Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å være en vanskelig venn..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å være en vanskelig venn..

jan 28 2009 - 13:08
Jeg ser på meg selv som en vanskelig venn og faller sikkert i kategorien som energityv og en slik venn man helst bør kvitte seg med. Jeg prøver å la være å ta for mye plass, men det er ikke alltid like lett. Jeg sliter med å holde kontakten med nye venner jeg har skaffet meg. Klarer alltid å gi et godt første inntrykk, men etterhvert så ser folk den ordentlige meg.

Kunne ønske jeg var en slik person som folk vil ha som venn. Men jeg er ikke spennende nok. Har alt for mye personligbagasje og etterhvert som disse nye vennene mine ser det, så glipper kontakten. Jeg skjønner at det ikke er så artig å oppdag at den nye venninnen har problemer med seg selv. I tre år har jeg prøvd så godt jeg kan å unngå å bli for personlig, snakke om meg selv så lite som mulig. Hvis folk spør så har jeg det som regel alltid bra eller kjempe bra. Men så glipper det inn i mellom og jeg sier at jeg ikke har det bra med meg selv. Enten skjer det i fylla og noen ganger i edru tilstand. Etterpå får jeg kjempe dårlig samvittighet. Jeg unngår folk, blir som regel overbevist over at folk ikke liker meg.

Jeg vet egentlig at det ikke er noe galt med andre, men det er jeg selv som ødelegger venneforhold ved å trekke meg unna. Hvilket bare gjør meg mindre attraktiv som venn. Problemet ligger ene og alene hos meg, og jeg er selv skyld at venner forsvinner. Det er nettopp det som gjør det så vanskelig. Jeg aner ikke hvordan jeg skal bli bedre. Det hele er en ond sirkel.
Avatar

Re: Å være en vanskelig venn..

juni 18 2009 - 11:26
Sånn føler jeg at jeg er ovenfor min kone, vet hvordan du føler deg for når hun kommer inn i rommet blir det lysere, når jeg kommer inn senker mørket seg...
Avatar

Re: Å være en vanskelig venn..

sep 6 2009 - 16:46
Hvis vennene dine trekker seg unna fordi du er ærlig og åpen om at du ikke har det bra med deg selv, vil jeg ikke akkurat påstå at vennene har vært så gode?! Det er jo ikke nødvendigvis DEG det er noe feil med! Det er jo bra at du er åpen om at du har problemer. Da vet jo folk hvor de har deg! At de trekker seg unna kan jo være at de venter på at DU skal ta det neste steget for å holde kontakten? :)
Til forsiden