Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

AAP og Arbeidsforberedende trening.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

AAP og Arbeidsforberedende trening.

nov 25 2021 - 01:24
Jeg vet at vi alle er ulike og dermed vår angst også, og at vi har ulike forutsetninger for hva vi klarer.

Jeg er 55 år, og har ikke vært psykisk syk i mer enn etpar år. Eller, det var da jeg ble syk. Har klart å takle angsten før det. Det rare er at jeg ikke har skjønt at jeg har vært psykisk syk før, men har skjønt i ettertid hvorfor jeg har håndtert ulike situasjoner på bestemte måter. Jeg har ubevist beskyttet meg selv, og har nok hatt angst siden barndommen.

Jeg ble stygt mobbet i oppveksten, både fysisk og psykisk. Når jeg vokste opp på 70 og 80 tallet, så var mobbing skambelagt. Man snakket ikke om mobbing, og man ville ihvertfall ikke at andre skulle få vite om det. Jeg holdt det inni meg at jeg ble mobbet. Sa ingenting hjemme, så foreldrene mine visste ingenting - bortsett fra de gangene jeg hadde blitt banket opp og kom hjem med blåmerker. Men det ble likevel ikke gjort noe med det. Jeg tror ikke engang skolene hadde mobbing på agendaen da.

Som voksen har jeg klart meg nogenlunde greit, men har aldri klart å jobbe 100% pga helsen. Holdningene når jeg vokste opp var at man skulle ikke skulle gå på sosialkontoret, og trygdekontoret var for pensjonister og enslige mødre. Så jeg visste rett og slett ikke at jeg faktisk kunne prøvd å få gradert uføretrygd da. Jeg var også redd for å ta det opp med legen av redsel for å bli stemplet som lat. Dette gjør at jeg idag har endt opp som en økonomisk taper. Går for tiden på AAP, men før jeg ble syk, så jobbet jeg 60%.
Så nå har jeg AAP regnet ut fra en 60% stilling - noe som ikke er så mye å leve av. Jeg synes det er ganske bittert at jeg har jobbet i ca 35 år, og når jeg blir syk så har jeg utbetalt ca 15.000,- i mnd.

Nav har nå meldt meg opp til Arbeidsforberedende trening, der deltagelsen min i følge Nav skal være 100%. Å da lurer jeg på om jeg virkelig skal være i 100% aktivitet, men med en inntekt som er 66% av 60% stilling?

Jeg har igrunnen liten tro på at jeg klarer og gjennomføre 100% aktivitet da jeg aldri har klart å jobbe 100%, og også fordi at jeg nå ikke klarer å ha flere enn to avtaler/ behandlinger i løpet av en uke. Da blir jeg kjempeforvirret og bare roter med tid osv på avtalene, samt at jeg blir veldig sliten.
Jeg har også mye angst, ligger søvnløs flere netter før jeg skal på DPS, isolerer meg hjemme og trives bare der da det er et trygt sted, og klarer ikke å forholde meg til flere enn mine aller nærmeste - som er 4 personer.

Dette ble et langt inlegg, og sikkert mye jeg kunne utelatt, men jeg tar sjangsen og poster det. Spørsmålet er igrunnen om det er meningen at jeg skal være i 100% aktivitet når jeg har AAP som er regnet ut ifra 60% stilling?
Avatar

Re: AAP og Arbeidsforberedende trening.

nov 25 2021 - 02:12
Dette er det nok flere som lurer på, så du får spørre saksbehandleren din. Men du skal i alle fall ikke _yte_ mer enn 60%, når det er det du får betalt for.
Avatar

Re: AAP og Arbeidsforberedende trening.

nov 25 2021 - 13:32
Innlegget er ulest.
Hei,

Først og fremst vil jeg si at jeg forstår situasjonen din godt. Jeg har selv vært i en AAP runde før og skal igjen søke nå. Nå kan jeg ikke si at dette er akkurat slik det er og jeg tror hvert NAV kontor tolker ting ulikt. Men f.eks et tiltak jeg har vært i sies å være «100%» men oppmøtet var 9-14 mandag til fredag. Et annen tiltak var veiledning en gang i uka. Nå har jeg tiltakspenger med oppfølging 1 time pr uke, det regnes likevel som at jeg er i tiltak 100% og krysser av mandag-fredag på meldekortet. Så jeg tror 100% tiltak er ut i fra tiltaket går ut på, men du må nesten avklare dette direkte med din veileder, det er da du vil kunne få de riktige svarene. Så syns jeg du skal være åpen og ærlig med dine veileder om situasjonen din, hva du kan takle for at de kan gi deg riktig tiltak etter ditt behov. Si i fra hvis tiltaket er langt utenfor din komfortsone akkurat nå og finn noe som passer deg bedre. Håper dette svarer hjelper litt :) masse lykke til.
Til forsiden