Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å be om hjelp.....

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å be om hjelp.....

jan 21 2015 - 14:32
Hvorfor er det så vanskelig å be om hjelp? Jeg kjenner det sitter så langt inne... Nesten som en angst for å be om hjelpen man trenger... føles så flaut, nedverdigende.. rett og slett ekkelt... hva er det med den greia der? Det knyt seg i magen på meg.. kjennes ut som eg e redd for nokka, men ka e det eg e redd for?

Jeg sitter nå å prøver å mote meg opp til å be om hjelp til å komme meg ut i jobb, få orden på det økonomiske.. men jeg må virkelig jobbe hardt med meg selv nå... skjønner ikke hvorfor det er sånn!! ÅÅÅÅåååååååååååååå!!!!!!!!! Eg ska klar dæ... e vell få orden på livet... er jo bare meg selv som stopper meg, vet det.. må bære få det ut en plass, før eg bi så sint på meg sjøl..Tenke bære at eg e så teit som ikke får til det alle andre gjør hele tiden..

Avatar

Ego og stolthet.

jan 21 2015 - 15:40
Det du føler paa e forj.......det kan jeg love deg for har jobbet med det siden 2006 da jeg kolapset psyk/fysisk.

Du maa si til deg selv at du har rett paa hjelp som alle andre.Det sitter i hodet og det jeg kan si deg er at du maa bare ikke gi deg.Det finnes faktisk folk som faar betalt for aa hjelpe andre.Saann maa du tenke....lykke til!!
Avatar

?

jan 21 2015 - 16:40
ja no går e så mange runda me meg sjøl her, eg vell bære at e ska bi normal igjæn.... måtte sett me på gulvet i sted for å få puste,,det e jo seriøst nokkæ gærnt i hodet på meg her... fyfan..
Avatar

Re: Å be om hjelp.....

jan 21 2015 - 17:24
Hei, skjønner deg dessverre så altfor godt!
Jeg synes det noen ganger er til hjelp å lage meg lister med små mål (i ditt tilfelle, ringe legen, ringe NAV etc). Dette skal du ikke gi deg tidsbegrensninger på. Men når du har klart å ta èn telefon/ oppnå ett delmål så snakker du med deg selv og roser deg selv for at du gjennomførte noe som var vanskelig og for all del: krysser det av på listen!
Dette høres kanskje litt teit ut, men for min del så får jeg faktisk en god følelse i meg av dette.
Og vet du hva jeg kunne krysse av listen min i dag (som jeg skrev for en uke siden): jeg har støvsuget :)))
Avatar

Hei spurven86

jan 21 2015 - 19:19
Jeg tror alle mennesker kvier seg for å spørre andre om hjelp. Det sitter langt inne og folk ønsker ikke vise på noen som helst måte at de er sårbare og trenger hjelp? Men vi som synes "normale" ting er vanskelig blir konfrontert med den nedverdigende følelsen hele tiden.
Derfor er det så godt å møte de i samme situasjon. Jeg er blitt bedre til å spørre om hjelp, men jeg synes det er flaut og nedverdigende jeg også det påvirker jo også selvtilliten.
Kan du spørre noen her om hjelp?
Hva slags hjelp trenger du for å få en liten "dytt" i riktig retning?
Skjønner godt at du får slike "tragisk-tanker".
Jeg liker det drømmeren sier om å sette seg mål og delmål for å oppnå det en vil. Viktig å være snill mot seg selv og rose når en klarer et delmål.
Jeg heier på deg!
Klem


Avatar

Takk

jan 22 2015 - 04:50
Tusen takk alle sammen for gode ord, det hjelper virkelig på å få råd og støtte fra dere, jeg har aldri vært borti dette på denne måten selv, så det er så merkelig å bare bli helt ute av seg til å spørre om hjelp liksom. Jeg skal lage meg sånn liste med ting jeg må gjøre, det var lurt. For eg skal ut av dette her.. for det e jo ikke dumt å spørre om hjelp, ja det sitter nok i hodet på meg, og forhåpentligvis kommer eg klokere ut av dette ja :) Gårdagen va beinhard , men etter litt søvn så ser eg ting me andre øyne.. håpe eg..Avatar

