Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å slippe legen inn..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å slippe legen inn..

feb 28 2019 - 09:40
Hei!

Jeg har alltid slitt med å slippe lege/psykolog/behandler inn. Jeg har forsøkt 13-14 ulike behandlere, men har alltid gitt opp fordi det ikke har fungert - stort sett fordi jeg ikke kan slippe de inn i hodet mitt.

Nå har jeg en lege jeg har gått til siden 2016, og har opplevd god hjelp hos og fått en god relasjon til. Når han utfordrer meg på det som er vanskelig opplever jeg bare et kaos i hodet mitt, og det føles nærmest ut som at tankene mine bare flyr rundt uten at jeg klarer å få tak i noen.

Jeg er redd for å miste kontrollen. Redd for å miste kontrollen på meg selv og hvordan jeg reagerer om jeg skal snakke om det som er vanskelig. Redd for at jeg får panikk og mister pusten. Redd for at jeg "sprekker" og begynner å gråte.
Redd for å miste kontrollen over meg selv og min kropp, og at jeg skal bli utsatt for tvang.
Denne frykten kontrollerer meg, og hindrer at jeg slipper noen inn. Jeg vil ikke miste kontrollen - men jeg vil bli bedre, jeg vil ikke miste timene hos denne legen!

Til hver time skriver jeg opp en del ting jeg har tenkt på siden sist, som jeg gjerne vil prate om, men det er vanskelig for legen å plukke ut og gå dypt i mange ting på kort tid - og det er lett for meg å viske ut noe som sto i notatet før timen..

Noen som har erfaringer med det samme? Hvordan kan jeg klare å slippe behandler inn i hodet mitt? Hvordan kan jeg klare å "plukke ned" det som er vanskelig?
Jeg er takknemlig for alle tips!
Avatar

Hei!

mars 24 2019 - 22:24
Jeg vet dette er skrevet i februar men jeg vil gi deg noen råd.For å slippe legen inn trenger man tid for å bygge tillit og det tar ofte lang tid.Å slippe inn noen er vanskelig når man har tillitsproblemer noe som virker du har.Kjemi har mye å si.Skjønner du har hatt mange behandlere og det har jeg også men det jeg merket med årene er at det tar tid men når du først treffer behandler du syns kjemi er bra med kommer tilliten etterhvert.Ingen mennesker kan ha full tillit men du kan alltid bygge opp tillit.Du skriver du har god lege og det er fin kjemi og det er jo kjempe bra men at du også har problemer når du blir utfordret men i behandling blir man det.dU er redd for å miste kontroll.Jeg syns for eks det er kjempe vanskelig når timen er ferdig og jeg skal gå rundt og bære på alt alene.Det er tøft hver gang.Kaoset er der uansett om du har time ell ikke.Mitt råd til deg skriv på papir og gi det til legen at du har problemer med å åpne deg.Husk ting tar tid.Å bygge tillit tar lang tid.Husk en ting som er veldig viktig at du faktisk gjør så godt du kan.Det du får til.
Avatar

pssssst

mars 24 2019 - 22:37
les mrsfreaks kommentar nøye

og videre lykke til ;)
Avatar

Re: Å slippe legen inn..

mars 24 2019 - 22:39
Den teksten din sier alt, Nimblewhite! Les den opp for psykologen. Eller skriv det ut på et ark eller vis det fra telefonen din når du kommer. Jeg kan love deg at det vil gjøre ting lettere. Du er god som setter ord på det akkurat slik du gjør. Jeg støtter mrsfreak:)
Til forsiden