Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å ikke spise

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å ikke spise

juni 4 2014 - 20:18
Hvor lenge kan man slutte å spise før det blir farlig?
Avatar

Hei

juni 5 2014 - 00:03
Avhengig av høyde og kroppssammensetning i tillegg til vekt og alder, men jeg ønsker ikke oppgi hvor mange dager det eventuelt ville ta.

Jeg hadde tidligere spisevegring, men det var pga min daværende livssituasjon og er glad jeg klarer å spise nogenlunde riktig igjen. Om jeg ikke klarer å spise riktig i løpet av en dag, så er det F.eks fordi jeg ikke orker en frokost. Jeg er jo i ganske så bra form da, vil jeg si og veier normalt.

Nå svarer jeg ikke eksakt på det du lurte på og jeg vet ikke hvordan din livssituasjon er, men jeg ville heller prøve å fokusere på å bli bedre, enn å fokusere på hvor lenge du kan gå uten mat. Skulle heller ikke vært oppskrifter på dietter som sulter en på nett.

Håper ikke svaret ble tatt for å være plagsomt, men heller av den konstruktive sorten.

Mvh M.
Avatar

fasting

juni 5 2014 - 00:33
Tidligere har jeg fastet litegrann i forbindelse med praksis av meditasjon og da skulle vi aldri fastet mer en en dag pr gang. Det finnes faste kurer som går over flere dager men da skal man gjerne drikke litt næringsholdig jus eller lignende. Når jeg skulle faste var poenget at jeg skulle faste en dag helt uten mat (bare vann). Og jeg har hørt at man ikke skal faste mer enn en dag av gangen på denne måten. Så vidt jeg vet inneholder andre lengre faste teknikker av en eller annen form for jus eller yoghurt som man kunne drikke for å holde ut flere dager av gangen. Her er det snakk om spesielle drikker som inneholder de mest nødvendige næringstoffer kroppen trenger for å fungere.

Når man har fastet en dag eller mer må man alltid begynne forsiktig med å først spise litt frukt for å få opp fordøyelses systemet før man begir seg på mer tyngre matkilder.
Avatar

Lisa....

juni 5 2014 - 06:45
Dette er en helt feil innsynsvinkel...

Spis hver dag og del opp i fire til fem maaltider.
Sliter du med anoreksi eller andre typer for spisevegring,
noe jeg frykter du gjør, saa søk hjelp ok????

Du er veedifull og vakker det maa du vite;-)
Avatar

Takk for svar

juni 5 2014 - 09:57
Takk for svar.
Jeg er ikke spiseforstyrret. Har bare en dårlig periode psykisk...også fant jeg ut hvor lett det var å ikke spise. Jeg blir sulten, men det går fort over. Jeg er overvektig og tenker bare at da er det jo ikke noe vits i at jeg spiser. Det handler kanskje litt om selvskading.... for jeg vet jo at det ikke er noen slankemetode.
Uansett.... spist lite i det siste, og ikke spist noe 2 siste døgn. Sjekket pulsen min, som lå på 87 når jeg nettop hadde våknet. Hvilepulsen min er vanligvis 57-65. Er der farlig med litt høy hvilepuls?
Avatar

skader

juni 5 2014 - 10:44
Hvis man ikke spiser nok mat kan kroppen bli skadet. Jeg tror dette er snakk om skader som kan bli værende som men på kroppen. Hvis du ønsker å forandre på kroppen er den beste måten å begynne å trene. Spis sunt og tren litt hver dag. Gå tur, ta trappen i stedet for heis. Spis regelmessig så du holder forbrenningen på et sunt nivå.

Sjekk denne siden for litt generell informasjon om blodtrykket:
http://www.klikk.no/helse/doktoronline/hjerte/article761508.ece

Til forsiden