Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å være mot andre slik du vil andre skal være mot deg.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å være mot andre slik du vil andre skal være mot deg.

feb 5 2022 - 01:10
Å være snill handler ikke bare om gode tanker, men også gode gjerninger. Det handler om å se hverandre, forstå hverandre, lytte og hjelpe de som ikke har det så lett. Det finnes mange mennesker der ute som har gått igjennom noe, har det vondt eller trenger å ses. Noen tørr ikke være til bry for andre med sitt og synes det kan være vanskelig å spørre om hjelp. For ved å spørre om hjelp så setter man seg selv i en sårbar posisjon, og jeg har fått inntrykket av at vi mennesker ønsker klare oss selv og virke så tøffe heletiden. Å strekke ut en hånd eller gjøre noe ekstra for noen som virker ekstra sårbare er en fin handling og jeg skulle så gjerne ønske mennesker der ute var flinkere på å spørre om hjelp. Om det så bare var for eksempel å holde posen for noen på butikken, i mens man tok på seg broddene..

Når opplevde du at noen var snill mot deg sist?
Avatar

Re: Å være mot andre slik du vil andre skal være mot deg.

feb 5 2022 - 12:00
Hvis alle mennesker var like og alle hadde samme oppfatning om hva som er snilt og slemt så stemmer det at du bør være mot andre slik du vil at andre skal være mot deg. Men slik er det ikke alltid, men det er en god grunnregel.

Ofte må man føle seg fram dersom man skal være snill. Selv om du mener å være snill er det ikke alltid den andre parten oppfatter det slik. Strekker du ut ei hand er det mange som ikke vil ha den, det kan gå utover deres stolthet at du vil hjelpe dem, for de fleste av oss vil vel gjerne klare oss selv. Erkjennelse av at man trenger hjelp sitter ofte langt inne og kan føles som et nederlag.

Strekker du ut ei hand eller engasjerer deg av ren godhet og trang til gi omsorg kan også mange tro at du har en skjult hensikt. Typisk for menn i min alder dersom man engasjerer seg i noe som har med barn og ungdom å gjøre. Det finnes noen voksne, både menn og kvinner, som får stygge tanker. Til og med de som jobber profesjonelt med barn - selv om man kan framvise en uttømmende politiattest uten anmerkninger.

Når noen var snill mot meg sist? Det skjer omtrent hver dag, heldigvis. Og jeg forsøker å være snill med andre hver dag. Men ikke alle fortjener det, noe jeg sanser ganske fort. Da trekker jeg meg unna.
Til forsiden