Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Alkoholiker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Alkoholiker

mars 18 2023 - 09:35
Har noen tips om hvordan man kan prøve å holde seg unna flaska? Den friste jævlig hver gang jeg er ute å kjøre i nærheten av vinmonopolet, og hvis det ikke er vinmonopolet er det øl fra dagligvare butikker.

Det blir for dyrt i lengden, jeg har begynt å slite med hukommelsen. Det er en god følelse, men hvorfor klarer jeg ikke leve uten den?
Avatar

Re: Alkoholiker

mars 18 2023 - 13:06
Jeg har vært ganske så tørst selv tidligere i livet, og hos meg så var det den totale kostnaden av alkohol som gjorde til at jeg kutta det ut. Først og fremst så kunne jeg jo være fylt av angst og mørke i dagevis og ukevis etter at jeg drakk, så hadde vi dette med blackouts og dårligere hukommelse, så til slutt så synes jeg ikke at jeg oppførte meg spesielt godt når jeg havna på fylla. Alt det der samlet gjorde det for meg veldig enkelt å kutte ut alkoholen.

Det er veldig viktig for meg å behandle andre bra, så på det området hadde jeg rett og slett ikke samvittighet til å fortsette. Og dette med at alkoholen påvirket stemningsleiet i lang tid etter ei kule, det var jeg ikke klar over før jeg hadde vært nykter i mange måneder, for det var da først jeg begynte å få mer og mer selvtillit sånn at disse tankene lettet litt.

Det å kutte ut alkoholen må være en av de smarteste tingene jeg har gjort, for jeg har aldri før følt meg mer i kontroll enn tiden etterpå. Og nå som jeg er klar over disse tingene så er det bortimot uaktuelt å smake på alkohol igjen, for smaken byr meg helt imot.
Avatar

Re: Alkoholiker

mars 18 2023 - 13:22
Jeg håper jeg klarer å kutte ut alkoholen, jeg er avhengig av følelsen alkohol gir meg, så det blir nok litt vanskelig.

Sier til megselv "Jeg kjøpe litt alkohol nu for å trappe ned istedenfor å slutte helt brått" Og ender opp med å bli ganske full hver gang
Avatar

Re: Alkoholiker

mars 18 2023 - 15:03
Trur det viktigste er at du begynner å snakke ut, og å skrive slik som her. Kanskje du kunne ta kontakt med nokon som har kompetanse på området? Og så må ein ta det derifrå. Eg tenker du har begynt ved å skrive her, så du har allerede tatt første skritt!

Det fins ein canadisk forskar som meinar at avhengighet skuldast mangel på tilhørighet. Så då er det vel lurt å skaffe seg denne tilhørigheten. Må ikkje nødvendigvis vere forhold, men å gripe tak i den mest tilgjengelege forma for fellesskap er kanskje det beste..

Eg ville og ha begynt å google og sjå om du finn han canadiske forskaren..

Håpar og det fins ein plass der du kan møte andre der oppe du bur. I storbyar har dei jo ein del arrangert for avholds bl.a. for folk som slit med rus..

Avatar

Re: Alkoholiker

mars 18 2023 - 17:14
Aner ikke hvor du bor, men det finnes massevis av na/aa møter som kan være en god mulighet.
Der går man sammen på den samme veien. Og en gjeng med folk jobber med å holde seg borte fra rusen, snakker ut om hva som har fungert for de og alt annet som måtte være viktig for de å få sagt.

Vet ikke om Sindre sikter til "rat park experiment" , men det er en ganske så fascinerende ting å ta en titt på på youtube.
Avatar

Re: Alkoholiker

mars 18 2023 - 17:17
Og jo....hvis du lurer på om det finnes noen na/aa møter i ditt område så er det bare å søke på "anonyme alkoholikere" på google. Også går du inn på nano sine sider og kan søke på møter i ditt område.
Veldig effektivt for veldig mange
Avatar

Re: Alkoholiker

mars 18 2023 - 17:50
Man trenger ikke Anonyme Alkoholikere, Vi er mere enn nok
Avatar

Re: Alkoholiker

mars 18 2023 - 17:52
Innlegget er ulest.
Haha ;)
Avatar

Re: Alkoholiker

mars 18 2023 - 20:34
Gjør akkurat som du vil du.
Er selvsagt bare dumt å snakke med noen som kjenner til utfordringene du går gjennom og kjenner situasjonen godt ????
Avatar

Re: Alkoholiker

mars 19 2023 - 14:12
Går an å berre lufte her på forum og. Han kom jo med ein spøk. Humor har dei jo der oppe i Finnmark.
Til forsiden