Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å snakke om random shit

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å snakke om random shit

mai 8 2021 - 09:15
Er det egentlig så galt lurer jeg på. Hele livet har jeg følt et press til å si viktige ting, smarte ting, morsomme ting... Misforstå meg rett. Jeg er ikke personen som trives med å være i etthvert miljø. Jeg trenger heller ikke å bli personlig likt av alle. Men når du finner ditt miljø, skal man alltid føle press på å imponere med ord? Må man stadig imponere for å være en attraktiv person?

Damer er flinke på chit chat, men jeg som mann ønsker ikke å fremstå venninneaktig. Jeg vil gjerne være venn med både dame og mann, men med mannlig integritet i behold. Jeg vokste opp med 3 søstre og dominant mor, og ustabile farsskikkelser i et feministisk land. Så jeg ble formet litt venninneaktig i sosial oppførsel. Selv om jeg på innsiden har hatt høyst mannlige følelser.
Avatar

'Random shait'

mai 8 2021 - 09:56
Er jeg veldig god på. Og trives med det. Spm er om dem rundt meg gjør ????
Avatar

Re: Å snakke om random shit

mai 8 2021 - 11:11
Haha... Det er spørsmålet ja.
Avatar

Tørrprat?

mai 8 2021 - 18:35
Kanskje det er fenoménet _tørrprat_ du refererer til? Det er mange som forveksler tørrprat med småprat.
Avatar

Re: Å snakke om random shit

mai 8 2021 - 18:56
Hmmm... Jeg har alltid vært så penset på meningsfulle samtaler at jeg har ikke engang tenkt på forskjellen. Forklar gjerne. Det er tørrprat som har den "negative" assosiasjonen da regner jeg med
Avatar

Forklaring

mai 8 2021 - 19:09
Med småprat mener jeg en "oppvarming" eller en invitasjon til en dypere meningsfull samtale - eller ingen samtale i det hele tatt, dersom det viser seg å ikke være gjensidig interesse for det.

Tørrprat er noe helt annet, det bygger på en tillært forestilling om at det MÅ snakkes om noe hele tiden - uten at det ligger noen hensikt bak. (Altså en form for høykontekstkommunikasjn som utgir seg for å være lavkontekstuell.)
Avatar

Re: Å snakke om random shit

mai 8 2021 - 19:21
Ok... Da høres småprat ut som en innledning til dypere prat. Nå tenker jeg på om "småprat" er kommunikasjon som har noen verdi, med mennesker man allerede har båndet med. Eventuelt skal fungere med. Altså uten å gli over i den for feminine sjargongen.

Er sliten av det innvendige presset etter å imponere med noe intellektuelt, spennende, morsomt osv jeg ønsker å være en god samtalepartner, men det er slitsomt med det indre presset bestandig.
Avatar

Re: Å snakke om random shit

mai 9 2021 - 09:57
Jeg er ikke sikker på hva du mener med "den for feminine sjargongen". Kan du forklare det?
Avatar

Re: Å snakke om random shit

mai 9 2021 - 16:14
De damene jeg har sett skriver ofte sånn 10 ganger mer hjerter og smileys online i alle fall enn menn. Tror ikke det er en vinner å skrive massevis av hjerter og smileys og "ååååå" hvis du vil fremstå maskulin. Jeg er ikke helt sikker selv utover sånne ymse ting. Det er derfor jeg skriver en post hvor jeg søker litt svar.

Jeg bare vet at det er måter å uttrykke seg på som fremstår mer maskulint. Og ting damer kan snakke om som ikke påvirker deres attraktivitet for meg men som påvirker min attraktivitet for dem. Nå kan det hende at løst chit chat er en vinner for alle kjønn.
Avatar

Klarspråk

mai 10 2021 - 10:02
Tror ikke det er en vinner å bruke noe som helst annet enn klarspråk, uansett kontekst, i de situasjonene du beskriver.
Avatar

Like konsept

mai 10 2021 - 11:26
Er ikke det beste for en selv og en dame at man bare prater/kommuniserer på den måten man selv føler er naturlig. På den måten gjør man seg selv (og potensiell partner) en bjørnetjeneste ved å spille en karakter/rolle. Det tror jeg blir slitsomt over tid.

Direkte, avslappet og ærlig funker vel best uansett. Det gjør det iallfall hos meg, når jeg prater med en dame - eller mann.
Avatar

Re: Å snakke om random shit

mai 10 2021 - 23:55
Hvis den måten man kommuniserer naturlig på ikke er god for attraksjonen, er den ikke relevant for meg. Ens kommunikasjon kan være formet gjennom årevis med nerver, ødelagt liv og selvhat. Da er ens naturlige uttrykksmåte ikke nødvendigvis selvsikker og attraktiv... Man er ikke det ei dame ser som attraktivt kort og godt.

Det du sier om klarspråk er jo et poeng Frikar. Man bare må vite hva man vil si klart.
Til forsiden