Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ærlighet og sånn

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ærlighet og sånn

jan 5 2022 - 19:08
Dette er mitt første innlegg her inne på over 20 år. Jeg fikk uvurderlig hjelp da i å takle hverdagen og har håp om at det samme skjer nå...

for over 20 år siden ble jeg skilt. Vi var bare ungdommene og det gikk som det måtte gå. I kjølvannet av skilsmissen gjorde jeg noen helt fantastisk rare ting, en av de var at jeg fant det for godt å ha sex med ei mindreårig jente. Når jeg endelig våknet fra denne transen fikk jeg det så dårlig med meg selv at jeg ringte fostermor til jenta og forklarte hva jeg hadde gjort. Jenta var 15 men fosterforeldrene var redde for å miste deres status som fosterforeldre så de anmeldte meg, med min velsignelse. Saken gikk som tilståelsessak og jeg fikk 30 dager betinget. Det tok mer enn 10 år før jeg tilga meg selv for det jeg hadde gjort.

For noen måneder siden havnet lokalsamfunnet her jeg bor i en opprivende debatt ang legesituasjonen i kommunen. Ledelsen i kommunen vil flytte kommuneoverlegen og deler av vakttjenesten til nabokommunen som ligger 35 minutter unna med båt, i godt vær. Dette har jeg vært sterkt i mot og det har bla vært fakkeltog. Engasjementet har vært stort. Etter mye tankevirksomhet bestemte jeg meg for å dele min historie, hvorfor det er så viktig for meg å ha legen her ute. Blant annet fordi midt oppe i denne saken med den unge jenta snek jeg meg til legekontoret på ettermiddagstid når ingen så meg. Der satt jeg og pratet med legen og fikk hjelp til å bli innlagt. Jeg gikk dit etter press fra foreldrene mine siden jeg brukte storparten av dagen på å kaste opp og fikk ikke i meg mat. Hadde det ikke vært for at jeg hadde muligheten til å komme dit etter stengetid har ikke jeg vært her jeg er i dag. Dette ville jeg formidle i et leserbrev i avisen.

Jeg fikk stor respons på leserbrevet og fantastisk mange hyggelige meldinger, telefoner og blomster på døren. Det jeg ikke hadde regnet med var at guttene i min stedatters klasse begynte å mobbe henne. De sa hun sikkert måtte ha sex med meg fordi jeg likte kun småjenter. Dette har resultert i at hun er livredd for meg og nekter å være alene sammen med meg. Vi hadde på forhånd et godt forhold men nå er det skikkelig krise. Vi som foreldre har prøvd å forklare men situasjonen er helt låst. Hun vil flytte til sin mors søster men jeg har sagt at det er helt uaktuelt å skille henne og sin mor og sine søsken pga meg. Da er det bedre at jeg og hennes mor går hver sin vei. Vi kan ikke velge bort våre barn for kjærligheten, det vet vi begge to. Dette er jo ingenting vi vil og alt føles helt forferdelig. Julen har vært et mareritt og da spesielt for den stakkars stedatteren min som rett og slett har vært redd.

Absolutt alle tanker og råd i denne forferdelige situasjonen mottas med stor takk. Vi har rett og slett ikke den fjerneste anelse om hva vi kan gjøre. Hun nekter å gå i samtale med bup eller lege så det er fullstendig låst...
Avatar

Hei

jan 6 2022 - 00:06
Hele denne historien er trist.Det er trist med denne mindreårige jenta hva hun gikk igjennom og det er synd på stedatter di.Det er trist når dere hadde god relasjon fra før at dette ødelegger fordi hun er redd deg.Det er prisen du må betale når du gjorde noe slikt.Det er vanskelig å vite hva man kan gjøre når det gjelder stedatteren di siden hun ikke vil på Bupa.Kan tenke meg hun skammer seg selv om hun selvfølgelig har ingen grunn over at hun er redd deg men hadde jo vært fint om dere fikk god relasjon igjen men helt ærlig vanskelig at det skjer fordi hun sikkert blir bare påminnet på denne jenta når hun møter på deg.Jeg håper virkelig det går bra med denne mindreårige jenta og at dere finner en løsning sammen i forhold til stedatter men dette er vel prisen du må betale.
Avatar

Hei

jan 6 2022 - 10:51
Først så vil jeg si at jeg er enig i det hun over skriver.

Det eneste rådet jeg kan komme med, er at du bør flytte ut for en tid og at dere tar det derfra. Du kan jo holde kontakten med partneren din i mellomtiden. Mange par velger også å bo hver for seg, så dere kan kanskje få det til å fungere fint på den måten også. så vil tiden vise om stedatteren kan komme seg etter dette traumet og det kan kanskje hjelpe at dere hadde en god relasjon før dette skjedde. Her tenker jeg at det bare er for din del å være uendelig ydmyk og uendelig tålmodig, ikke forvente deg noe og så bare se hva som skjer. Det er trist at dette kom ut så lenge etterpå, for stedatteren og hele familien.

Lykke til



Til forsiden