Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å gjøre et valg.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å gjøre et valg.

des 14 2011 - 16:08
Alle de valg vi tar får konsekvenser. Å gjøre seg bevisst på de valg en tar vil skape en større kontroll av eget velbefinnende. En kan i stor grad påvirke seg selv til det positive eller det negative og effekten av dette er mye større enn hva man skulle tro. Vaner spiller inn her og det gjør også historien. Valgene en har står åpne hele veien men ofte er en blind for dem og gjør heller sine faste ritualer og fortsetter frem i samme spor istedenfor å starte med å gå nye veier og åpne mer opp for hva som er og ikke la sin tro overstyre sine muligheter.

Det er mye trygghet i det kjente og i de personlige ritualer og denne tryggheten gjør det vanskelig å komme seg litt ut av sin komfortsone. Det kan høres merkelig ut at en skulle trives med å ikke ha det bra men om en ser at det er trenden dag etter dag, uke etter uke så er det faktisk den personlige komfortsonen.

Så hva gjør man?
Først må en bli bedre kjent med seg selv og sine ritualer. Andre kan komme inn og påpeke dette men i stor grad er det risky da en ofte vil bli aggressiv og heller kjempe i mot istedenfor å lytte. Den en kan lytte best til er seg selv og ved å utvikle seg selv så vil en legge opp til at mer kan komme inn og en kan få mer bredde og mer forståelse for hva som er og etterhvert kan en bryte litt av de rutiner en sitter fast i og endre komfortsonen til å omhandle mer. Det tar tid og dedikasjon men ikke noe mer enn det tar å grave seg ned i sin egen negativitet.

Selv har jeg rotet veldig mye i det negative og det tok nesten knekken på en helt. Hvor det snudde om er jeg ikke sikker på men en kan vel bare gå så langt den ene veien for å skjønne at det må være mulig å gå den andre også så jeg tok et valg. Et valg som omhandlet at en skulle legge mer fokus på det som er positivt og oppbyggende og mindre fokus på det som er negativt og nedbrytende. Alt jeg leser, ser på tv, hører på radio, spiser og ellers gjør gikk igjennom tankene for å finne ut om det er bra eller dårlig. Mangfoldige timer brukt på nett til å nære opp under tvilsomme tankerekker ble satt spørsmålstegn ved og en begynte å søke etter ting som gav en god følelse.
Hva tror du skjedde? Når en først begynte var det lite som skjedde. Så begynte det å balle på seg og til slutt kom en hel bråte med positiv energi rullende inn. Jeg stoppet opp og sa wow.. Vent nå litt.. Er dette virkelig noe som kan vare eller er det å bygge seg opp for et nytt fall? Vel.. En satt fortsatt fast i det gamle. Alt skulle plukkes fra hverandre til en fikk det over til det negative.

Det gikk litt tid frem og tilbake før jeg kom over en del ting som gjorde at jeg fikk mer tro på det. Jeg leste noen bøker og så en del filmer på youtube. Jeg begynte å lete etter positiv informasjon og motiverende ting. Så på det, lyttet til det og tenkte på det. Sakte men sikkert siver det inn.

Nå i dag er en fortsatt i gang med å snu om på skuta for å komme seg ut av denne stormen en har vært i. Jeg er nå mer klar over at jeg faktisk er kaptein her og har noe jeg skulle ha sagt for hvordan jeg har det. Den siste måneden har en god del glede og humor kommet tilbake og det lurer et smil flere ganger om dagen gjerne. Det er an lang vei å gå men håpet brenner som aldri før. Fordi jeg vet at jeg kan gjøre noe med det.

Det finnes mange ting her i livet som jeg ikke kan styre. Jeg har prøvd men det har ikke gitt meg annet enn ulykke. Hvorfor skal en prøve å bry seg med alt en ikke kan kontrollere? Det er denne komfortsonen igjen. Når vi har etablert rammer vil vi at det skal vare. Vet du hva? Jeg vil ekspandere min komfortsone såpass mye at det ikke er noe ukomfortabelt igjen. Om det går vet jeg ikke men jeg skal nå prøve iallefall.

En har jo hatt sine ting opp igjennom og ifølge papirene fra psyk. så er en mer eller mindre inne i 16 forskjellige diagnoser. For min del er det vel mer et bevis på at jeg er fargerik enn at jeg har problemer og er unormal på noen slags måte. Og er jeg unormal så vil jeg heller feire det enn å bli klassifisert i en kategori sammen med "alle andre".
Mange er så redde for å skille seg ut at de heller tar livet av seg selv (billedlig ment) enn å være den de er. Dette gjelder for alle du møter. ALLE!
Vi møter i stor grad fasader som folk bærer med mer eller mindre hell. Bak fasaden er det et menneske enten en vil eller ikke. Vi blir lært opp til å se på fasaden og vi glemmer mennesket bak. Vi er også så redde i oss selv at vi heller lager en maske enn å vise hvem vi er. Snakk med hvem du vil og de vil fortelle deg akkurat det samme. Både den som er mest fremgangsrik og den som er gjemt bort i seg selv i mørket og aldri går ut. Det er et kjent fenomen.
Det som gjør at vi ikke går ut av våre fasader og skall er redselen for å være annerledes. Denne redselen gjør oss annerledes. Vi blir noe vi ikke er og prøver så godt vi kan å holde tak i illusjonen vi lager for oss selv og derfor får vi også problemer.

Kan vi skylde på noen? Ja sikkert. Hjelper det? Neppe. Den eneste som bestemmer over oss er oss selv. Vi kan gjerne kjenne på tryggheten av å henge etter noen andre som en skygge men når alt kommer til alt er vi vår egen sol. Vi har vår egen styrke til å stå på egne ben. Vi er kanskje litt redde for det og tør ikke helt å tro på det men det er fortsatt et faktum som ikke lar seg endres.

Hvem er det du vil være?
Tenk litt på det. Håper for all del du ikke vil være som noen andr for da skrur du av ditt eget lys og forblir en skygge. Om du vil være deg selv derimot så tar du et valg som hjelper deg videre i den retningen og de ting som du kommer til å trenge de vil komme sin vei. Trøbbelet du opplever vil gi deg nyttig lærdom. Det er ikke for å bryte deg ned. Det samme gjør alt det gode du opplever. Det gir deg lærdom slik at du kan utvikle deg til å bli et fyrtårn. En leder.

I deg er det et potensial til utrolige ting og det kan du bruke. Valget er ditt.
Til forsiden