Alt er mulig, så lenge du bestemmer deg for det

des 11 2016 - 22:10
Hei folkens

Jeg har en blogg som heter: www.aymenzebari.blogg.no, der deler jeg informasjon som skal motivere dere som har det litt vanskelig i hverdagen eller føler at alt er håpløst. Bloggen baserer seg på selvhjelp og jeg håper at både bloggen og jeg kan være til hjelp :)
Avatar

Hei..

jan 9 2017 - 14:19
Du er langt fra alene om det der.. Jeg har ikke fått igjen noe fast jobb på noen år. Og synes ting har blitt mer og mer vanskelig..- føler depresjon og at jeg ikke klarer ting (selv om jeg vet jeg klarer en del..)og jeg føler meg mye utenfor et så "rikt og godt" samfunn vi liksom skal ha i dette landet..Noen dømmer og mener jeg er lat også...Skjønner det på måten enkelte snakker.. Jeg har slitt litt gjennom årene med lav selvtillit før og med litt andre ting..Likevel har jeg klart fungert.. Men det toppa seg igjen nå da jeg ikke klarer få jobb.. Er også 40 år, da "alle" liksom har sine liv i orden og på stell.. Begynte nylig etter bwskjed/ råd fra ei på nav (da jeg endelig prata litt der ..) gå til samtale med lege.. Så får man se da videre hvordan det blir.. Prater/ skriver gjerne med andre også som vil.. Ikke kun om problem da men om det meste.. Har mange intr- bare jeg har ork og energi til dem.. Er egentlig gla i livet..- men iblant er det hardt å stå alene og klare å komme seg videre!
Avatar

spørre om hjelp

jan 14 2017 - 22:54
Hei!
Synes ikke du skal kritisere deg selv for at du synes det er vanskelig å be om hjelp. Prøv å se litt praktisk på det. Hva er det du ønsker å oppnå? Hva vil du? Er dette noe som går av seg selv, kan du gjøre alle deler av det i egen regi, på egenhånd? Har du et prosjekt du ønsker å gjennomføre er det kanskje deler av det som du trenger råd for?
Er det sånn at angst legger hindringer for deg så er det vel kanskje disse portene dom det kan være greit å få en veiviser for å komme gjennom. Det finnes teknikker og måter å tenke på som gjør at det er lettere å komme dit man vil. Dette er å få kunnskap og bli bevisst på metoder. Synes ikke det er å blottlegge seg og la seg ydmyke. Selv har jeg mine egne ting som jeg synes er ydmykende. Men mest er det ydmykende fordi jeg føler at dette kan jeg / burde jeg ha orden på selv.
Selvsagt har man noen spøkelser også, og de trenger å bli ufarliggjort. Men alle har det. Leste i dag at Johan Olav Koss satt og gråt under en trapp før OL på Lillehammer der han tok 3 gull på skøyter :-)
Jeg tror din styrke kommer i det å tro på at du er jammen en person som har rettigheter og er verdifull nok til at du skal få veiledning på de områdene som du trenger for å nå ditt mål :-)
Avatar

Spurven86 er Meg =) Takk for svar =)

jan 17 2017 - 14:15
Hei =) Takk for svar dere, jeg er den samme person som Spurven86, har bare endra nicke mitt. Noen år siden jeg skrev dette. Jeg er kommet meg ut av det der, men det tok sin tid. Enda kan det være tunge perioder, men mye bedre enn det var på den tiden der. Det går litt opp og ned. Men takk igjen for tilbakemeldinger,det hjelper på å vite at man ikke er alene,for det er det jeg føler av å til, jeg står alene i kaoset... =) Gode råd som løfter opp.
Avatar

:)

jan 24 2017 - 00:13
Ble så glad når du skrev at du var kommet deg ut av det! Fint at det finnes håp.
Hvordan greide du å komme deg videre? Fikk du hjelp? :)
Klem
Til forsiden