Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å ikke ønske å delta

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å ikke ønske å delta

juni 25 2018 - 13:43
Siden sankthans er over så sitter jeg med en følelse av jeg burde deltatt ute og vært sosial som før i tiden. Det blir til jeg gleder meg til å sove bort kvelden/natten for å slippe å sosialisere meg med fulle mennesker. Sånn har det blitt med åra, og det er selvskapt. Problemet er at jeg føler de som ber meg med ut kanskje blir sure siden jeg heller velger å bli værende hjemme? Er det tilfelle? Å bli med ut på festligheter er jeg ferdig med, har ingenting ute å gjøre mer.
Er det fler som meg? Som foretrekker å være hjemme uten alkohol og takker nei på festligheter?
Sender denne meldingen hit på forumet siden «redaksjonen» mente jeg hadde for vanskelige spørsmål
Avatar

Nei

juni 25 2018 - 20:24
Er alt for mye som kretser rundt alkohol
Avatar

Re: Å ikke ønske å delta

juni 25 2018 - 22:50
Hei. Jeg har sluttet helt med alkohol, og er aldri ute frivillig. Jeg var i ett bryllup i helgen, hvor jeg var forlover. Og jeg var edru, og nesten ingen andre. Hvor jeg satt å tenkte i de sene nattetimer for meg selv hvor kjedelig det er å omgås fulle mennesker. Ikke bare kjedelig, rett å slett motbydelig. Der sitter jeg å får servert den ene historien dummere enn den andre, mens jeg at på til blir spyttet på mens folk snakker. Ingen fulle individer har intimsone, så spytt og øresus hører med. Må si jeg synes alt for mye handler om alkohol. Er det sånn at fåtallet mennesker klarer å kose seg uten alkohol?

Jeg må legge til at jeg er en som har hatt problemer med alkohol tidligere. Så jeg vet det er Morro i festlig lag der det dreier seg om alkohol.
Avatar

Re

juni 26 2018 - 10:10
Leste det faktisk har blitt litt populært å ikke drikke lenger, kanskje vi er på vei i en ny trend?
Enig i at å omgås fulle folk er noe av det verste man kan utgi seg for. Fysj :p
Avatar

Re: Å ikke ønske å delta

juli 4 2018 - 15:13
Hei,
Jeg kjenner meg veldig igjen i dette. Jeg har selv sluttet å drikke etter alkoholproblemer, og merker at jeg blir "uttafor" i sammenhenger der det drikkes alkohol. Det går greit helt til de som drikker bikker over en viss promille, så blir det bare ubehagelig. Jeg skjønner godt at du ikke vil utsette deg for den ubehageligheten det er å være edru mens andre drikker. Jeg føler meg fort utrygg i samhandling med fulle mennesker, redd for at de skal utagere eller bli emosjonelle eller bli i overkant ærlige.
Mitt forsøk på å løse dette har vært å invitere venner med på aktiviteter som ikke innbærer alkohol. Gåturer, spillkveld, lage mat sammen, rett og slett prøve å skape opplevelser og minner sammen, som ikke har med alkohol å gjøre.

Du spør om folk blir sure fordi du ikke vil være med å feste. Det kan godt være at noen har vanskelig med å forholde seg til det, da de kanskje ikke vet grunnen? Da jeg sluttet å drikke merket jeg at det var flere vennskap jeg hadde som kun var basert på å drikke sammen. Det er trist, men jeg tror at så lenge det er noe å bygge relasjonen videre på, så kan vennskapet overleve. De vennene jeg har vært ærlige med om hvorfor jeg ikke er med ut å rangler lenger, godtar det uten porblemer, og de fleste uttrykker at de er takknemlige for at jeg er ærlig.

Kanskje det kan hjelpe deg å være ærlig med de som vil ha deg med ut? Si, nei takk, men kan vi ikke heller finne på noe uten alkohol en dag?
Avatar

Re: Å ikke ønske å delta

juli 7 2018 - 02:02
jeg har også sluttet å gå ut, drikker sjeldent og kuttet røyken for 4 år siden.
men jeg føler at mange av mine bekjente og venner i kretsen skal ofte drikke alkohol når vi samles, og andre kollega'er godtar nesten ikke at man ikke drikker i sosiale sammenhenger.

nei takk, sier jeg. med mindre jeg virkelig føler for å drikke, men det er sjeldent pga angst, tinnitus osv.
jeg liker bedre å sitte hjemme med noe god mat, lett øl eller alk fri drikke, og kose seg med film, musikk eller et koselig spill :)
jeg som er litt introvert liker meg jo selvfølgelig veldig godt hjemme ;P
Til forsiden