Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Aldersforskjell i et forhold?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Aldersforskjell i et forhold?

feb 26 2018 - 10:40
Hei hva er vanlig alder å være i et forhold? Eksen min har funnet en ny kjærste som er 21 og han er 32. Er det litt? For mye? Jeg selv er like gammel som eksen.
Avatar

Re: Aldersforskjell i et forhold?

feb 26 2018 - 12:23
Tja..
I utgangspunktet er jo alder bare et tall.

Men man kan jo ofte være på forskjellige stadier i livet ved stor aldersforskjell. Og jo større aldersforskjellen er, jo større er muligheten for at man ikke klarer å kombinere interesser og behov i livene sine.

Jeg tror at jo eldre den yngste er, jo mindre betydelig er aldersforskjellen. Dvs om yngste partner er la oss si 30 år, vi jeg påstå at aldersforskjellen kan være betydelig større enn ved de fleste 20-åringer f.eks.

Så i dette tilfellet vil jeg si det kommer helt an på eksen din, hvordan hen er og ikke minst hvordan hen nye kjæresten er som person. Så lenge felles respekt og forståelse er der, syntes jeg det er greit.. men det er jo ikke alltid tilfelle da..
Avatar

Re: Aldersforskjell i et forhold?

feb 26 2018 - 13:14
Bedre å være glad i personen enn alderen. Fokus på at det må være en spesiell alder fører ikke mye godt med seg egentlig.

Enkelte tilfeller vil være suspekte, men for min egen del så mener jeg at når begge er voksne, så spiller det ingen rolle om det er 4 min eller 40 år.


Jeg og frua har 13 år mellom oss og vi fungerer utmerket i lag.
Avatar

Re: Aldersforskjell i et forhold?

mai 29 2018 - 15:00
Cammiiii31: "Hei hva er vanlig alder å være i et forhold? Eksen min har funnet en ny kjærste som er 21 og han er 32. Er det litt? For mye? Jeg selv er like gammel som eksen."Svar: "Vanlig aldersforskjell" i et forhold er alt mulig - fordi aldersforskjell er helt naturlig. Biologisk sett finnes det ingen "aldersforskjells-grense", annet enn at begge personene i forholdet bør være kjønnsmodne.

Og eventuelle samfunnsnormer/kulturelle normer vedrørende aldersforskjell, er helt irrelevante. Alle mennesker bør i utgangspunktet være frie til å leve ut sin sanne natur (sin biologi), og dermed få ha sex med/være sammen med hvem de vil (så sant de involverte personene er av kjønnsmoden alder og ingenting forekommer under tvang).
Hvis alle mennesker forstod biologien bak aldersforskjell, så ville denne friheten vært en innlysende selvfølge for alle mennesker (med unntak av de som er sjalu, og som dermed bevisst forsøker å hindre andre menneskers frihet på grunn av sin personlige agenda).Hvis du ønsker å forstå hvorfor det ikke finnes noen "aldersforskjells-grenser", så må du forstå hvordan biologien fungerer vedrørende menneskets seksuelle & romantiske attraksjon:

De aller fleste heteroseksuelle menn (hvis ikke absolutt alle heteroseksuelle menn) er biologisk programmert til å pare seg med ungdommelige & kjønnsmodne jenter (altså tenåringsjenter).
Og de aller fleste heteroseksuelle jenter (hvis ikke absolutt alle heteroseksuelle jenter) er biologisk programmert til å pare seg med voksne menn.

Kort sagt: Menn søker ungdommelighet; jenter søker modenhet. De er ment til å passe sammen.

Dette er årsaken til hvorfor det biologisk sett ikke finnes noen "aldersforskjells-grense", samt årsaken til den velkjente observasjonen av at jenter går etter gutter/menn som er eldre enn seg selv, og at menn går etter jenter som er yngre enn seg selv.

Merk: Mange vil nok aldri innrømme dette (grunnet frykt for å miste sosial anseelse/å bli "dømt" av både seg selv og andre mennesker, for sin sanne seksualitet) - men dette er slik seksualiteten vår egentlig fungerer.Er det allikevel mulig å være tilfreds med partnere som er på samme alder som en selv, gjennom hele livet - til tross for biologiens seksuelle preferanser? Ja, selvfølgelig - men for å forklare hvordan det er mulig, må jeg utdype mer. Så si ifra hvis du ønsker en mer utdypet forklaring.Innlegget er redigert, pga upassende innhold.

Hilsen administrator
Avatar

Re: Aldersforskjell i et forhold?

mai 30 2018 - 18:05
"Innlegget er redigert, pga upassende innhold."

Haha! Jeg skrev ikke noe upassende; jeg skrev kun sannheten. Og igjen, akkurat slik som dere har gjort tidligere, så fjerner dere deler av teksten min bare fordi noen kanskje føler seg "støtet" over å få høre den biologiske virkeligheten ved menneskets seksuelle natur.

Vi kan ikke sensurere sannheten bare fordi "noen kanskje vil føle seg støtet av den". Da fører vi bare menneskeheten tilbake til ignoransens og fordommenes glanstid; da såkalte "hekser" ble brent på bålet, og negere ble ansett som "mindreverdige undermennesker". DET er slikt som skjer når ignoranse og fordommer får regjere blant majoriteten i en befolkning.

Fakta forblir fakta; dere kan ikke kneble sannheten uansett hvor mye dere forsøker å sensurere meg.FOR KUNNSKAP & FRIHET!
Avatar

Min ytringsfrihet er ditt ansvar!

mai 31 2018 - 23:08
Ikke OK at administrator velger å sensurere innhold i en tekst som prøver å svare på en problemstilling.
Helt enig med Gummybear. La oss ikke motivere til tvunget tale - Det er uakseptabelt og knebler min og din ytringsfrihet.
Avatar

Re: Aldersforskjell i et forhold?

juni 1 2018 - 00:26
"Min ytringsfrihet er ditt ansvar!"

Nydelig formulert! Det er nøyaktig slik det er.
Avatar

Re: Aldersforskjell i et forhold?

juni 20 2018 - 09:52
Så mye tull som skrives her.Alle skal mene noe om alle.Lev livet ditt som du vil og ønsker innenfor lovlige rammer og blås i alle de andre sine meninger.Ha en fin dag:)
Til forsiden