jeg fikk det opp på et normalt nivå. Det tok noen måneder, men jeg anbefaler deg å snakke med legen om dette.
Avatar

sol

mai 29 2015 - 02:38
Jeg sluttet på D vitamin tilskudd etter 6 mnd. Grunnen for at jeg hadde det var pga at jeg ikke var i solen og dårlig kosthold. Solen gir oss mye D-vitamin. Men ikke alle kan ta opp nok.
Avatar

Alvorlig d-vitamin,angel

juli 23 2015 - 04:08
Jeg fikk påvist det og tok spesialtiskudd men har ikke sjekket om det er normalt igjen. Dette innlegget minner meg på å gjøre det. Har fått for lite sol i noen år i en vanskelig periode i livet. Også etter en del år i nord Norge kanskje. Hvordan merket dere d-vitamin mangel på humør /kroppslig?
Avatar

Re: Alvorlig D-Vitamin mangel

okt 22 2015 - 20:29
Hadde mangel på alt av vitaminer og jern osv så jeg var på sykehuset å fikk overføring. Gjor det ei gang, men tok lang tid for kroppen å ta til seg alt. Tok vell et par mnd eller noe sånt..
Snakk med legen din :)
Avatar

Re: Alvorlig D-Vitamin mangel

mars 26 2018 - 23:27
I norge bør alle ta ekstra D-vitamin tilskudd om vinteren. Det er så og si umulig å få nok via solen om vinteren fordi vi dekker oss til og ikke ønsker å fryse.. Legene i norge mener at vi trenger mindre D-vitamin enn leger i andre steder av verden, så hvor mye man trenger kan man være litt uenige om. Men det er fakta at nordmenn generelt har D-vitamin mangel iløpet av vinterhalvåret og at alle bør ta ekstra D-vitamin i alle fall iløpet av denne tiden.. Særlig utlendinger som flytter inn i norge merker dette som et problem, men nordmenn (selv de som er vandt med dette) trenger tilskudd..
Til forsiden