Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å finne seg kjæreste

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å finne seg kjæreste

april 15 2018 - 11:12
Jeg er midt i 30-årene og min biologiske klokke begynner å renne ut. Har vært på noen dates der jeg har vært interessert, men de mister interessen etter 1 eller 2 date. Spørsmålet er hva jeg gjør feil. Prøver å vise mitt sanne jeg så godt jeg kan og den siste daten traff jeg en som var noen år eldre - siden det kanskje skulle bli lettere å inngå noe seriøst.

Pleier å sminke meg pent, ha på meg fine klær og er positiv i samtalene, men likevel er det ikke gjensidig. Skal også nevnes jeg er av den gamle skolen som synes mannfolka skal være de som viser mest interesse.
Har det noe å si jeg er ufør? Har liten leilighet? Det personlige planet har jeg jobbet mye med og føler meg veldig klar for kjæreste.
Avatar

:-)

april 15 2018 - 13:44
Ja jeg leter konstant hele tiden. Er mest på nettet jeg leter, da jeg ikke er så glad i fulle folk..

Var forresten en jeg datet for et par mnd siden, hadde ikke sex og følte kjemien absolutt var tilstede.. men nå skal det sies jeg leter i øverste skuff og dermed blir prosentene av å bli skuffet høyere enn om man leter i de nederste. De nederste skuffene er så kjedelige, vet liksom hva som er i dem... tror ikke jeg er så desperat av å få barn, men tanken på det er absolutt tilstede.

Takk takk, håper det dukker noe spennende :-) lykke til med ditt du også.
Avatar

tips

april 17 2018 - 07:16
Hei. Ville bare si at her kan det være begrenset med svar å få, siden det ikke er det mest aktive forumet. Anbefaler deg heller å lage tråd på diskusjon.no. Du vil nok få mye bedre og konkrete svar der. :) Mange medlemmer der som sikkert har vært gjennom det samme.

Kan sikkert skrive hos Kvinneguiden også, men der er det stor fare for avsporing.
Avatar

Hei!

april 21 2018 - 22:47
Kjenner meg igjen...
Hvor i landet holder du til?

Hilsen Caroline:)
Avatar

Re: Å finne seg kjæreste

april 22 2018 - 01:27
"men nå skal det sies jeg leter i øverste skuff og dermed blir prosentene av å bli skuffet høyere enn om man leter i de nederste. De nederste skuffene er så kjedelige, vet liksom hva som er i dem... tror ikke jeg er så desperat av å få barn, men tanken på det er absolutt tilstede."

Du kan ikke forvente å få velge fra øverste hylle når du selv ikke er i nærheten. Jeg tror du må senke standarden et par hakk og gjennomgå en betydelig realitetsorientering. Du kommer dessverre ikke særlig langt med en slik "kravmentalitet". Jeg vil anbefale deg å oppsøke en psykolog som spesialiserer seg innenfor relasjoner og forhold, for dette er faktisk ganske hinnsides.
Avatar

Svar

april 24 2018 - 21:00
Til Viernåher:

Dette var morsomt å lese...uff, det er synd å si det, men du har et godt poeng der!:)
Avatar

Re: Å finne seg kjæreste

april 25 2018 - 00:36
Jeg tror nok mye kommer an på hva man gjør det til.
Om man er ufør og liten leilighet spiller ikke så mye rolle om man bare viser at man er oppegående.
Når jeg leser dette om øverste skuff, kan jeg ikke hjelpe å tenke "hva er øverste skuff"? er det forventninger man selv har, eller samfunnet rundt som påvirker til hva vi kan akseptere. Glemmer vi å se folk for det de egentlig er, trass i personlig rangering på den sosiale stigen. Om man jobber eller ikke, har man ikke de samme verdiene som andre mennesker, eller er det hva vi gjør som utgjør våre verdier?

Jeg tror mange tiltrekkes av de som klarer å leve ut sitt selv på den måten at man jobber i et yrke som tilfredsstiller ens egen personlighet.. Samtidig er det de som kanskje opplever å bli stilt på sidelinjen av en partner som bruker for mye tid på sin karriere.

