Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å snakke med legen, det største hinderet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å snakke med legen, det største hinderet

aug 25 2018 - 14:52
Hei,
Jeg har vært klar over at jeg burde snakke med legen min om det som minner om ganske alvorlige psykiske problemer i sikkert fem år, men jeg får meg aldri til å ta den samtalen.
På utsiden virker jeg svært rolig og balansert, som er noe av det jeg får mest tilbakemeldinger på av kolleger og venner, men på innsida er det kaos.

Jeg har en sterk tendens til å snakke ned problemene mine, og jeg vil overhodet ikke være til bry, noe som har ført til for sein behandling da jeg hadde fysiske plager som jeg nå har senskader av. Det vil si, jeg smiler og ler, snakker veldig balansert, og alle plager og bekymringer virker som om de er mye mindre for meg enn de faktisk er.

De psykiske problemene mine er nå, og har vært, til hinder for meg i hverdagen i flere år, men jeg aner ikke hvordan jeg skal snakke med legen om det. Jeg er redd for at jeg kommer til å le bort det hele som vanlig og få det til å virke som det ikke er så alvorlig slik at jeg ikke engang får muligheten til å få henvisning til samtaleterapi som jeg tror hadde gjort meg godt.

Er det noen som har noen tips til å snakke med legen? Hvordan få fram hvor kjipt ting faktisk er uten at man snakker det ned? Hvordan slutter man å le bort problemene sine?


Avatar

Re: Å snakke med legen, det største hinderet

aug 25 2018 - 18:38
Tusen takk for tips! Skal sette meg ned å skrive ned alt, da gir det sikkert mer mening for meg og
Til forsiden