Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Åpenhet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Åpenhet

des 27 2019 - 22:46
Det skrikes om åpenhet om selvmordstanker i media. Prøv å være pasient i psykiatrien!! Det er vel det eneste stedet det å fortelle om slike tanker blir fullstendig ignorert
Avatar

Hei

des 27 2019 - 23:07
Interresant innlegg.folk syns det er for lite åpenhet mens jeg syns det er for mye faktisk
Avatar

Re: Åpenhet

des 28 2019 - 02:08
Svært mange mennesker tar livet sitt hvert år imens de er under behandling. De blir ikke lyttet til, men sett ned på og overhørt. Stemplet som problematiske. Hva skal vi med fine ord og festtaler om åpenhet? Tenker med gru på nyttårstalene, bare tomme ord.
Avatar

Hei

des 29 2019 - 01:59
Mye enig med deg.fortsatt tror folk at de som tar livet sitt de bare gjør det uten å si ifra og at det er synlig men det stemmer ikke.dette med ari behn vi vet jo ikke alt dette.med han.men de fleste som tar livet sitt har prøvd før og mange har vært i psykiatrien lenge.
Avatar

Langt på vei enig

des 29 2019 - 09:02
Jeg har dessverre samme erfaring som deg. Men jeg tenker også at åpenheten er viktig for de som i det daglige ikke er rammet av psykisk sykdom, men som kan føle på ukjente og skremmende tanker når uforutsette og tragiske hendelser inntreffer. Kanskje viktigst når det gjelder barn og unge, alt er kun et tastetrykk unna nå i 2019 og de får med seg mye brutalt. Jeg er glad for at det settes mer fokus på åpenhet rundt selvmord, og at det finnes muligheter til å bli hørt og få råd i form av anonyme chattetjenester o.l. Det er ikke alt man ønsker å dele med mamma og pappa.

Leste at hjelpetelefonene ikke får svart alle de som ringer i disse dager, og jeg ser også at de på diverse nettforum rundt om har lagt ut tydelig lenke øverst på siden med info om hvor man kan henvende seg hvis man har det tungt og behøver hjelp. Det applauderer jeg virkelig, da jeg mener det er forebyggende.
Til forsiden