Selv er jeg litt i sistnevnte situasjon. Det er en dame i utlandet (som har bodd her i Norge tidligere) som har vist mer en nok interesse for meg. Hun er i en høy god stilling i et land der kvinner sliter med likestilling. Hun har penger, status og karriere. Hun lever ut sin drøm om å gjøre en forskjell på verden. Skape en bedre verden for kvinner der hun lever. Ting jeg beundrer ved henne og hennes drivkraft. Av og til sier jeg til meg selv, hvorfor biter jeg ikke på dette? Hvorfor takker jeg ikke ja til hennes tilbud om å dele et liv sammen? Er jeg redd for å bli stilt på sidelinjen kanskje, være nummer to i livet hennes.. Se på at karrieren hennes tar all hennes energi.. (det er andre faktorer som spiller inn her også, som at hun ikke ønsker barn. Men dette med barn er jo noe jeg må forholde meg til at jeg kanskje faktisk aldri får også..)

Det får meg til å innse at karriere er ikke alt, sosial status kan måles på mange måter.. Men det er viktig at man ser hverandre.. Om man ikke har en partner som ser en for den man er, og er tilstede fullt og helt for hverandre, ser jeg ikke poenget i å være i et forhold... Penger og "sosial status" og rangering på den måten er ikke interessant.. Man må finne en som ser igjennom dette ytre. Arbeid og boareal betyr ingenting mot en som holder deg i hånden og sier hen er glad i deg og setter pris på å være sammen med deg. I alle fall er ikke dette sammenlignbart for meg.. Jeg ser at mange opplever det yttre som mer viktig i sosiale sammenhenger enn det felles indre... Og dette gjør meg trist..

Som du er inne på selv, er det nok mulig du setter for "høye krav".. Dvs jeg ville ikke si for høye krav, men heller feil krav..
Hva tenker du selv er grunnen til at du ikke finner folk som ser deg for den du er? Gir du selv alle en sjanse? Kan det hende at om du prøver litt mer å vise interesse selv, at den du viser ekstra interesse for kanskje våkner opp å tar til motmele?

Selv sliter jeg mye med dårlig selvtillit og gir nok damer alt for liten interesse og engasjement når jeg egentlig liker de veldig godt. Det blir litt som jeg stivner av de jeg er mest tiltrukket av og kan se for meg å ha noe til felles med. Og fra egen erfaring har jeg mye lettere for å vise interesse ovenfor damer som uten tvil viser at det er en reel interesse der fra hennes side. Damer som på en måte betrygger meg at jeg ikke "driter meg ut" om jeg viser den ekstra interessen mange kanskje forventer.

Sorry for at dette ble veldig langt.. Det er sent og jeg har så mange tanker om dette jeg ønsker å formulere. Dette er nok et veldig gjennomgående problem for mange i den ene aller andre varianten.. Mange kvinner klager jo om at de aldri finner den rette mannen med godt nok hjerte...

For meg handler det å ha et fungerende forhold om å ha en partner man kan kjede seg sammen med, uten at man mister interessen. Det er de små tingene som er viktig. Kanskje er dette kjedelig og forutsigbart for mange, men det er også det som får et forhold til å fungere tror jeg. En annen person kan ikke by på overraskelser og uforutsigbarhet over lengre tid uten å anstrenge seg unødvendig i et forhold tror jeg. Men det er kanskje slik man er forskjellige? På denne måten er jeg kanskje gammeldags.. Jeg foretrekker de som er ekte og jordnære, lette og enkle i sin væremåte.. Det betyr ikke nødvendigvis å være dum eller lat, men å være tilstede og trygg.. Forutsigbarhet er for meg betryggende :)

Når alt dette er skrevet må jeg nok innrømme at jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver Kuseraka. Jeg har gått mye med de samme tankene og følelsene ovenfor andre og min egen situasjon. Jeg ser at vi såvidt har skrevet med hverandre tidligere.. Jeg kunne godt tenke meg å skrive mer med deg, men bruker nesten ikke Skype, som vi har utvekslet tidligere. Kunne vi snakket via et annet media? Jeg sender deg en PM her også om du foretrekker å svare der :)
Til forsiden